Okay, foråret lader vente på sig, men det gør rabarberne til gengæld ikke. De har allerede indtaget grøntafdelingerne og så er det altså ret svært, at lade dem ligge. Tjek lige farven ud, findes der noget pænere? Og smagen. Øj, øj, øj.
Egentlig gad jeg godt traske ud i haven og hive den ene stængel op efter den anden. Min pengepung vil være glad, for supermarkederne ved udmærket hvad de skal tage for 5 sølle stængler. Især fra os svagelige sjæle.. Vi lokkes!
Well, højbedene står da også klar, så jeg planlægger plantecenter-indtog snarest. Altså når jeg kan plante uden at være iført vanter og flyverdragt, det er ret besværligt.
Anyway, der skal rabarberplanter i haven. I massevis. Vi taler ukrudt. Og den her rabarberkage, skal jeg have en gang eller fem mere henover sommeren.
Ingen dikkedarer, bare den gode smag af rabarber og mandler. Simplet, og lækkert. Du kan virkelig ikke gå galt i byen her.
Okay, det kan du faktisk.
Nærlæser du opskriften, så løfter du måske et øjenbryn over piske-tiderne. Yes, vi er oppe på godt og vel 10 minutters el-mikser (eller røremaskine) tortur. Har du en træt model, så tjek lige undervejs at den ikke får det for varmt. Det er seriøs piskning vi har gang i her og der er ingen hoppen over hvor gærdet er lavest. Beklager.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Vil du have saftig og luftig rabarberkage, så pisker du til den store guldmedalje. Og mere til. Lige indtil de tørre ingredienser er tilsat - så slutter festen.
Så kagen kræver lige en anelse fra din side, men til gengæld kan du hive en saftig og lækker kage ud af ovnen.
Var det ikke noget med, at maj har en hel del helligedage, som skal fejres? ;)
Er du lun på flere rabarberopskrifter, så har jeg samlet 10 styk her: 10 søde opskrifter med rabarber
Kan jeg bruge marcipan i rabarberkagen?
Ja, du kan godt erstatte mandelmel med 50 g revet marcipan og så bruge 150 g sukker i stedet.
Kan kagen fryses?
Jeps, den kan sagtens fryses.
Kan jeg udskifte cremefraiche?
Nej, det vil ikke give den samme tekstur og smag i kagen.
Rabarberkage med mandler
DET SKAL DU BRUGE
- 1 bageform 20x30 cm
Ingredienser
- 225 g smør
- 175 g sukker + 2 spsk
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 75 g mandelmel
- 200 g hvedemel
- 1 dl cremefraiche 18%
- 500 g rabarber
- Evt. 3 spsk rørsukker
Sådan gør du
- Rengør rabarberne og skær stænglerne til, så de passer til din bradepande (eller bageform), du skal bruge ca. 10-12 stængler. Er dine stængler tykke, så halver dem.
- Skær resten af rabarberne og det overskydende fra dine stængler i 1 cm stykker.
- Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål. Pisk det sammen til en lys og luftig masse, det tager ca. 3-4 minutter.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Pisk herefter dejen til lys og luftig, ca. 3 minutter.
- Bland bagepulver, salt, mandelmel og hvedemel i en anden skål.
- Pisk det i dejen ved lav hastighed.
- Tilsæt cremefraiche og pisk kun til dejen er samlet.
- Vend rabarbernestykkerne i dejen.
- Smør en bageform (20x30 cm) og drys den med sukker - hæld det overskydende sukker, som ikke hænger fast i smørret fra.
- Fordel dejen i bageformen og læg rabarberstænglerne på toppen af dejen.
- Drys evt. med rørsukker på toppen.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter - kagen skal være gennembagt, toppen gylden og rabarberne møre.
- Tag kagen ud og lad den afkøle på en bagerist i formen.
- Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
Cecilie
Hej
Hvor mange personer kan få gavn af den superlækker kage? Jeg vil gerne lave til 20 personer, så jeg er i tvivl om jeg skal fordoble opskriften
Loui&bearnaisen
Hej Cecilie
Jeg vil doble opskriften op til 20 personer :)
Mange hilsner
Louise
Sarah
Kan jeg erstatte mandelmel med mere hvedemel? Vil kagen blive for trælst uden? Det i forhold til nøddeallergi, bliver den for tør hvis bagt dagen før?
Louiogbearnaisen
Hej Sarah,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Jeg har ikke selv prøvet det, men du burde godt kunne erstatte mandelmel med hvedemel - brug evt. kun 50 g mere, da hvedemel suger en del væske.
Håber det kan hjælpe dig, ellers er du meget velkommen til at skrive igen.
Hav en fortsat dejlig dag.
Rikke
Ser super lækker ud. Tænker du at den kan bages dagen før? Og hvordan ville du opbevare den?
Loui&bearnaisen
Hej Rikke
Ja, det kan du godt, selvom den bedst på dagen :)
Jeg vil lade den køle helt af og herefter dække den til og lade den stå på køkkenbordet til dagen efter.
Mari
Hvilken størrelse form har du brugt?
Loui&bearnaisen
Hej Mari
Det står under noter i opskriften :)
Jeg brugte en 23 x 35 cm form.
Rikke
Super lækker kage, jeg har bagt den i dag til mors dag! Mor blev glad ;) Jeg var dog lidt i tvivl om, hvorvidt jeg skulle smelte smørret / tage det ud så det blev blødt, da det var lidt besværligt at piske det kolde smør. Men måske er det bare meningen?
Dejlig solskinsdag til dig! :)