Yes. Det er meningen med livet. Chokoladekage.
En tung, fyldig sag toppet med lidt ekstra guf til ganen.
Nogle vil kalde det en dessertkage. Jeg er mere ude i en fredagskage i luksusversion. Du ved, til en af de der uger, som føles som en dobbelt op. Hvor fredagen kommer bittersødt, for du er kun nået halvvejs på afkrydsningslisten, projekter ligger i bunker og indbakken.. Den har allerede mistet pusten.
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Efter en uge præcis sådan, så var det kun en massiv chokoladekage, som kunne lande ved siden af min kaffekop fredag. Okay, en fastelavnsbolle vil også være blevet hilst velkommen.
Og det var da også lige før, at det var sådan en, som var blevet indtaget!
1125 g chokolade.
Så meget slugte chokoladekagen før den stod op. Bogstavelig talt.
- Forsøg: Marengsen voksede 10 centimeter op over springformen. Og faldt lige så langt ned i den flydende kage bagefter.
- Forsøg: Kagen åd marengsen. Pist væk!
- Forsøg: 50 minutter foran ovnen. Med hvalpemås trofast ved siden af. Sovende efter fem minutter. Og ohlala, godt og vel 300 g chokolade overlevede. Udfoldede sig til den her drøm af en chokoladekage.
Hvert et gram chokolade værd. Uden tvivl.
Nuvel.
Tænker du, at du mod forventning, vil dele herligheden med dine gæster efter en udsøgt middag? Bag gerne chokoladekagen dagen før og lad den sætte sig. Det giver dobbelt op på saft og kraft.
Og til en kop rygende god kaf', så behøver du faktisk slet ikke bekymre dig om, hverken smeltende is eller halvsure jordbær on the side. Chokoladekagen klarer desserten helt selv.
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Men pas på.
Hvis jeg var dig, ville jeg portionsanrette i køkkenet. Sikre at der minimum er 1, ...4 stykker chokoladekage tilbage på fadet. Gemt helt bagerst i køleskabet.
Sætter du hele molevitten ind, så er det sket. Rub og stub forsvinder. Krummerne med.
Og hyggeligt er det da, at dele med lækkersultne gæster. Jojo. Lige indtil du når søndag, trangen melder sig og du kun kan snuse til chokoladepapiret, mens du tjekker billederne af din chokoladekage på Facebook og Instagram.
Jeg siger det bare..
Det er noget bøvl med den chokoladetrang. Også om søndagen.
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
Kage
- 225 g chokolade, her 200 g 60% og 25 g 70%
- 175 g smør
- 3 æg
- 3 æggeblommer
- 150 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- 40 g mandelmel
- 50 g hvedemel
Marengs
- 5 æggehvider
- 225 g sukker
- 1 tsk eddike
- 10 g majsstivelse
- 2 spsk kakao
Sådan gør du
- Smelt chokolade og smør i en lille gryde eller i mikroovnen.
- Tag det af varmen og lad det afkøle lidt.
- Kom æg, æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål.
- Pisk det lyst og skummende - det tager ca. 3 minutter.
- Bland salt, bagepulver, mandelmel og hvedemel sammen i en anden skål.
- Sigt det i æggeblandingen og vend det sammen.
- Tilsæt det smeltede chokolade/smør og vend det i.
- Beklæd en springform (24 cm) med bagepapir i bunden og smør siderne godt.
- Fordel dejen heri.
- Kom kagen i ovnen ved 175 grader i 10 minutter. Læg et stykke stanniol over kagen, så toppen ikke brænder og bag den videre i ca. 20 minutter.
Marengs
- Lav imens marengs.
- Kom æggehviderne i en skål og pisk dem til til bløde toppe.
- Tilsæt sukker lidt af gangen og pisk det ind i æggehviderne, så sukkeret opløses.
- Tilsæt eddike og pisk 2-3 minutter til marengsen er tyk og skinnende.
- Bland majsstivelse og kakao sammen. Sigt det i marengsen og vend det i.
Kage
- Tag kagen ud af ovnen og fordel marengs jævnt på den varme kage.
- Kom kagen tilbage i ovnen, skru ned til 150 grader og bag ca. 20-25 minutter til marengsen er sprød på toppen. Pas på den ikke brænder på.
- Tag kagen ud og lad den afkøle 15 minutter i formen.
- Tag den herefter forsigtigt ud af springformen og lad den afkøle helt inden servering.
Noter
Den vil falde en smule sammen og blive lidt mere rustik, når den afkøler. Det er helt normalt og ligesom det skal være. (Kagen på billedet har hvilet ca. 18 timer.)
Janni Guttesen Nygaard
Kan majsstivelsen erstattes med noget andet? (:
Louiogbearnaisen
Hej Janni,
Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.
Umiddelbart vil jeg ikke mene, at du kan erstatte majsstivelsen med noget andet. Erstattte du det med fx. mel, så skal du bruge for meget for at opnå samme resultat og du vil bøvle med klumper.
Hav en fortsat dejlig dag!
Den uheldige
Virkelig lækker opskrift og nem at følge. Jeg bagte den i går aftes og når jeg vågner i morges og ville liste ud i køkkenet at se om den stadig var lige så flot, er den fuldstændig ødelagt! Marengsen er blevet helt våd og sjasket over nærmes hele overfladen. Den kan sikkert spises, men den kan ikke serveres for min strikkeklub. Øv øv. Er der noget man skal huske i forbindelse med afkøling? Min stod på køkkenbordet og jeg havde puttet et lille stykke sølvpapir ovenpå den.
Louiogbearnaisen
Kære uheldige,
Tak for din kommentar og beklager din trælse oplevelse med chokoladekagen.
Jeg må dog desværre være dig svar skyldig - jeg har aldrig prøvet at marengsen blev våd og sjasket. Marengs er sart over for fugt, så hvis der har været fugtigt i køkkenet kan det være synderen.
Håber dog at kagen smagte godt på trods af problemerne med marengsen.
Hav en dejlig dag.
Vicki Theilmann
Hej Louise.
Så er jeg atter igang med at bage denne skønhed. Den er så lækker, at den denne gang kommer med os på weekend sammen med svigerforældrene og min datters veninde. Jeg ved den bliver et HIT.
Jeg vil dog lige spørge om du ikke kan rette i marengs opskriften. jeg falder i hver gang :)
Der står mandelmel i opskriften, men i selve indholdslisten står der majsstivelse.
Tak for de oplevelser dine opskrifter giver os.
De sødeste hilsner
Vicki
Louiogbearnaisen
Hej Vicki,
Tusinde tak for din kommentar - håber den bliver et hit :-)
Ang. opskriften så tror jeg, at du mener, at der står majsmel i stedet for majsstivelelse - kan det passe :-) ? Mandelmel skal nemlig kun i selve kagen...
Jeg retter opskriften til.
Hav en dejlig dag :-)
Maria
Hej, jeg tænkte på om man kan lave kagen helt uden gluten? Og har du evt forslag hvad jeg kan gøre?
Den lyder super lækker !👍
Louiogbearnaisen
Hej Maria,
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.
Desværre har jeg ikke erfaring med at bage glutenfrit, så jeg må blive dig svar skyldig.
Hav en dejlig dag og god weekend
Ellen
Hej :-)
Skal kagen bages på varmluft eller alm. ovn? Min kage ser helt forkert (og lidt for ubagt) ud dagen derpå. Havde ellers glædet mig til at servere den for mine gæster i aften.
Vh Ellen
Louiogbearnaisen
Hej Ellen,
Tak for dit spørgsmål.
Chokoladekagen skal bages i alm. ovn, men igen ovne bager forskelligt, og det kan være, at bagetiden også skal justeres lidt.
Håber det kan hjælpe dig - ellers er du meget velkommen til at skrive tilbage :-)
Hav en dejlig dag.
Jannie
Hej Louise, jeg er ved at bage din kage, dog uden marengsen på toppen, men nu har den fået de 40 minutter jeg kunne læse mig til den skulle have, men stak i den med en gaffel og den var helt blød indeni, skal den være det og så sætter den sig til i morgen måske? 😊😊
Jannie
Ej har da læst forkert, Sorry 😁
Louiogbearnaisen
Hej Jannie,
Det er bare helt i orden :-)
Sig endelig til hvis du har spørgsmål til opskriften eller er i tvivl om noget.
Hav en forrygende dag.
Julie
Hej, kan man lave chokoladekagen i mere diabetesvenlig udgave? Og har du forslag til hvordan sukkerforholdene så skal være?
Loui&bearnaisen
Hej Julie
Der må jeg blive dig svar skyldig. Jeg har selv diabetes, men bruger ikke sødemidler mere.
Jeg tænker du måske kan finde omregningsforhold på fx. Perfect fit, hvis du tænker at bruge det som erstatning.
