Jeg ved ikke med dig. Men jeg synes kylling kan være lidt en svær fætter i køkkenet. Som madblogger burde der være styr på sagerne. Teknikkerne. Færdighederne.
Det er der ikke.
Giv mig et kyllingbryst og jeg skal vise dig 17 måder, at få det dræbt på. Brændt, tørt og ja, nærmest smuldrende. For ikke at tale om smagen. Ikke eksisterende. På nær den brændte skorpe, hvor alle krydderierne er klistret fast.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Yes. Det er ret sjældent, at der er kylling på menuen.
Jeg gider det ikke.
Medmindre.
At der medfølger en grydefuld sauce, som kyllingen har badet i inden. Gerne med ben og hele molevitten.
Jeg nævner bare i flæng:
Og ikke mindst favoritten: Gammeldags grydestegt kylling
Oh yeah.
Så taler vi trods alt samme sprog. Kylling og jeg.
Well, men nogle gange er det tid til at udvide horisonterne. Især når du finder dåser og glas bagerst i skabet, som på magisk vis er havnet. Kender du det?
De der grillede peberfrugter, som opskriften her skal handle om. Jeg har absolut ingen anelse om, hvordan de er kravlet derind!
Men gode er de.
Især i selskab med en 'dylle og lidt ekstra godter i panden.
Og jep, vi taler pande her. Man kunne strække sig og krudte op i ovnen, smide panden derind. Det er smart. Jeg smed nu bare et låg på.
Eller det gjorde jeg ikke..
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Jeg har ikke en fancy pande med låg. Så et stykke bagepapir på og 30 minutter senere var der saftig kylling i krydret sauce. Sammen med ris eller fladbrød, var endnu en favorit tilføjet til opskrifter med kylling. Og sauce. Haps, sådan en pandefuld kan jeg sagtens klare flere dage i streg.
Opskriften kan du som altid stikke i lommen herunder. Men inden du når så langt, så lad os lige tage de spørgsmål, der altid dukker op med en ny opskrift.
Kylling opskrift 101:
- Du bestemmer fuldstændig om du går all in på en fuldfed piske eller vælger den ultralette madlavningsfløde. Jo mere fedtfattig, jo heller end gerne vil saucen skille. Og noget af smagen ryger også i svinget. Jeg brugte en 18% madlavningsfløde.
- Herbes de Provence er et blandingskrydderi, som du kan finde i langt de fleste større supermarkeder. Er du sej, så mikser du selvfølgelig dit eget. Med krydderurter fra haven..
- Grillet peberfrugter kan laves selv. Over grillen med flis. Og kun der. Det dur bare ikke med almindelige ovnbagte peberfrugter. De smager på ingen måde så fabelagtigt, som de grillede peberfrugter i glas.
- Frisk peberfrugt er tilsat lige inden servering, fordi slatne peberfrugter er ualmindelig kedelige + at det bare er ret lækkert med knas i retten. Men føl dig fri til, at kaste peberfrugten i panden når du lyster. Jo længere tid, jo mere mør bliver den (og jo mere kan du skjule den for sarte sjæle..).
- Og nej, du får ikke lov til at udelade basilikum og feta ;) Toppingen tager retten til næste niveau.
- Har du forresten lidt saltede mandler i skabet, så hak dem groft og drys på.
Ingredienser
- 5-6 kyllingstykker med ben og skind, lår/bryst eller en hel (lille) kylling, delt i stykker.
- 2 spsk olie
- 2 dl grillede røde peberfrugter, ca. 200 g
- 2 dl hakkede tomater, dåse
- 1 fed hvidløg
- 3 tsk Herbes de Provence
- ¼-1/2 tsk cayennepeber
- ½ tsk smoked paprika
- ½ tsk sukker
- Salt/peber
- 1 peberfrugt, i strimler
- 2,5 dl madlavningsfløde
Top
- 1 dl frisk basilikum, fintsnittet
- 100 g feta, smuldret
Sådan gør du
- Kom olie på en dyb pande.
- Brun kyllingestykkerne på alle sider ved høj varme.
- Skru herefter ned til lav varme.
- Kom peberfrugter, tomater, hvidløg, krydderier, salt og peber i en blender eller en skål og blend/stavblend saucen til den er jævn og glat.
- Hæld saucen ved kyllingestykkerne på panden og bland det hele godt sammen.
- Kom låg på panden. Har du ikke et låg, så krøl et stykke bagepapir sammen, fold det ud igen og læg det ned over panden som låg.
- Lad retten simre ved lav varme i ca. 25-30 minutter indtil kyllingkødet er mørt og begynder, at falde fra benene.
- Tag låget af panden og skru op til jævn varme.
- Tilsæt peberfrugtstrimler og madlavningsfløde - varm det hele igennem i 2-3 minutter.
- Smag til med krydderier, salt og peber.
- Smuldr feta og drys med frisk basilikum lige inden servering.
- Server med ris, couscous eller fladbrød.
Pia
Super dejlig ret, har lige lavet den dog med et par små justeringer. Jeg lavede den med kyllingebryst, og jeg bruger altid tomat passata, da jeg synes det har en mere intens/fyldigere tomatsmag, end hakkede/ flåede tomater - men det er jo en smagssag. Til sidst tilsatte jeg et par gode håndfulde frisk spinat, så der var lidt grønt 😊
Jeg serverede det med bulgur med lidt revet citronskal i.
Rigtig dejlig ret. Det er ikke sidste gang jeg skal have den 🤩👍
Louiogbearnaisen
Hej Pia,
Tusinde tak for dine tips - det lyder godt nok lækkert 🤩
Det må prøves af næste gang, jeg laver retten!
Hav en skøn dag.
Signe
Hej, ser spændende ud!
Hvor mange personer er opskriften til og hvad er kcal i hver ret?
Louiogbearnaisen
Hej Signe,
Opskriften er til 4 pers.
Jeg har ikke lavet næringsberegning, så jeg må desværre blive dig svar skyldig ang. hvor mange kcal der er i hver ret.
Hav en fortsat forrygende dag!
Mai
Uh det ser lækkert ud, vil lade mig vide hvordan man laver grillede peberfrugter? Har nemlig en omgang der skal bruges 😊
Louiogbearnaisen
Hej Mai,
På grillen med dem :-) skindet må gerne blive sort - når de er færdige, så piller du skindet af dem og kommer dem på glas. Skal de holde i længere tid, kan du henkoge dem.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hildegunn
kan jeg bruge noget andet en Herbes de Provence krydder? hvordan man laver krydderiet selv?
Louiogbearnaisen
Hej Hildegunn,
Du kan også bruge rosmarin - det smager dejligt til kylling. Du kan også helt undlade det :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet!
Gitte
Hej jeg vil gerne lave den her ret men jeg har ingen grill da det ikke er tilladt hvor jeg bor hvad gør jeg så med de peberfrugterne
På forhånd tak Vh. Gitte
Louiogbearnaisen
Hej Gitte,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Du kan som alternativ bage dem i ovnen - de bliver ikke lige så gode som på grillen, men det er bedre end ingenting :-)
Håber du kan bruge opskriften - send gerne en kommentar og fortæl om resultatet :-)
Hav en fortsat dejlig dag.
Kristine
Super dejlig ret! Der er altid rester tilbage af saucen hos os, så den bruger jeg dagen efter til at lave shakshuka! Total bonus med nem mad dagen efter, hvor saucen bare varmes op og måske tilføjes lidt ekstra grøntsager + æg og Voilá!
Loui
Hej Kristine,
Tak for din kommentar og tippet...lyder lækkert med Shakshuka. Det må prøves :-)
Hav en dejlig dag.
Maria
Tak for en virkelig skøn blog! Hvor ser denne ret lækker ud!
Kan du anbefale en salat til denne ret?
Loui&bearnaisen
Hej Maria
Tusinde tak, dejligt du kan bruge den :)
En enkel agurkesalat vendt med lidt dressing vil være ret lækker eller en appelsinsalat her til vinter.
Noget der er lidt frisk og enkelt vil passe godt :)
Jeanette
Det ser virkelig lækkert ud.. Hvor har du købt de grillede peberfrugter?
Og tak for en fantastisk blog, det er virkelig inspirerende :)
Loui&bearnaisen
Hej Jeanette
Tusinde tak, er glad for du kan bruge bloggen :)
Jeg købte vist dem her i Super Brugsen, men har også før købt dem i Bilka og også fundet dem på spothylder i Netto.
Kathrine
Det ser SÅ lækkert ud!
PS. Tak for en vildt god madfotoguide