• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Rabarberkage med mandler

    Af Louise | 9 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    rabarberkage med mandelmel - opskrift med rabarber

    Okay, foråret lader vente på sig, men det gør rabarberne til gengæld ikke. De har allerede indtaget grøntafdelingerne og så er det altså ret svært, at lade dem ligge. Tjek lige farven ud, findes der noget pænere? Og smagen. Øj, øj, øj.

    Egentlig gad jeg godt traske ud i haven og hive den ene stængel op efter den anden. Min pengepung vil være glad, for supermarkederne ved udmærket hvad de skal tage for 5 sølle stængler. Især fra os svagelige sjæle.. Vi lokkes!

    Well, højbedene står da også klar, så jeg planlægger plantecenter-indtog snarest. Altså når jeg kan plante uden at være iført vanter og flyverdragt, det er ret besværligt.

    Anyway, der skal rabarberplanter i haven. I massevis. Vi taler ukrudt. Og den her rabarberkage, skal jeg have en gang eller fem mere henover sommeren.
    Ingen dikkedarer, bare den gode smag af rabarber og mandler. Simplet, og lækkert. Du kan virkelig ikke gå galt i byen her.

    Okay, det kan du faktisk.

    Nærlæser du opskriften, så løfter du måske et øjenbryn over piske-tiderne. Yes, vi er oppe på godt og vel 10 minutters el-mikser (eller røremaskine) tortur. Har du en træt model, så tjek lige undervejs at den ikke får det for varmt. Det er seriøs piskning vi har gang i her og der er ingen hoppen over hvor gærdet er lavest. Beklager.

    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

    Vil du have saftig og luftig rabarberkage, så pisker du til den store guldmedalje. Og mere til. Lige indtil de tørre ingredienser er tilsat - så slutter festen.

    Så kagen kræver lige en anelse fra din side, men til gengæld kan du hive en saftig og lækker kage ud af ovnen.

    Var det ikke noget med, at maj har en hel del helligedage, som skal fejres? ;)

    Er du lun på flere rabarberopskrifter, så har jeg samlet 10 styk her: 10 søde opskrifter med rabarber

     

    rabarberkage med mandelmel - opskrift med rabarbe

    Kan jeg bruge marcipan i rabarberkagen?

    Ja, du kan godt erstatte mandelmel med 50 g revet marcipan og så bruge 150 g sukker i stedet.

    Kan kagen fryses?

    Jeps, den kan sagtens fryses.

    Kan jeg udskifte cremefraiche?

    Nej, det vil ikke give den samme tekstur og smag i kagen.

     

    Rabarberkage med mandler

    Rabarberkage med mandler
    Nem og svampet rabarberkage, som smager af ren forår. Server med cremefriache, flødeskum eller spis den bare, som den er.
    Print Email Pin
    Forb. tid20 minutter minutter
    Tilb. tid45 minutter minutter
    Samlet tid1 time time 5 minutter minutter
    Antal: 10 stk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 bageform 20x30 cm

    Ingredienser

    • 225 g smør
    • 175 g sukker + 2 spsk
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 2 æg
    • 1 tsk bagepulver
    • ½ tsk salt
    • 75 g mandelmel
    • 200 g hvedemel
    • 1 dl cremefraiche 18%
    • 500 g rabarber
    • Evt. 3 spsk rørsukker
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rengør rabarberne og skær stænglerne til, så de passer til din bradepande (eller bageform), du skal bruge ca. 10-12 stængler. Er dine stængler tykke, så halver dem.
    • Skær resten af rabarberne og det overskydende fra dine stængler i 1 cm stykker.
    • Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål. Pisk det sammen til en lys og luftig masse, det tager ca. 3-4 minutter.
    • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
    • Pisk herefter dejen til lys og luftig, ca. 3 minutter.
    • Bland bagepulver, salt, mandelmel og hvedemel i en anden skål.
    • Pisk det i dejen ved lav hastighed.
    • Tilsæt cremefraiche og pisk kun til dejen er samlet.
    • Vend rabarbernestykkerne i dejen.
    • Smør en bageform (20x30 cm) og drys den med sukker - hæld det overskydende sukker, som ikke hænger fast i smørret fra.
    • Fordel dejen i bageformen og læg rabarberstænglerne på toppen af dejen.
    • Drys evt. med rørsukker på toppen.
    • Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter - kagen skal være gennembagt, toppen gylden og rabarberne møre.
    • Tag kagen ud og lad den afkøle på en bagerist i formen.
    • Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Cecilie

      april 17, 2023 at 7:47 pm

      Hej

      Hvor mange personer kan få gavn af den superlækker kage? Jeg vil gerne lave til 20 personer, så jeg er i tvivl om jeg skal fordoble opskriften

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 18, 2023 at 10:39 am

        Hej Cecilie

        Jeg vil doble opskriften op til 20 personer :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Sarah

      december 20, 2018 at 9:47 pm

      Kan jeg erstatte mandelmel med mere hvedemel? Vil kagen blive for trælst uden? Det i forhold til nøddeallergi, bliver den for tør hvis bagt dagen før?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 03, 2019 at 5:40 pm

        Hej Sarah,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Jeg har ikke selv prøvet det, men du burde godt kunne erstatte mandelmel med hvedemel - brug evt. kun 50 g mere, da hvedemel suger en del væske.

        Håber det kan hjælpe dig, ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

        Hav en fortsat dejlig dag.

    3. Rikke

      april 28, 2017 at 9:50 am

      Ser super lækker ud. Tænker du at den kan bages dagen før? Og hvordan ville du opbevare den?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 28, 2017 at 11:04 am

        Hej Rikke

        Ja, det kan du godt, selvom den bedst på dagen :)
        Jeg vil lade den køle helt af og herefter dække den til og lade den stå på køkkenbordet til dagen efter.

    4. Mari

      maj 11, 2016 at 6:17 pm

      Hvilken størrelse form har du brugt?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 23, 2016 at 12:17 pm

        Hej Mari

        Det står under noter i opskriften :)
        Jeg brugte en 23 x 35 cm form.

    5. Rikke

      maj 08, 2016 at 6:43 pm

      Super lækker kage, jeg har bagt den i dag til mors dag! Mor blev glad ;) Jeg var dog lidt i tvivl om, hvorvidt jeg skulle smelte smørret / tage det ud så det blev blødt, da det var lidt besværligt at piske det kolde smør. Men måske er det bare meningen?
      Dejlig solskinsdag til dig! :)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen