Lækker, nem æbletærte med crumble, som er virkelig hurtig at lave. Find opskrift på den lækre æbletærte med smuldredej på toppen her.
Nå. Det er også ved at være noget tid siden, at jeg fik lovet den der æbletærte med crumble, men så var der lige fokus på mit kursus online fotokursus for begyndere. Men nu er æbletærten her.
Saftig, sød, syrlig og fuldstændig helt igennem himmelsk. Perfekt til efterårets æbler og dejlige weekender. Den giver næsten baghjul til den altid gode Banankage med chokolade, som også lige var oppe og vende til weekendplanen.
Der desværre ikke rigtig udsigt til efterårsferie for mit vedkommende, så jeg napper et ekstra stykke æbletærte med smuldredej og en skefuld creme fraiche. Og lige til en god kop kaffe, så er der efterårsfest.
Hundesnuden. Hun kan se med fra sidelinjen, hun er bestemt ikke inviteret med til eftermiddagsfesten. Der er nemlig nogen, som har været på æblerov i haven.. Og væk var mit eneste røde æble på mit lille æbletræ. De der æbler, de lokker! Jeg forstår det godt.
Æbletærte med crumble
Bund: Bunden er en nem kagebund i stedet for at bakse med mørdej, som altid er lidt noget bøvl. Så for at gøre den her æbletærte med smuldredej ekstra hurtig, så er den hevet ud og ind med en lækker svampet kagebund.
Æblefyld: Jeg brugte lidt syrlige æbler, da jeg synes det er lækkert til den søde smuldredej på toppen. Men brug lige de æble, som du måske har på æbletræet eller i frugtskålen.
Topping: Crumblen her er uden havregryn, men vil du have ekstra bid kan du sagtens udskifte lidt af hvedemelet med havregryn.
Æbletærte med smuldredej og nødder
Vil du gerne have endnu mere knas til din æbletærte med crumble, så tilsæt nødder til smuldredejen. Det er også super lækkert og giver dejlig knas til din æbletærte. Både hakkede mandler og hasselnødder dur perfekt i kagen.
GRATIS KAGEGUIDE:
Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang
Ofte stillede spørgsmål til æbletærte med crumble
Jeps, sagtens. Du udelader blot kanel i opskriften.
Ja, muscovadosukker har en lidt lysere smag, men du kan sagtens bruge farin.
Uh ja, det er også super lækkert. Riv marcipanen og bland i din crumble.
Jeps. Lun den gerne inden servering i ovnen, så din crumble bliver helt sprød igen.
Flere lækre kager med æble
Er du vild med æbler, så tjek også de her lækre kager ud:
Æbletærte med crumble
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
Dej
- 250 g sukker
- 3 æg
- 50 g smør, smeltet
- 2 dl mælk
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
Fyld
- 3-4 æbler, i tynde skiver
- 3 spsk muscovadosukker
- 2 tsk kanel
Crumble
- 250 g hvedemel
- 225 g smør, blødt
- 100 g sukker
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 æg
Sådan gør du
Dej
- Pisk sukker og æg sammen til det er lyst og lugtigt.
- Kom herefter smør og mælk i dejen og pisk det i.
- Bland mel, bagepulver og kanel sammen i en anden skål.
- Sigt det i dejen og rør det sammen.
- Hæld dejen i en smurt springform (24 cm)
Fyld
- Bland æbleskiverne med sukker og kanel.
- Fordel dem i et jævnt lag ovenpå dejen i springformen.
Crumble
- Bland mel, smør, sukker, bagepulver og salt sammen.
- Smuldr det med fingrene eller i en foodprocessor til crumble på ærtestørrelse.
- Tilsæt ægget og bland det hele hurtigt sammen.
- Fordel crumble udover æbleskiverne.
- Kom kagen i ovnen og bag den ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 30-40 minutter til toppen er gylden og bunden er gennembagt.
- Drys æblekagen med flormelis inden servering og server med karamelsauce eller cremefraiche.
Astrid
Kan kagen fryses ?
Louiogbearnaisen
Hej Astrid,
Ja, det kan den sagtens 😊
God bagelyst!
Astrid
Hej - hvor mange pers er æblekagen til ?
Louiogbearnaisen
Uh, det er lidt svært at svare på, da det helt kommer an på, hvor meget hver person spiser 😊
Mellem 4 og 6 personer vil jeg skyde på, og kan man nøjes med et enkelt stykke, kan den måske snige sig op på 8 personer.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet!
arendse
Hej. Det er en rigtig flot bog! Jeg ville bare spørge Hvordan konsistensen er? Adskilte lag eller en blanding/synke æblerne til bunds?
Tak
Loui&bearnaisen
Tusinde tak :) Det er adskilte lag, dejen til kagen er meget tyk, så æblerne lægger sig på toppen (eller sådan lige et par millimetre ned i dejen) og så ligger crumblen ovenpå.
Elsebeth
Associationer kan også føre én vidt omkring ... "... fordel det over æbleskiverne." Æbleskiver, ja tak! I min barndom i Himmerland hørte æbleskiver kun sommeren til; de havde absolut intet med jul at gøre. Da jeg flyttede til Sønderjylland, fandt jeg ud af, at man her kun spiser æbleskiver til jul - så jeg er roligt fortsat med at bage æbleskiver hele året ... Ud af verdens bedste opskrift får jeg 45 stk., som jeg lægger i en lagkage-papbakke og stikker ind i en 19 liters frysepose - og så i fryseren. På den måde holder de sig fint runde; når de er frosne, kan man godt hælde dem direkte i en frysepose, for så beholder de formen.
Jeg vi dog også lige bage kagen og fordele æbleskiverne ...