Endnu et madpakkehit! Og aftensmad. Yea, vi når ikke rigtig det varme mad de her dage, så det bliver håndmadder i stride strømme.
Det er nu også mægtig fint, der er nemlig en glas fyldt med det pureste guld gemt i køleskabet; Mutters hjemmesyltede rødbeder! De bedste af de bedste - vi er allerede halvt gennem glasset, spiser dem som snacks. Skulle vi slå os på en hurtig gesjæft, så solgte vi syltede rødbeder fra det kolde nord. Håndpillede, håndskårede og meget "tykkere i chippen, så de ikke knækker i dippen". Leverpostej er dippen..
Sloganet har jeg tyvstjålet. Vi skal muligvis arbejde lidt på marketingsdelen i butikken.
Well, fra Frederikshavn og rødbeder til Texas og krydderier.
Arh, burde jeg sige Norskov. Man ved, at man er i provinsen når hele byen står på den anden ende over en tv-serie. Og ja, ændrer byskiltene...! Ræ'tig nordjydehumor. Hold op, der er blevet gnækket i det frederikshavnske igår - jeg kan lige høre det for mig ;)
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jae, okay, jeg gnækkede da også et minut eller 10, da jeg selv faldt over billederne på Facebook ved frokosttid igår. Man er vel frederikshavner helt ned i tæerne.
Ærgrede mig lidt over ikke, at opleve den stemning ved en begivenhed, som kun skabes i mindre provinsbyer. Men jeg fulgte med på nyhedsfronten, spiste tex-mex snegle og så selvfølgelig også første afsnit af serien. Surrealistisk.
Om Norskov er god eller dårlig er lidt ligemeget, der er stolthed i Frederikshavn og det trænger byen gevaldigt til - jeg hepper fra det midtjyske :)
Og spiser snegle. De er nemme, gode og perfekte som frokostsnacks ved computeren. Ipad'en. Mobilen. Tex-mex snegl i det ende hånd, tjek af nyhedsfeed med den anden. Alt imens dine smagsløg bare hopper og danser af glæde - brød, kød, ost og krydderier, den er svær at overgå.
Bortset fra hvis du sidder med et glas af Mutters rødbeder, så er der dilemma.
Jeg har frokostkrise i dag!
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 2,5 dl lunken vand
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk honning
- 1 spsk olie
- 100 g hvid hvedemel, eller andet grovmel
- 300 g hvedemel, tipo 00/pizzamel
Fyld
- 250 g hakket oksekød
- 2 spsk cajun-krydderi
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk smoked paprika
- Salt/peber
- 150 g revet ost, Mozzarella + cheddar
- 2 spsk chiliflager
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, honning og grovmelet og rør det sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Dejen æltes smidig og glat - gerne på en røremaskine
- Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min.
- Brun kødet på en pande og krydr med krydderierne. Smag til.
- Udrul dejen på en meldrysset bord til ca. 50 cm x 30 cm
- Fordel kød (uden væden), ost og chiliflager i et jævnt lag på dejen.
- Rul dejen til en stram pølse.
- Skær 16 stykker ud og læg dem på en bageplade.
- Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 15 min.
- Bag sneglene ved 200 grader i ca. 15 min, indtil de er gyldne.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Piskeriset
De ser gode ud - lækker variant :-)