• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Key Lime Pie

    Af Louise | 25 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Key Lime Pie er en skøn kage fra Key West i Florida - frisk og mild smag af lime. Server med flødeskum eller med marengs. Nap opskriften på Key Lime Pie med kondenseret mælk herunder.

    Gå til opskrift Følg på Instagram Se kogebog
    Key Lime Pie - opskrift på kage med lime

    Snaskede kanelsnurrer, tunge chokoladekager og vilde flødekager. Trænger dine smagsløg til noget i den lidt lettere afdeling? En ganerensning efter heftige vintermåneder.

    Key Lime Pie.

    Den legendariske kage fra Key West i Florida. Frisk, sprød, blød og med en mild smag af lime.

    Jeg siger dig, det er en vinder lige nu:

    Og så er den overraskende nem at strikke sammen. Okay, bunden er lidt noget bøvl, det er vi enige om - men når du har den på plads, så er det lige ud af landevejen. Strandpromenaden.

    Kondenseret mælk, æg og en spandfuld lime, så kører bussen. Det bliver ikke meget nemmere - eller bedre.

    BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu

    Er du ambitiøs, så topper du med en marengs. Du ved, ligesom en klassisk citrontærte. Personligt, synes jeg det fungerer ret godt med den her kokosmarengs, den giver et lille tvist.

    Du bestemmer. Uanset om du går med flødeskum eller marengs, tyllet op eller smurt ud i en bunke, så smager Key Lime Pie forrygende.

    Især en råkold februardag.

    Jeg testede det personligt i sidste uge:

    Key Lime Pie - opskrift på kage med lime

    Mandag kl. 19.21:

    Swusssh.

    Bilen bliver kastet ind mellem en blå Fiat og ambitiøs knallert, som åbenbart kræver en hel p-bås.

    Hurtig, som en ninja, ud.

    Med lang uldfrakke, som med; "mit outfit er gennemtænkt skødesløst"-udtryk ihærdigt prøver at skjule den rodede knold, bare tæer i mudret gummistøvler og ketchup-plet på joggingbukserne.

    I hastig trav forbi labrad..gylden henter..ubestemmelig hund, grønne planter som helt sikkert ikke klarer aftenfrosten og ind i Brugsen.

    Skarpt sving til venstre.

    Jakken flagrende autentisk efter.

    Falkeblikket stiller ind - gennemsøger de 7 meter lange, fedtede glasmontrer.

    Nej.

    Niks.

    Heller ikke.

    Come on, hvor er du.

    Nej, nej, nej.

    Det er løgn det her.

    Kom nu.

    Suk.

    Og så!

    Der er de.

    7 perfekte kammerater ligger side om side. 3 med hvid glasur, 2 med kakao. Ventende kun på mig.

    8 minutter efter:

    Kaffen løber brummende gennem filtret, den sorte slyngel aka. pelsdyret er klar i sofaen og den gode serie står på stand-by.

    Rysssh.

    Bagerposen giver den helt rigtige lyd, du ved.

    Jeg napper en, vejer den i hånden.

    Jow, den er go'.

    Burde man liiige tage en  bid på forskud?

    1, 2, 3 ...

    Og min gammeldags fastelavnsbolle er fyldt med svesker!

    Ikke vaniljecreme - men sveskemos.

    Bagerdamen har taget forkert.

    Jeg går i seng.

    ...

    Og står op igen.

    Kl. er 19.41.

    Hiver et stykke Key Lime Pie op af fryseren.

    Og nuvel.

    Den er måske ikke helt fryseegnet, men..

    Glem alt om uldfrakker, gummistøvler og vintertrætte bagerdamer.

    Det her er ren Florida og palmer med hver en mundfuld.

    Key Lime Pie - opskrift på kage med lime

    3 hurtige.

    Kan der bruges bastogne kiks fremfor digestive kiks?

    Jeps, sagtens. Du hiver bare bastogne pakken frem og bruger dem i stedet.

    Kan key lime pie laves uden kondenseret mælk?

    Nej, ikke den her opskrift. Der skal du ud på google og finde en anden.

    Har du en opskrift på marengs til toppen?

    Ja da. Nap den her marengs fra min citron fromage og følg opskriften - Marengs til key lime pie.

    Key Lime Pie - opskrift på kage med lime

    Key Lime Pie

    Print Email Pin
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Samlet tid25 minutter minutter
    Antal: 8 pers
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 tærteform på 22 cm

    Ingredienser

    Bund

    • 200 g digestive kiks
    • 100 g smør, smeltet

    Fyld

    • 1 dåse kondenseret mælk, 397g
    • 4 æggeblommer
    • Skal og saft af 3 store eller 4 små lime

    Top

    • Piskefløde
    • Evt. lime
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom kiksene i en foodprocessor eller blender og blend dem helt fint. Alternativt kan du knuse dem i en pose eller under et viskestykke med en kagerulle.
    • Bland de knuste kiks og smør i en skål.
    • Tryk blandingen jævnt ud i bunden af en tærteform (22 cm) og op af siderne. Det kræver lidt tålmodighed.
    • Forbag bunden ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 10-12 minutter.
    • Tag bunden ud og lad den køle af, mens fyldet laves.
    • Pisk kondenseret mælk, æggeblommer, limeskal og saft sammen i en skål.
    • (Er du til en meget syrlig key lime pie, kan du springe næste step over)
    • Lad blandingen trække 30 minutter, så du får hevet alt smag fra limen ud i fyldet. Hæld fyldet gennem en sigte og sigt limeskallen fra.
    • Fordel fyldet i den forbagte bund.
    • Bag tærten ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 15-18 minutter. Den skal blive fast i midten.
    • Tag tærten ud og lad den afkøle.
    • Pynt med flødeskum og limeskiver/limeskal.

    Noter

    Vil du have en højere key lime pie, kan du double opskriften op. Men hold dig til max. 6 limefrugter. Vær opmærksom på længere bagetider.
    Kagen er ikke egnet til frysning.
    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.
    Key Lime Pie - opskrift på kage med lime

    Mere sulten?

    • Citron Tiramisu
    • Mini kager med Nutella
    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Hyggekok

      april 02, 2025 at 12:40 pm

      Virkelig en fed og inspirerende blog - har brugt mange af dine inputs og opskrifter. Et helt andet spørgsmål - hvilke gummistøvler er det du har ? Du skriver de er knæhøje - er de gode at gå i ?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 04, 2025 at 10:30 am

        Hej

        Tusinde tak og for at du følger med :)
        Jeg har Hunter gummistøvler og ja, jeg synes de er gode t gå i med en tyk sok.

    2. Githa

      juli 08, 2024 at 12:20 pm

      Når nu du ved, hvor denne pie stammer fra, så forstår jeg ikke, hvorfor du bruger almindelige lime og ikke key lime som ikke er det samme i smag. Jeg er sikker på at opskriften er den samme, men ikke smagsresultatet.
      Hvis der skal rigtig key lime til er det nogle, der skal bestilles hjem og det det kan tage mage uger alt efter sæson og efterspørgsel.

      Svar
    3. Katja

      januar 24, 2024 at 10:09 am

      Hej, jeg ville gerne lave en vegansk version nu hvor man både kan købe vegansk smør, vegansk kondenseret mælk og lave vegansk marengs. Jeg er dog i tvivl med æggene i fyldet, har du erfaringer eller idéer til et alternativ her eller blot helt udelukke dem?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 26, 2024 at 12:00 pm

        Hej Katja

        Jeg har desværre ikke erfaring med veganske produkter, så her må jeg blive dig svar skyldig.
        Hvis du laver Key Lime Pien vegansk, så lad mig gerne høre dine erfaringer :)

        Mange hilsner
        Louise

    4. Cathrine

      maj 26, 2021 at 1:18 pm

      Du skriver at tærten ikke er fryseegnet, men ville man kunne fryse den når den er bagt og så først komme flødeskum/marengs på inden servering?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 28, 2021 at 1:59 pm

        Hej Cathrine,

        Nej, den kan desværre ikke fryses med optimalt resultat. Men den kan sagtens laves lidt tid før og så pyntes inden servering.

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

      • Pernille Rosa Thomsen

        april 21, 2023 at 5:53 am

        Hej Cathrine
        Det ser lækkert ud, hvad størrelse form har du brugt, det er jo lidt relevant for bagetid og portionsstørrelse

      • Loui&bearnaisen

        april 21, 2023 at 10:18 am

        Hej Pernille

        Størrelse på formen er 22 cm og afhængig af, hvordan kagen serveres (kage eller portionsanrette dessert), så er de 6-8 stykker.

