• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Roulade med rabarber, marengs og flødeskum

    Af Louise | 9 Comments

    Roulade med rabarber smager fantastisk og er nemt at lave. Brug rabarber i en nem og lækker marengs roulade medrabarberkompot og flødeskum. Skøn opskrift på en frisk fragilite og nem rabarberroulade her.

    Jump to:
    • Rabarber roulade
    • Sådan får du din rabarberkompot helt rød
    • Roulade med rabarberskum
    • Frysning af roulade med rabarber
    • Flere lækre kager med rabarber
    • 🍴 Opskrift
    • 🍴 Opskrift
    marengs roulade med rabarber

    De er her! Stænglerne. Det er tid til året bedste råvare; rabarber. Og de kan altså kun lande i den her roulade med rabarber her.

    Tænker du, at den ligner da mistænkeligt noget, som du så herinde tidligere på måneden? Du er er skarp. Den er god nok. Den mega populære Citron marengs rouladen har fået en overhaling.

    Jeg var ude i lækre roulader med:

    • Roulade med bær (fx. stikkelsbær, brombær eller hindbær)
    • Roulade med mokkacreme
    • Roulade med hvid chokolade mousse og måske jordbær

    Ork, der har virkelig været utallige mundvandsløbende versioner oppe og vende ved hver mundfuld. Måske de kommer de lækre roulader. Den første sag på banen blev dog den her Roulade med rabarber.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Rabarber roulade

    Rabarberkompot: Lavet med klassisk rabarberkompot. Der hvor rabarberne rigtig får lov at strutte og udøve deres smagsmagi i.

    Marengs: Marengsbunden er drysse med hasselnøddeflager, så det bliver en form for nøddemarengs. Men kan du ikke finde hasselnøddeflager, kan du fint bruge mandelflager, som jeg gør i roulade med lemon curd. Det giver super lækkert knas og smag til marengsbunden.

    Fyld: Og fyldet? Udover rarbarber, så er der creme i den her Rabarber roulade. Eller faktisk er det blot flødeskum med mascarpone, som både gør den tykkere, som en creme, men også giver den lækreste friske smag til din roulade.

    Er du ikke til mascarpone eller kan finde den i supermarkedet, så bare brug flødeskum i din roulade med rabarber.

    marengs roulade med rabarber

    Sådan får du din rabarberkompot helt rød

    Den røde farve i rabarberkompot må ofte have lidt hjælp, da der er forskel på rabarbersorter og hvor meget farve de indeholder.

    Så har du fået fingre i et rabarberbundt, som skal have lidt hjælp , så tilsæt en håndfuld hindbær og abrakradabra rød rabarberkompot. Og det smager også meget lækkert med et touch af hindbær i din kompot og rabarber roulade.

    Ellers kan du også bruge frugtfarve, hvis du vil have en ren rabarberkompot.

    cookiebog

    Cookie-bog

    Den ultimative cookiebog med 136 sider spækket med de bedste cookie-opskrifter

    Klik her og få cookie-bogen nu →

    Roulade med rabarberskum

    Kan rouladen laves med rabarberskum i stedet? Ja da og det er testet herfra!

    Vend rabarberkompot i en letpisket flødeskum og smag til med vaniljesukker, fordel på marengsbunden og du har en super nem og frisk roulade med rabarberskum.

    Frysning af roulade med rabarber

    Da det her er en marengs/fragilite roulade, så kan den ikke fryses, da det vil gøre marengsen blød. Så spis rabarberrouladen frisk, hvor den er allerbedst og sprød.

    Flere lækre kager med rabarber

    • Rabarbercrumble
    • rabarberkage med mandelmel

    🍴 Opskrift

    marengs roulade med rabarber

    Rabarberkompot

    Print opskrift Pin opskrift

    Ingredienser

    Rabarberkompot

    • 250 g rabarber, i grove tern
    • 50 g hindbær
    • 0,5 dl vand
    • 0,75-1 dl sukker, afhængig af rabarbersort
    • ½ vaniljestang
    • ½ citron
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Rabarberkompot

    • Kom rabarber, hindbær, vand, sukker, vaniljekorn + vaniljestang og citronsaft i en lille gryde.
    • Kog det op og lav det koge ind til rabarberne bliver møre og konsistensen bliver tyk og sirupsagtig.
    • Tag evt. 1-2 skefulde af de møre rabarber op, hvis du gerne vil have større rabarberstykker i din kompot. Kom dem i igen, når kompotten er kogt ind.
    • Smag til med evt. mere sukker og citron.
    • Lad den køle helt af.

    Noter

    Hindbær kan udelades.
    Vil du være sikker på en fast kompot, kan du bruge syltesukker.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    🍴 Opskrift

    marengs roulade med rabarber

    Roulade med rabarberkompot og marengs

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Samlet tid25 minutter minutter
    Antal: 10 styk

    Ingredienser

    Dej

    • 5 æggehvider
    • 275 g sukker
    • 80 g hasselnøddeflager

    Fyld

    • 6 spsk rabarberkompot
    • 200 g mascarpone
    • 3 dl piskefløde
    • 1 tsk vaniljeestrakt
    • Revet citronskal
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Bund

    • Pisk æggehviderne hvide og stive.
    • Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen og pisk godt mellem hver, så sukkeret opløses.
    • Pisk marengsen godt igennem.
    • Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør marengsen ud i et jævnt lag i en rektangel på 35x40 cm. Drys med hasselnøddeflager
    • Bag ved 180 grader i 10 minutter og skru herefter ned på 140 grader. Bag videre i ca. 15 minutter til marengsen er gylden og fast.
    • Tag bunden ud og lad den afkøle lidt. Læg et skærebræt eller en bageplade med bagepapir på toppen, vip bunden rundt på dette, så siden med hasselnøddeflagerne ligger nederst. Træk forsigtigt bagepapiret af bunden og lad den afkøle helt.

    Fyld

    • Pisk mascarpone, fløde og vanilje sammen til en tyk skum. Smag til med revet citronskal.
    • Smør rabarberkompot i et jævnt lag på den afkølede rouladebund og fordel dernæst flødeskummet ovenpå.
    • Rul forsigtet rouladen på den korte led ved hjælp af bagepapiret.
    • Server straks

    Noter

    Kagen skal serveres straks, da marengsen hurtig bliver blød pga. fyldet.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Margrethe Thomsen

      juli 14, 2020 at 12:58 pm

      Tjek lige dit punkt 6 ved bund - der står mandelflager i stedet for hasselnøddeflager. For den lidt utrænede kan det måske give let køkkenstress ;)

      Du må gerne bare slette den her kommentar, den har jo ikke værdi for andre :)

      Vh

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 15, 2020 at 9:26 am

        Ov ja, det har du da ret i - tak fordi du gjorde mig opmærksom på det :-)

    2. Dina

      august 10, 2017 at 5:54 pm

      Fantastisk kage!! Mange roser fra mine kolleger, der spurgte efter opskriften :-)
      Bagte bunden dagen inden servering og det gik fint.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 15, 2017 at 11:13 am

        Hej Dina

        Hvor er det dejligt at høre :)

    3. Ida

      maj 14, 2017 at 7:55 pm

      Fantastisk kage :) Nem at lave og smager skønt. Den skal helt sikkert bages igen.

      Svar
    4. Christina

      maj 10, 2017 at 8:53 pm

      Hej
      Kan jeg lave bunden nogle timer inden den skal
      samles og serveres?
      Mvh
      Christina

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 11, 2017 at 11:14 am

        Hej Christina

        Ja, det kan du sagtens, bunden skal alligevel køle helt af :)

    5. Maja Harder

      april 29, 2017 at 1:43 pm

      Har aldrig kunne li roulade, men denne jer lyder da mega lækker !

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 02, 2017 at 10:01 am

        Hej Maja

        Årh, roulade er det bedste i verden :D
        Men ja, det er en lidt utraditionel roulade det her, så håber den kan få dig overbevist ;)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen