Roulade med rabarber smager fantastisk og er nemt at lave. Brug rabarber i en nem og lækker marengs roulade medrabarberkompot og flødeskum. Skøn opskrift på en frisk fragilite og nem rabarberroulade her.
Jump to:

De er her! Stænglerne. Det er tid til året bedste råvare; rabarber. Og de kan altså kun lande i den her roulade med rabarber her.
Tænker du, at den ligner da mistænkeligt noget, som du så herinde tidligere på måneden? Du er er skarp. Den er god nok. Den mega populære Citron marengs rouladen har fået en overhaling.
Jeg var ude i lækre roulader med:
- Roulade med bær (fx. stikkelsbær, brombær eller hindbær)
- Roulade med mokkacreme
- Roulade med hvid chokolade mousse og måske jordbær
Ork, der har virkelig været utallige mundvandsløbende versioner oppe og vende ved hver mundfuld. Måske de kommer de lækre roulader. Den første sag på banen blev dog den her Roulade med rabarber.
Rabarber roulade
Rabarberkompot: Lavet med klassisk rabarberkompot. Der hvor rabarberne rigtig får lov at strutte og udøve deres smagsmagi i.
Marengs: Marengsbunden er drysse med hasselnøddeflager, så det bliver en form for nøddemarengs. Men kan du ikke finde hasselnøddeflager, kan du fint bruge mandelflager, som jeg gør i roulade med lemon curd. Det giver super lækkert knas og smag til marengsbunden.
Fyld: Og fyldet? Udover rarbarber, så er der creme i den her Rabarber roulade. Eller faktisk er det blot flødeskum med mascarpone, som både gør den tykkere, som en creme, men også giver den lækreste friske smag til din roulade.
Er du ikke til mascarpone eller kan finde den i supermarkedet, så bare brug flødeskum i din roulade med rabarber.
Sådan får du din rabarberkompot helt rød
Den røde farve i rabarberkompot må ofte have lidt hjælp, da der er forskel på rabarbersorter og hvor meget farve de indeholder.
Så har du fået fingre i et rabarberbundt, som skal have lidt hjælp , så tilsæt en håndfuld hindbær og abrakradabra rød rabarberkompot. Og det smager også meget lækkert med et touch af hindbær i din kompot og rabarber roulade.
Ellers kan du også bruge frugtfarve, hvis du vil have en ren rabarberkompot.
Roulade med rabarberskum
Kan rouladen laves med rabarberskum i stedet? Ja da og det er testet herfra!
Vend rabarberkompot i en letpisket flødeskum og smag til med vaniljesukker, fordel på marengsbunden og du har en super nem og frisk roulade med rabarberskum.
Frysning af roulade med rabarber
Da det her er en marengs/fragilite roulade, så kan den ikke fryses, da det vil gøre marengsen blød. Så spis rabarberrouladen frisk, hvor den er allerbedst og sprød.
Flere lækre kager med rabarber
🍴 Opskrift
Ingredienser
Rabarberkompot
- 250 g rabarber, i grove tern
- 50 g hindbær
- 0,5 dl vand
- 0,75-1 dl sukker, afhængig af rabarbersort
- ½ vaniljestang
- ½ citron
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Kom rabarber, hindbær, vand, sukker, vaniljekorn + vaniljestang og citronsaft i en lille gryde.
- Kog det op og lav det koge ind til rabarberne bliver møre og konsistensen bliver tyk og sirupsagtig.
- Tag evt. 1-2 skefulde af de møre rabarber op, hvis du gerne vil have større rabarberstykker i din kompot. Kom dem i igen, når kompotten er kogt ind.
- Smag til med evt. mere sukker og citron.
- Lad den køle helt af.
Noter
Vil du være sikker på en fast kompot, kan du bruge syltesukker.
🍴 Opskrift
Ingredienser
Dej
- 5 æggehvider
- 275 g sukker
- 80 g hasselnøddeflager
Fyld
- 6 spsk rabarberkompot
- 200 g mascarpone
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljeestrakt
- Revet citronskal
Sådan gør du
Bund
- Pisk æggehviderne hvide og stive.
- Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen og pisk godt mellem hver, så sukkeret opløses.
- Pisk marengsen godt igennem.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør marengsen ud i et jævnt lag i en rektangel på 35x40 cm. Drys med hasselnøddeflager
- Bag ved 180 grader i 10 minutter og skru herefter ned på 140 grader. Bag videre i ca. 15 minutter til marengsen er gylden og fast.
- Tag bunden ud og lad den afkøle lidt. Læg et skærebræt eller en bageplade med bagepapir på toppen, vip bunden rundt på dette, så siden med hasselnøddeflagerne ligger nederst. Træk forsigtigt bagepapiret af bunden og lad den afkøle helt.
Fyld
- Pisk mascarpone, fløde og vanilje sammen til en tyk skum. Smag til med revet citronskal.
- Smør rabarberkompot i et jævnt lag på den afkølede rouladebund og fordel dernæst flødeskummet ovenpå.
- Rul forsigtet rouladen på den korte led ved hjælp af bagepapiret.
- Server straks
Margrethe Thomsen
Tjek lige dit punkt 6 ved bund - der står mandelflager i stedet for hasselnøddeflager. For den lidt utrænede kan det måske give let køkkenstress ;)
Du må gerne bare slette den her kommentar, den har jo ikke værdi for andre :)
Vh
Louiogbearnaisen
Ov ja, det har du da ret i - tak fordi du gjorde mig opmærksom på det :-)
Dina
Fantastisk kage!! Mange roser fra mine kolleger, der spurgte efter opskriften :-)
Bagte bunden dagen inden servering og det gik fint.
Loui&bearnaisen
Hej Dina
Hvor er det dejligt at høre :)
Ida
Fantastisk kage :) Nem at lave og smager skønt. Den skal helt sikkert bages igen.
Christina
Hej
Kan jeg lave bunden nogle timer inden den skal
samles og serveres?
Mvh
Christina
Loui&bearnaisen
Hej Christina
Ja, det kan du sagtens, bunden skal alligevel køle helt af :)
Maja Harder
Har aldrig kunne li roulade, men denne jer lyder da mega lækker !
Loui&bearnaisen
Hej Maja
Årh, roulade er det bedste i verden :D
Men ja, det er en lidt utraditionel roulade det her, så håber den kan få dig overbevist ;)