• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Marokkansk gryderet med græskar og kikærter

    Af Louise | 13 Comments

    marokkansk-mad-Marokkansk gryderet med græskar og kikærterLad os tage til de varmere himmelstrøg. Bare for en aften. Jeg tænker Marokko, duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og et strejf af magi. Hvad siger du, vil du med? Mit flydende tæppe holder klar, hop om bord - så suser vi afsted..

    Har du været igennem de første fem gange græskarsuppe i den her sæson, tvivler lidt på at der egentlig er ret mange andre muligheder for det orange uhyre.
    Well, i Marokko er der, i det bedste selskab med bunkevis af krydderier og andre smagfulde godter. På magisk vis bliver det lidt kvalm græskar forvandlet til en duftende balje guld, som kan gøre selv den mest triste oktoberdag, som 1001 nats eventyr. Du kan godt høre musikken allerede, bazarens larm, ikke?

    Altså man har jo lov at drømme og når lommeulden ikke rækker længere end til havelågen, så må de varme lande komme til mig og mit spisebord. Egentlig burde jeg have brugt en tagine til retten her, men i mangel på både varme, kameler, snabelsko og glimmer, så blev der skruet en takt ned for det autentiske - også på madfronten.

    Okay, jeg har faktisk ikke en tagine..

    Som du nok kan gennemskue er vi efterhånden ret langt fra marokkansk mad her. Ikke engang krydderierne (og de ekstra kryb og kravl) kan jeg prale af, at have smuglet hjem i en kuffert.

    Men hey, den nudelsalat jeg spiste i weekenden havde bestemt heller ikke set mange palmer, så mon ikke at det går. Det handler bare om at smide nok krydderier i gryden og spice det lidt triste nordiske op :)

    Fake it, to you make it.

    Jeg har bestemt fået et skud ny energi efter en mini-aften i Marokko med marokkansk mad og er klar på en dag, der mest af alt byder på et skrivebord, klapren på tastetur og spandevis af kaffe. Onsdag er altid min "ordn praktiske (..kedelige) ting og listen er alenlang i dag.
    Der er vist brug for et skud snabelsko og glimmer her til frokost, det kan jeg allerede mærke :)

     

    🍴 Opskrift

    Marrokansk gryderet med græskar og kikærter - aftensmad

    Marrokansk gryderet med græskar og kikærter

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid50 minutter minutter
    Samlet tid50 minutter minutter
    Antal: 4 pers.

    Ingredienser

    • 1 græskar, hokkaido eller butternut
    • 3 spsk olivenolie
    • Salt/peber
    • 2 spsk olie
    • 2 løg, i grove tern
    • 1 fed hvidløg, finthakket
    • 1 dl rosiner
    • 2 tsk chiliflager
    • 1 tsk spidskommen
    • ½ tsk koriander
    • ¼ tsk cayennepeber
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 1 dåse kikærter
    • 1 bouillonterning
    • 3 dl vand
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Klargør græskarret og skær det i grove tern.
    • Kom dem i et fad og vend dem med olivenolie, salt og peber.
    • Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter - græskarret må ikke blive blødt, det skal stadig have bid.
    • Kom imens olie en stor gryde og svits løg og hvidløg.
    • Tilsæt rosiner, chili, spidskommen, koriander og cayennepeber - svits det hele et par minutter.
    • Kom de bagte græskartern, kikærter, tomater, bouillon og vand i gryden. Kog det hele op og lad det simre ved svag varme i ca. 30-40 minutter uden låg. Rør jævnligt og tilsæt evt. mere vand hvis gryden koger tør. Gryderetten skal dog være ret tyk.
    • Smag til med salt, peber og krydderier.
    • Server med couscous, fladbrød, cremefraiche og masser af frisk persille.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

     

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Christina

      januar 10, 2023 at 6:04 pm

      Hej

      Jeg tænkte netop det samme som Mathias ovenfor :) Men til dit svar - kan man måske vente med at putte kikærter i til efter lidt tid. Et mere, hvorfor skal den overhovedet simre så lang tid -alle ingredienser er jo tilberedt... Yes, jeg er med på at smagen og konsistensen bliver bedre med tiden, men ellers?

      Skønt, at du er tilbage!

      Svar
    2. Nanna

      juni 14, 2019 at 10:15 am

      Kan man erstatte hakkaido med noget andet? Jeg skal lave den i morgen til min fødselsdag og kan kke opstøve det nogle steder 😱😱😱😱😱

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 14, 2019 at 10:29 am

        Hej Nanna,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Hvis du ikke kan finde hakkaido, kan du også bruge butternut græskar, men kan du slet ikke opstøve nogen form for græskar, så prøv med sweet potatoes/boniato - det smager også fantastisk :-)

        Håber du får en dejlig fødselsdag i morgen 🇩🇰🥂🎉🎈

    3. Fie Vogel

      oktober 29, 2017 at 8:37 pm

      Hej,
      Er græskarret med eller uden skræl?

      Tak for gode opskrifter :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 01, 2017 at 5:08 pm

        Hej Fie

        Det er uden skræl :)

    4. Mathias

      oktober 06, 2017 at 7:42 am

      Dejlig opskrift - har lavet den flere gange! Ofte laver jeg den i min Tagine.

      Tror at jeg kan lade hver med at bage græskarene først, hvis jeg bare giver dem lang tid i Taginen? :)

      Svar
      • Loui

        november 29, 2017 at 11:32 am

        Hej Mathias,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften. Dejligt at høre at du kan lide den :-)

        Ang. bagning af græskarret så vil det ikke få den samme smag, som hvis du bager det først i ovnen. Herudover vil de øvrige ingredienser i gryden ikke kunne tåle en lige så lang tilberedningstid som græskarret.

        Du siger bare til, hvis du har flere spørgsmål til opskriften :-)

        Hav en fantastisk dag.

    5. Emma

      november 07, 2015 at 8:09 pm

      Har netop serveret denne ret for min kæreste (som er ægte kødelsker), og han var helt vild med den! Og det er jeg også. Dejlig smag og man fik varmen helt ud i tæerne. Så tak for opskriften, den laver jeg helt sikkert igen.

      ... Og så ville jeg lige give et lille pip om, at i opskriften står der ikke, hvornår kikærterne skal i, men jeg gik bare ud fra, at det var på samme tid med græskarstykkerne :)

      Go' weekend :)

      Svar
    6. cecilie

      november 03, 2015 at 3:46 pm

      Kan man lave variationen med søde kartofler, tror du? Og skal de så bare i ovnen på samme måde? :-) Det ser super lækkert ud.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 06, 2015 at 1:06 pm

        Hej Cecilie

        Ja da, det vil være en super god ide med søde kartofler :) Men hold lige øje med bagetiden, den kan godt variere lidt når du bruger noget andet.

    7. Kia J.

      oktober 21, 2015 at 9:30 pm

      Ville ønske at jeg kunne tage så smukke billeder som dig - du er virkelig dygtig.

      Svar
    8. Katrine

      oktober 21, 2015 at 9:28 pm

      Det ser virkelig lækkert ud, gad så godt at du lavede en kogebog med dine lækre retter :)

      Svar
    9. Ida

      oktober 21, 2015 at 9:27 pm

      Wow, et flot billede!!!

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen