• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Kyllingebryst i sennepsauce - med bacon og timian

    Af Louise | 45 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Kyllingebryst er nem aftensmad. Lav en hurtig omgang kyllingebryst i lækker sennepssauce med bacon og timian på kun 30 minutter. Find opskriften her

    Sus til opskrift Print opskrift
    kylling-i-sennepsauce-nem-opskrift-med-kyllingbryst

    De er umulige at stege igennem uden at ende op med centimeter tyk skorpe og travlede tørre ender.

    Det er dem, der altid ligger nederst i fryseren - uigenkendelige af frostskader.

    De kræver ualmindelige store mængder all-aroundkrydderi for, at vække bare et enkelt smagsløg.

    Yes, kyllingebryst.

    BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu

    Det er cirka de ovenstående scenarier vi kører herhjemme. Kyllingebryst er det kedeligste i min verden. Medmindre at det sidder fast på noget knogle, som kan give bare en smule saft og kraft til det. Eller selvfølgelig er pakket ind i en god hønesalat.

    Okay, min svigermutter rocker faktisk det der kyllingebryst ret godt på grillen - magic touch!

    Det leder jeg stadig indgående efter. Og hvis du også gør det, så er det den her efterårsbalje du skal hoppe i; Kyllingebryst i sauce.

    kylling-i-sennepsauce-nem-opskrift-med-kyllingbryst

    Men ikke hvilken som helst sauce.

    Næ nej.

    Vi er ude i en heftig sennepssag, som giver baghjul til den klassiske kylling i flødesauce-fad. Og ikke nok med det, så er kyllingestykkerne marineret. Der skal virkelig steges igennem for, at ende op med en tør omgang her.

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få madplanerne nu

    Dagene hvor kyllingebrysterne blev glemt i fryseren er ovre - jeg stemmer for, at vi slutter oktober af med at grave dem frem, får skrabet de halvtomme sennepsglas i køleskabet (tjek datoen..) og åbner den gode rødvin.

    Er du hurtig, så inviterer du til spontan fredagsmiddag. Doubler opskriften, køber den ekstra gode bacon og et par gode rustikke baguettes.

    Middagen er serveret. På 30 minutter.

    ...og så kan du jo altid smide en plade chocolate chip cookies til kaffen.

    KYLLING OPSKRIFT 101:

    • Du bestemmer fuldstændig om du går all in på en fuldfed piske eller vælger den ultralette madlavningsfløde. Jo mere fedtfattig, jo heller end gerne vil saucen skille. Og noget af smagen ryger også i svinget. Jeg brugte en 8% madlavningsfløde - på en lørdag, med rødvin i glasset, var det blevet en 18%. Med en skvis piske også..
    • Er du i tidspres, så kan du skære ned på marinadetiden. Men altså, jo længere, jo bedre..
    • Timian? Den friske er helt sikkert at foretrække, da den er knap så "pindet", som den tørre. Men synes du også 20 kroner for en dusk grønt er lige i overkanten, så kan du knuse den tørre timian en smule inden du smider den i saucen.
    • Grøntsagerne kan du enten servere ved siden af, den her salat med æble vil være et ret godt bud,  eller du kan spice retten op. Mine favoritter er champignoner og/eller babyspinat - de er ret gode venner med den massive mængde sennep.
    • Og jep, du skærer bare champignoner i skiver, steger dem på panden, tager dem af panden og lader dem afdryppe. Og når retten er klar til bacon, så er det bare i med champignonerne også. Spinat, den tilsætter du lige inden servering, hvis du bruger den lækre baby-udgave.
    • Har du forresten lidt pecannødder bagerst i skabet, så er den ren trylleri at smide dem på lige inden servering. Über lækkert!

    Kylling i sennepsauce - med bacon og timian

    Kylling i sennepsauce - med bacon og timian
    En nem og lækker ret til aftensmad, som har masser af smag og smager skønt med ris til
    Print Email Pin
    Forb. tid5 minutter minutter
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Marineringstid3 timer timer
    Samlet tid3 timer timer 35 minutter minutter
    Antal: 4 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Marinade

    • 4 kyllingebryst, eller 4-6 kyllingstykker med ben
    • ½ dl dijonsennep
    • 1 tsk smoked paprika
    • Salt/peber

    Sauce

    • 150 g bacon i skiver, delt i tern.
    • 2 dl vand
    • 1 hønsebouillonterning
    • 1 spsk grov sennep
    • 1 spsk dijonsennep
    • 2,5 dl madlavningsfløde, her 8%
    • 3 spsk frisk timian, eller 1-2 tsk tørret timian
    • Evt. 100 g frisk babyspinat
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Marinade

    • Bland dijonsennep, paprika, salt og peber sammen.
    • Hæld marinaden i en frysepose og kom kyllingestykkerne heri. Bland det hele godt, så alt kyllingen er dækket af marinaden. Kom posen i køleskabet i 3 timer (eller natten over).

    Retten

    • Steg baconen sprød i en dyb panden. Tag baconen af panden og kom det på køkkenrulle.
    • Lad 1-2 spsk af baconfedtet blive i panden.
    • Kom kyllingstykkerne med marinade på panden med baconfedt.
    • Brun kyllingestykkerne 3-4 minutter på hver side.
    • Tilsæt vand, bouillon, grov sennep, dijonsennep og bacon i panden og varm det op.
    • Tilsæt madlavningsfløde og timian og lad det hele simre ved svag varme i ca. 15 minutter til kyllingestykkerne er gennemstegte og saucen er kogt lidt i og blevet tyk.
    • Vil du have spinat i retten, så tilsætter du et par håndfulde nu. Lader det falde sammen og rører det ind i saucen.
    • Server med frisk timian og ris.

    Noter

    Spice retten op med champignoner eller spinat for mere fyld.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Tina

      maj 05, 2024 at 7:05 pm

      Mums siger jeg bare! Smagte virkelig godt!
      Kan klart anbefales 🤗 (- hvor giver jeg stjerner?)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 23, 2024 at 11:09 am

        Hej Tina

        Tusinde tak - hvor er det bare dejligt at høre :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Dorte Nielsen

      januar 20, 2024 at 2:37 am

      skal prøves

      Svar
    3. Pernille

      december 05, 2023 at 4:30 pm

      Kan denne ret også fungere med kartofler, eller er det bedst med ris?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 19, 2024 at 12:53 pm

        Hej Pernille

        Det kan du sagtens servere til - det vil også smage dejligt :)

        Mange hilsner
        Louise

    4. Ingelise Andersen

      november 21, 2023 at 9:57 pm

      Fantastisk lækker ret.havde en rest bladselleri jeg kom i supergodt.da vi kun er to havde vi til 2dage.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 22, 2023 at 12:35 pm

        Hej Ingelise

        Tusinde tak or din besked, hvor er det bare dejligt at høre, I kunne lide den :)
        Og god ide med bladselleri.

        Mange hilsner
        Louise

    5. Søren Tapdrup

      september 20, 2023 at 6:32 pm

      Du kan ikke skrive at den samlede tid er 30 minutter, når kyllingebrystfilleterne skal marineres i 3 timer eller natten over!!
      Den tid skal da tages med - eller ihvertilfald noteres.

      Svar
    6. Per Hansen

      august 29, 2023 at 9:14 am

      Kære Louise

      Denne her ret!! Den er intet mindre end GENIAL :-) Jeg var faktisk meget skeptisk da jeg skulle prøve den første gang, sennepsmængden lød "meget stærkt", MEN hold da kaje hvor er det godt!
      Jeg har for øvrigt siden med brød og boller på min favoritlinje, den bliver flittigt brugt.

      Mange hilsner og gode ønsker
      Per Hansen

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 29, 2023 at 10:21 am

        Hej Per

        Tusinde tak - hvor er det dejligt at høre, du kan bruge opskriften :)
        Og ikke mindst også med brød og boller. Det betyder bare meget.

        Mange hilsner
        Louise

    7. Gitte Kjærulff

      juli 27, 2023 at 7:06 pm

      Jeg vil lave en stor portion som fryseret til min søn. Den går vel an at fryse uden at kødet bliver tørt? Jeg vil bruge halv piske og halv kaffefløde til sovsen.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 29, 2023 at 12:27 pm

        Hej Gitte

        Ja, det kan du sagtens :) Jeg har ikke oplevet kødet bliver tørt ved frysning.

        Mange hilsner
        Louise

    8. Birgitte

      maj 27, 2023 at 1:41 pm

      Hej

      Tak for en super opskrift i dag skal jeg lave den til 8 Personer. Kan mam eventuelt lave den i ovne .

      Mvh
      Birgitte

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 30, 2023 at 11:10 am

        Hej Birgitte

        Dejligt, at høre du kunne bruge opskriften - tak :)
        Ja, når kyllingen er brunet og det hele er varmet op, så kan du sagtens sætte panden i ovnen og bag den færdig :)

        Mange hilsner
        Louise

    9. Marianne

      november 16, 2020 at 8:11 pm

      Wooow .... absolut en ny farvorit-ret !
      Den kan også tåle at blive lavet med kokosmælk .... flødw var forsvundet fra køleskabet 😉

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 23, 2020 at 5:40 pm

        Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften...

        Og tak for tippet med kokosmælk...lyder som et toplækkert alternativ 👍

    10. Helle

      september 21, 2020 at 7:06 pm

      Nøj, hvor var det lækkert! Alle i familien spiste med velbehag -og faktisk var der næsten ikke ris nok, selvom jeg kogte samme mængde, som jeg normalt har rigeligt af til 1-2 gange frokost bagefter.
      Jeg skal helt sikkert prøve retten næste gang, vi skal invitere hele familien til fødselsdag.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 22, 2020 at 10:53 am

        Hej Helle,

        Så dejligt at høre, at opskriften var et hit som hele familien 😀

        Tak for at dele 🙏

    11. Lene

      september 15, 2020 at 12:24 pm

      Jeg har ikke røget paprika, gør den meget for smagen i retten eller kan jeg bruge den alm. udgave?
      Glæder mig til at smage retten🤗

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 16, 2020 at 3:42 pm

        Hej Lene,

        Det giver lige lidt mere med den røget paprika, men du kan sagtens udelade det og blot bruge en almindelig paprika :-)

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

    12. Kurt

      juli 02, 2020 at 4:18 pm

      Marinaden tager bestemt ingen skade af et par pressede fed hvidløg........

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 07, 2020 at 10:25 am

        Hej Kurt,

        Nej, overhovedet ikke...i med dem, det bliver mariaden kun bedre af :-)

        Tak for at dele tippet med os!

    13. Karl Thomas Sørensen

      marts 30, 2020 at 4:09 am

      Dejlig ret.
      Men man skal åbenbart passe på med tørrede timian.
      Blev lidt kraftig.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 30, 2020 at 10:40 am

        Hej Karl,

        Ja, det er smag og behag, hvor meget timian, man er til...næste gang kommer du bare mindre i - det bliver den absolut ikke dårligere af :-)

        Hav en god dag!

      • Anne

        september 19, 2022 at 8:23 am

        Hej kan jeg bruge evt basilikum istedet for timian 🙂mv Anne

      • Loui&bearnaisen

        september 19, 2022 at 11:15 am

        Hej Anne,

        Ja, det tænker jeg godt, at du kan - jeg har ikke selv prøvet det, men prøv det ad 😊

        Hav en skøn dag!

    14. Carina

      januar 13, 2020 at 10:59 am

      Det lyder super lækkert... Kan man undlade grov sennep? Har nemlig det hele (pånær den grove) i køleskabet :-)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 13, 2020 at 11:48 am

        Hej Carina,

        Det kan se godt, selvom den selvfølgelig bliver bedst med den grove i 😋

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

    15. Soohie

      december 02, 2019 at 3:43 pm

      Det er en del ekstra marinade/sennep - kommee du det hele på panden?
      Mvh. Sophie

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 03, 2019 at 7:00 pm

        Jep, det gør jeg 🙂

        Prøv det ad - det er mums, siger jeg bare 😋

        Hav en fortsat dejlig dag!

    16. Heidi Højslet

      marts 14, 2019 at 7:31 pm

      Hold nu op. Sidder og spise denne ret, og må konstaterer at det smager piv godt
      Puttede svampe i også
      Fantastisk go, nem og sundt

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 15, 2019 at 11:01 am

        Hej Heidi,

        Tusinde tak for din kommentar og de fine, rosende ord - så glad for at høre, at du kan lide den :-)

        Og så er den, som du siger, nem og man kan putte alverdens ting i... også svampe...uhm :-)

        Hav en dejlig dag og god weekend!

    17. Ida

      oktober 20, 2018 at 7:33 pm

      Fænomenal ret, tusind tak for opskriften 🖤

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 22, 2018 at 12:13 pm

        Hej Ida,

        Tusinde tak for din kommentar - dejligt at høre, at den faldt i din smag :-)

        Hav en dejlig dag!

    18. Camilla

      december 18, 2017 at 6:34 pm

      Mums ser lækkert ud. :D
      Tror jeg vil prøve at lave din ret en dag sammen med kæresten. :D dog vil jeg nok bytte kylling ud med koteletter. :P Men det er nok for barndommens skyld, da min mor ind i mellem da jeg var lille lavede koteletter i sennepsovs, og har bare savnet den ret. :D
      Og dine retter er så fantastiske når jeg har prøvet dem at jeg vil prøve din sovs her. :D

      Svar
      • Loui

        december 20, 2017 at 2:09 pm

        Hej Camilla,

        Tak for din kommentar og de fine ord.

        Lad mig endelig høre hvordan det går, og om I kan lide den.

        Hav en rigtig dejlig dag.

      • Camilla

        april 11, 2018 at 4:06 pm

        Den var lækker, og har aftalt med kæresten at den skal laves igen, og det smagte godt med koteletter, og endnu engang tak for så lækre retter. :D

    19. Anette

      november 28, 2017 at 10:22 am

      Virkelig god mad, det smagte SÅ godt.

      Et lille fif til alt for tørstegt kyllingebryst er at brune dem på panden så de tager farve og derefter sætte dem i ovnen på 180 grader alm. ovn, eller 170 grader varmluft i ca. 10 - 15 min. Mærk efter om de har fået nok. Så saftige og alligevel gennemstegte.

      Svar
      • Loui

        november 29, 2017 at 11:56 am

        Hej Anette,

        Tak for de fine ord og for at dele dit tip til opskriften med os - dejligt at du kunne lide retten:-)

        Ha en skøn dag!

    20. Anna

      november 21, 2016 at 11:17 pm

      Hold nu op, det smagte rigtig lækkert. Familien var vilde med retten.
      Tak for altid gode opskrifter, som kan bruges i en travl hverdag og som rent faktisk virker.
      Skøn blog og kvinde bag den :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 04, 2017 at 2:08 pm

        Hej Anna

        Dejligt at I kunne bruge opskriften og tusinde tak for din ros :)

    21. Katrine Madsen

      oktober 28, 2016 at 11:25 pm

      Ja, vil også gerne høre med kurset. Jeg skal bare med næste gang!!!

      Svar
    22. Pia

      oktober 28, 2016 at 11:23 pm

      Uhm, det skal prøves imorgen..

      Hvornår åbner dit madfoto kursus igen? Har fået anbefalet det af en kollega og der lyder lige som det jeg skal på.

      Hilsen Pia

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 07, 2017 at 1:30 pm

        Hej Pia

        Det åbner her i foråret 2017, nok omkring marts.
        Vil glæde mig til, at have dig med :)

    23. Mette

      oktober 28, 2016 at 11:20 pm

      Wow, det ser lækkert ud! Og virkelig flotte billeder :)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen