Det ligner noget, som har taget halve dage i køkkenet, ikke? Og virkelig meget tid og opvask.
Du sukker allerede, trætheden kommer snigende. Det er lækkert, meeen du orker det ikke rigtig.
I get it.
Men lad os gå med den historie til familien om spisebordet. Det er pluspoint lige ind på kontoen.
At du så har fedet den på sofaen, med en kop kaf' i den ene hånd og de gode kiks, som du har gemt bagerst i skabet, i den anden. I selskab med Beverly Hills 90210. En torsdag kl. 17.23. Frem for at svede tran i køkkenet.
Yes.
40 minutter.
Et afsnit.
Halvanden kop kaf'.
2...
14 kiks.
Lige præcis så lang tid tager det nemlig, at kreere den her omgang bagte kartofler fyldt med chipotle pulled pork og grøn relish.
Ikke halve dage.
Men 40 m-i-n-u-t-t-e-r.
Magi? Nope, jeg har teamet op med Tulip, som gav mig en madbloggerudfordring, som jeg måtte smile skævt af: Lav en nem ret med Tulip slowcooked chipotle pulled pork.
Come on, den rocker jeg for vildt. Jeg er den ukronede konge af af nem mad!
Og med udsigt til pulled pork over flere tests, gav kæresten (med julelys i øjnene..) mig bare ret i al min selvfedhed. Der var rigeligt af den, skulle jeg hilse og sige. Den drev af væggen..
Lige indtil jeg stod med den her pakke chipotle pulled pork i hånden og kun kunne tænke på mexicansk mad.
Virkelig opfindsomt. Virkelig inspirerende, Louise!
Det er smart nok, at købe sådan en omgang pulled pork, der bare skal i ovnen og haps, der er serveret. Top lækkert og pivnemt.
Men skal du så først til at bage tortillas eller bruge 117 år på alle de andre komponenter i retten, så går fidusen ligesom lidt af det.
Ny strategi.
Lure ind i køleskabet efter selskab i ovnen til den der Chipotle pulled pork. Hvad kræver minimal indsats fra min side?
Nem mad skal være hurtigt, selvfølgelig. Men skal det kategoriers som nem mad herhjemme, så taler vi vigtigst af alt om minimal indsats - især under tilberedningen!
Såå...
Alt-i-ovn.
Med råvarer, som du kan smide i indkøbskurven på vej hjem fra arbejde. Intet fancy.
Mexicansk mad behøver nemlig ikke kun være traditionelle tortillas eller tacos, som ofte kan blive en tung omgang. Ligeledes med den pulled sag, du behøver ikke stå op kl. 5.03, for at krudte op i grillen.
Frisk de danske kartofler op med spicy pulled pork og syrlig topping - server dem med en frisk salat. Nem hverdagsmad, som passer sig selv, mens du bobler på sofaen efter en strid arbejdsdag.
Salaten. Den bestemmer du selvfølgelig selv.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
En foodprocessor og 5 minutter efter er der hakket. Pøs limesaft på, ingen dressing her, og der er serveret. Men jojo, jeg skal ikke være for fin til at sige, at salater godt kan smutte for mig i hverdagen.
Den er nu ret god. Altså salaten. Syrlig, sprød og fabelagtigt selskab til de fyldte kartofler og den krydrede pulled pork.
Havde det været fredag, hurtig sammenkomst med venner eller familie, perfekt nem gæstemad, jeg siger det bare - så er der altid nogen, du kan bestikke til at snitte grøntsagerne i køkkenet, mens du lader som om du har drøntravlt med at passe det i ovnen..
Det har du ikke.
Heller ikke på en torsdag.
Og laver du nok, så er kartoflerne med pulled pork også ret gode, kolde på madpakken. Så lav nu rigeligt.
Fyldte kartofler med chipotle pulled pork og grøn relish + mexicansk spidskålssalat med æble, radiser og lime
Print opskrift Pin opskriftIngredienser
- 1 Tulip slowcooked chipotle pulled pork
Bagte kartofler
- 12 medium kartofler
- 3 spsk rapsolie
- Groft salt
Relish
- 1,5 dl agurkerelish
- Saft af 1 lime
Top
- 2,5 dl cremefraiche 18%
- 3 spsk frisk purløg, finthakket
Mexicansk salat
- 1 lille lilla spidskål, eller grønt
- 1 stort rødt æble
- 1 bundt radiser, ca. 10 styk
- 3 forårsløg
- 1 tsk chiliflager, eller ½ frisk chili, finthakket
- Saft af 2 lime
- ½ dl frisk persille, finthakket
- Salt/peber
Sådan gør du
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask kartoflerne omhyggeligt, men lad skrællen blive på.
- Tør kartoflerne grundigt, de skal være helt tørre.
- Snit et kryds halvvejs gennem kartoflerne
- Kom bagepapir på en bageplade og fordel kartoflerne i den ene side her på.
- Pensl kartoflerne med olie og krydr dem med groft salt.
- Tag pulled pork'en ud af pakken, læg den i et aflangt fad. Tilsæt skyen og læg et stykke stanniol eller bagepapir over kødet.
- Sæt fadet ved siden af kartoflerne på bagepladen.
- Kan du ikke få det til at være der, så brug to bageplader. Her skal du så bruge varmluft under hele tilberedningstiden.
- Kom bagepladen med kartofler og pulled pork i ovnen og bag ved 200 grader over/undervarme i 25 minutter.
- Skru over på 175 grader varmluft og bag kartofler og pulled pork i yderligere 10-15 minutter.
- Lav imens salaten.
Salat
- Snit spidskål i fine strimler.
- Vask radiser og æble og skær dem i i tynde stave.
- Snit forårsløg fint.
- Bland alle grøntsagerne sammen med den friskhakkede persille i en stor skål.
- Bland limesaft med chiliflager, salt og peber.
- Hæld dressingen udover salaten og fordel den grundigt.
Relish
- Rør agurkerelishen med limesaft
Servering
- Tag pulled pork ud af ovnen, lad kartoflerne blive inden mens du forbedrer kødet.
- Træk kødet lidt fra hinanden med to gafler. Hæld den medfølgende chipotlesauce over (jo mere marinade, jo stærkere bliver kødet - jeg brugte en halv pose) og bland kødet med både sky og chipotlesauce, mens du trækker det fra hinanden i strimler.
- Tag kartoflerne ud af ovnen. De skal være lidt åbne i krydset og med sprød skræl.
- Tryk på siden af kartoflerne så de åbner sig.
- Fyld ca. 1-2 spsk pulled pork i hver kartoffel.
- Fordel herefter 2 tsk agurkerelish på kartoffel og slut med cremefraiche og friskhakket purløg.
- Server straks kartoflerne med den mexicanske salat.
Elsebeth
Det ser indbydende ud. Hvordan var du tilfreds med kødets kvalitet og marinadens smag?
Pia Boesen
Åh, jeg drømmer om at kunne tage billeder ligesom dig. De er altid meget stilet og unikke. Virkelig flot arbejde du laver.
Ditte
Haps :) Jeg tilslutter mig selskabet, for det ser godt nok rigtig lækkert ud :)
Cecilie Lykke
Jeg elsker dine tekster! Haha, jeg har det præcis på samme måde, nogle gange skal alt både ind i ovnen, ikke så meget pis ;) og det ser lækkert ud, jeg er vild med pulled pork med søde kartofler, har du prøvet det?
Mettemarie
Hej Louise
Du skriver helt fantastisk og formår virkelig formidle på en levende måde.
Den her opskrift er helt sikkert med på madplanen for næste uge. Tak fordi du laver mad til os "almindelige" mennesker, det er efterhånden svært at finde blandt blogs og magasiner.
Hilsen Mette
Ida
Hold nu op, det ser lækkert ud! Og wow, det er de fedeste billeder ever!