Pia
Så var der den årlige kagekonkurrence i vores by, Fjaltring, og datteren på 10 havde fundet din opskrift og HUN VANDT ud af 25 andre kager, og der var ellers skruet op for niveauet i år !! Hun vandt i kategorien "Mest velsmagende" Det bliver ikke sidste gang den bliver bagt - SÅ lækker ! TAK :-)
Loui
Hej Pia,
Tak for din kommentar og de fine ord - sikke en ære :-) glad for at høre, at kagen var en hit.
Ha en fortsat skøn dag.
Kristine
Hej!
Hvor vigtigt er det, at man bruger mandelmel? Er det muligt kun at bruge alm. hvedemel?? :-)
Mvh Kristine
Loui&bearnaisen
Hej Kristine
Mandelmel indeholder ikke gluten, samt søger mere væske, så hvis du udskifter med hvedemel vil dine chokoladekage opføre sig lidt anderledes.
Jeg har ikke prøvet med udelukkende hvedemel, men giv det et forsøg - med så lille en mængde mandelmel, som kagen indeholder burde der ikke være et markant anderledes resultat :)
Kristine
Tak for svar! Den er lige taget ud i ovnen og skal spises i morgen. Så det blive spændende at se resultatet - håber det går!
Er det bedst at den står ved stuetemp. eller køleskab til i morgen?
mvh Kristine
Heidi
Hejsa, kagen lyder super lækker! Har jeg forstået det rigtigt at du opbevarer den i køleskabet? Ødelægger fugten i køleskabet ikke den sprøde marengs?
Mvh Heidi
Loui
Hej Heidi,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, jeg kan bedst lide kagen kold og med en dej marengs. Men i opskriften skal den bare køle ved stuetemperatur, så hvis du følger den, vil marengsen bevares.
Lad mig høre hvordan det går, og så må du endelig sige til, hvis du har flere spørgsmål.
Ha en skøn dag!
Henriette
Hej :-)
Tak for skønne opskrifter!
Er der 225 eller 250 g chokolade i?
På forhånd tak! Glæder mig til at prøve den.
Mange hilsner
Henriette
Loui&bearnaisen
Hej Henriette
Godt spottet, tak :) Det er 225 g chokolade.
Frederikke
Hejsa
Kagen ser super lækker ud og skal klart prøves I DAG, men jeg har lige nogle spørgsmål:)
Kan man bruge hjemmelavet mandelmel, og kan man godt bare kun bruge 70 % mørk chokolade?
Tænker at jeg vil prøve af med med noget solbær-marengs på toppen. Vil det evt. være en bedre ide at putte marengsskummet på i morgen, hvor jeg skal servere den?
Glæder mig til at komme igang :P
M.v.h
Frederikke
Loui&bearnaisen
Hej Frederikke
Du kan sagtens bruge hjemmelavet mandelmel og også 70% chokolade - kagen vil dog blive mere bitter i smagen, hvis du udelukkende bruger 70%.
Orh ja, det lyder lækkert med solbærmarengs :D Marengs skal bages i den her opskrift og kagen bager færdig samtidig, så det vil ikke være muligt at komme det på dagen efter og så bage den.
Så skal du evt. bage kagen helt færdig og så lave en marengs, som du blot brænder toppen med en gasbrænder. Jeg har ikke prøvet det, så bliver svar skyldig med resultatet :)
Mange hilsner
Louise
Anja Christensen
Hej:-)
Jeg bagte din kage i går aftes, og efter 30 min i oven var marengsen stadig ikke sprød. Jeg tog den ud og håbede på at den ville blive sprød efter at have stået ude lidt, men det kunne jeg jo egentlig have sagt mig selv at det ville den ikke;-) Marengsen er blød her dagen efter og er faldet sammen, men kan man ikke sagtens spise kagen alligevel, det er jo pasteuriseret æggehvider jeg brugte til marengsen, eller synes du at man skulle give den lidt længere tid i ovnen??
Super lækre opskrifter og blog:-) I aften skal jeg prøve din butter chicken opskrift, kan slet ikke vente:-)
Mvh Anja
Loui&bearnaisen
Hej Anja
Øv! Marengs skal kun blive sprød på overfladen, resten har den her bløde "flødebollekonsistens", som fungerer lidt som en creme eller ganache til chokoladekagen.
Marengsen vil falde lidt sammen dagene efter, da kagen automatisk vil suge lidt af den, når den sætter sig - men der skulle gerne stadig være 1-2 cm marengs på toppen.
Afhængig af hvor bagt din chokoladekage var og hvor mørk marengstoppen var kunne det evt. give den lidt længere. Skru evt op til 175 grader.
Tak, så dejligt at høre :)
Mange hilsner
Louise