Pandekager er lækre til morgenmad og brunch. Opskrift på lækre og luftige pandekager med græsk yoghurt og æble, som er en weekend-favorit herhjemme.
En lidt utraditionel fredagskage, det er vi enige om. Men når pandekagelysten kommer, så er der ikke noget at gøre - det er bare at makke ret og få smidt den stak lune pandekager på bordet inden, at der er gået ret mange timer. Minutter. Jeg nåede lige over frokost igår, så blev jeg overmandet. Jeg prøvede virkelig at få maven vendt til en anden kage, lidt mere interessant opskrift som fredagskage til jer.
Det virkede ikke.
Well, så måtte de klassiske pandekager jo piftes op på en eller anden måde.
Hmm...efterår, efterår, efterår - hvad kan vi finde på?
Pandekager med græsk yoghurt og æbler!
30 minutter efter, godt lugtende af stegeos, stod den her stak herlighed foran mig. Hej fabelagtig fredagskage!
Yea, de her pandekager er lynhurtige at lave. Er man en af den med ekstra store øjne om morgenen, så klarer man da lige sådan en omgang til resten af huset.
Det er jeg ikke. Jeg kravler ud af sengen, ser verden gennem ret smalle sprækker.. Kravler efter lugten af kaffe.
Og i morges også resterne af pandekagerne her. Pinligt, jeg ved, jeg nåede ikke gennem hele stakken igår!
Men total bonus her til morgen, hvor jeg kunne spises anden omgang med kanelsukker, friske æbletern og en hel pot nybrygget kaf'. Jeg hev endda stempelkanden frem. Yes, det er store sager, det sker bestemt ikke hver dag. Mads og monopolet i øregangen, oceaner af goood tid.
I hvert fald en halv time..
Vi skal jo også i gang med dagen, ikke. Lørdagen skal udnyttes fuldt ud - jeg starter med at rykke stuen ud, det er nemlig ret store projekter i gang bag skærmen, som kræver godt med plads og ikke mindst tid. Min mave er fuld, koffein niveauet højt - jeg er klar!
God lørdag :)
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- ⅕ tsk muskatnød, eller (½ tsk kardemomme, 1 tsk kanel, 2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk revet citronskal
- 125 g græsk yoghurt 10%
- 4 dl mælk
- 2 æg
- 50 g smeltet smør
- 2-3 æbler, i ultra tynde både
Sådan gør du
- Pisk yoghurt, mælk og æg sammen.
- Bland mel, sukker, bagepulver, salt, krydderi og citronskal sammen i en anden skål.
- Sigt det i den våde blandingen og pisk det hele godt sammen til en jævn dej uden klumper.
- Rør det smeltede smør i dejen og vend æblebådene i.
- Varm en pande op med smør eller olie.
- Kom 3-4 spsk dej til hver pandekage på panden. Bag ca. 2 minutter på hver side ved jævn varme.
- Tag dem af og hold pandekagerne lune i ovnen.
- Server
katrine
SKØØØN opskrift -af hjertet tak for den.
Jeg har "leget" med den af nogle gange og fundet, at hvis jeg istedet river et æble i dejen og ikke skærer både.. Ja, så er det lettere at fordele dejen på panden så ensartet og "fair" fordelt som muligt. Og når krydderiwise så ER kardemomme og syrlige æbler altså bare reddi reddi gode kammelegerater;-)
Tak for dig og tak for al inspiration. Du er min go-to når det skal lykkes, skal du vide
KEEP ON KEEPING ON
Loui&bearnaisen
Hej Katrine
Tusinde, tusinde tak!
Hvor er det bare fantastisk at høre - det betyder rigtig meget 😊💛
Mange hilsner
MilleSmille
Tak for FIF. Resten af æble/blomme yoghurten er nu lavet til pandekager 😁😁😁