Lav selv lækker jordbæris med friske jordbær og fløde. En skøn is dessert, som smager af sommer og sol. Opskrift på hjemmelavet flødeis uden ismaskine herunder.
Sådan ude ved det klassiske ishus er jordbæris ikke mit første valg.
Eller det 7. valg.
Ligeledes i køledisken.
Flødeis med jordbær den får ikke mange sekunders opmærksomhed og ender da slet ikke i kurven. Der er bare så mange andre goder sager, som overhaler jordbærisen.
Hver evig eneste gang.
Den hjemmelavede slags, det er til gengæld noget som rykker.
Flødeis med sommersøde, helt friske jordbær.
Det bliver ikke meget bedre.
Men sæsonen er kort. Jordbærisen skal laves mens tid er. Ikke noget med frosne jordbær her - de skal strutte.
Være ankommet lige fra jordbærmarken fulde af saft og kraft.
Så smager de allerbedst i en hjemmelavet flødeis, som er ret nem at lave og ikke kræver ismaskine.
Server jordbæris med knas eller i is-vafler.
🍴 Opskrift
Ingredienser
- 2 dl piskefløde
- 2 dl mælk
- Korn af vaniljestang
- 4 æggeblommer
- 100 g sukker
- 500 g friske jordbær
- 80 g sukker
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Kom fløde, mælk og vaniljekorn i en gryde. Kog det op under omrøring.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen til det er tykt - ca. 3 minutter.
- Hæld den varme fløde/mælkeblanding i æggemassen, mens du hele tiden pisker.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm op til det begynder at tykne - det må ikke koge!
- Tag den af varme og lad den køle.
- Kom jordbær, sukker og citronsaft i en gryde og kog dey op til sukkeret er opløst.
- Blend jordbærrene til en glat pure.
- Vend jordbærpurren i iscremen.
- Kom jordbærisen i en form og sæt den i fryseren natten over. Rør gerne i isen et par gange de første par timer.
- Spis løs!
Skriv en kommentar