        Mange hilsner
        Louise

    5. Tanja

      december 28, 2019 at 8:58 pm

      Hej,
      Kan man lave minitærter med denne opskrift, og blot sætte bagetiden ned? I så fald, hvad anbefaler du af tid? Mine tærteforme er cirka 5 cm. i diameter.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 08, 2020 at 1:42 pm

        Hej Tanja,

        Det kan du sagtens :-)

        Jeg tænker, at de skal have cirka 7-8 minutter i ovnen.

        God bagelyst!

    6. Louise sletting

      november 04, 2019 at 10:12 pm

      Hej 😊
      Jeg ved, at det er et opslag af ældre dato, men jeg vil begive mig ud i denne opskrift på onsdag.
      Hvordan opbevarer du din indtil servering? Bare ved stue temperatur eller i køleskab?
      Ved sidstnævnte, kan jeg så alternativt lave den dagen før og bare opbevare på køl?

      God mandag til dig 😊

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 05, 2019 at 4:34 pm

        Hej Louise,

        Jeg har afprøvet begge dele. Den kan sagtens stå på køl nogle timer - ved længere tid kan bunden godt miste noget sprødhed, men vil du lave den dagen før, tænker jeg, det er optimalt, at du kommer den i køleskabet.

        Prøv det af og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en fortsat dejlig dag!

    7. Tina

      april 11, 2019 at 7:54 am

      Mærkeligt - min kage vil ikke blive fast i midten. Har givet den 30 minutter længere end i opskriften. Hvor længe pisker du fyldet ?
      Hilsen
      Tina

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 12, 2019 at 2:46 pm

        Hej Tine

        Øv altså, det er så træls, når resultatet ikke bliver, som man regner med :-(

        Umiddelbart så tænker jeg, at det er den kondenserede mælk, som der har været noget med...kan ikke lige se, hvad det ellers lige skulle være.

        Jeg pisker normalt bare lige fyldet sammen, til det er en jævn masse.

        Håber det kan hjælpe dig, og skulle du lave denne (i øvrigt super lækre) Key Lime Pie igen, så fortæl os gerne om resultatet :-)

        Hav en fantastisk dag og god weekend!

    8. Marir

      maj 07, 2018 at 6:05 am

      bruger du ikke de helt små key lime frugter? Har altid selv kun brugt de rigtige key lime frugter eller juice heraf, da jeg har hørt at almindelige limefrugter ikke er det samme.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 07, 2018 at 4:26 pm

        Hej Marir,

        Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.

        Normalt så bruger jeg de lime frugter der er nemme at få fat på. Jeg ved godt, at der er forskel på smagen, alt efter hvilken lime frugt man bruger - f.eks. er key lime frugten en anelse mere aromatisk, men personligt så synes jeg, at key lime tærten smager forrygende, uanset hvilke lime-sort man bruger :-)

        Hav en skøn dag

    9. Cecilia

      marts 09, 2018 at 11:30 am

      Hvad er størrelsen på tærteformen? Jeg har kun almindelige 'takkede' tærteforme. Er en springform så ikke bedre?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 09, 2018 at 3:27 pm

        Hej Cecilie,

        Tak for dit spørgsmål.

        Jeg brugte en helt alm. størrelse tærteform, så du kan sagtens bruge den alm. takkede, hvis du har sådan en. Jeg tænker, at du også sagtens kan bruge en springform.

        Prøv det ad og lad mig høre om resultatet!

        Hav en skøn dag og god weekend!

    10. Nicoline

      februar 17, 2018 at 2:10 pm

      Hej Louise.
      Det ser bare super lækkert ud! Hvis jeg vælger marengs som topping skal kagen så tilbage i ovnen (og i så fald hvor lang tid)? Eller vil du putte marengs på fra start?

      Mange hilsener fra Nicoline.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 19, 2018 at 4:16 pm

        Hej Nicoline,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, kom tærten tilbage i ovnen i ca. 2-3 minutter, så toppen får farve eller brug en gasbrænder til at brune toppen.

        Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en dejlig dag.

    11. Tanja

      februar 16, 2018 at 7:31 pm

      Kan den laves dagen i forvejen?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 19, 2018 at 4:15 pm

        Hej Tanja,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, denne Key Lime Pie kan sagtens laves i forvejen. Håber du kan lide den :-)

        Hav en dejlig dag.

    12. Dorte

      februar 08, 2018 at 8:17 am

      Bages den o springform ?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 08, 2018 at 1:40 pm

        Hej Dorte,

        Tak for dit spørgsmål.

        Jeg brugte en tærteform :-)

        Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en fantastisk dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen