• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Desserter og is

    Citronfromage

    Af Louise | 2 Comments

    Klassiske citronfromage er en nem dessert, som kan laves på forhånd til gæster. Nap den skønne opskrift på lækker, ægte citronfromage og guide til arbejde med husblas herunder (jeg garanter det er nemt).

    Sus til opskrift Print opskrift
    Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

    Den her citronfromage er til dig:

    ..Som også lige nåede at suse på loftet, hive sommertøjet ned og vaske hele molevitten. 

    ..Som også tog en dyb indånding og lukkede de kridhvide ankler ud i af buksebenet, som nu er gået over i en blålig tone af kulde.  

    ..Som også provianterede 5 liter koldskål og 3 poser kammerjunker, som ikke smager helt rigtig i regn og rusk. 

    Til dig, som også blev snydt af sommeren i sidste uge. Udmærket ved, at lige om hjørnet kommer den nok igen, men bare har brug for at fake sommer og sol et par dage mere.

    Citronfromage

    Ja da! Klassisk citronfromage er bare genial og både god, når du lige selv skal forkæles og perfekt som dessert til gæster.

    Ork, jeg har spist det ene glas efter det andet af mormor citronfromage, for sådan en luftig, bløde fromage, som er cremet, syrlig og med en blød sødme er bare altid et hit.

    Og så er den faktisk ret nem at lave - og selvom der er husblas i.

    Citronfromage på en ny måde

    Den gammeldags citronfromage er blevet spiffet op med marengs. Normalt serveres den med flødeskum på toppen, men jeg synes den skulle have et tvist og serveres på en ny måde.

    Så det blev syrligt, med sødt af marengs. Det kan noget.

    Er du mere til den gammeldags udgave af citronfromage med flødeskum, så pisk 2 dl piskeflødeskum og top det på i stedet.

    Det smager også altid godt.

    Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

    Ægte citronfromage

    Citronfromage, er det ikke lidt bøvlet?

    Tjoo.. hvis du ikke har en opvaskemaskine, så er den. Vi kører nemlig et arsenal af skåle i opskriften! Men ud over det og svære overvejelser omkring anretning:

    Skal det være glas? Høje glas? Små, runde glas? Cocktail-glas? Eller skåle? Hvide, farvede, glas, dybe, brede?

    Den er svær.Men som sagt, ud over serverings-dilemmaet, så er citronfromage ret nem og hurtig.

    Nem? Arrh, Louise. 

    Jaja, så lad os da snakke om elefanten i blogindlægget. Kaster du et hurtigt blik ned over opskriften, ser du den: Husblas! Yrk.

    Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

    Og er der grund til at frygte husblas?

    Laver du en hurtig google-søgning, så vil langt de fleste overbevise dig om at; "Niks, det er slet ikke svært".

    Nå. Men vi plejer ikke at lyve for hinanden herinde, så skal du frygte husblas?

    Øh, ja!

    Eller okay, frygte er måske også lige at give husblas for meget credit. Det er jo bare hud, sener og knogler fra køer og grise.  Eller hvis du kører vegetar/veganer-stilen, så agar

    Haps!

    Men den er bestemt ikke for sjov, det skal give lidt kriller i maven. Husblas kan gå helt galt. Du ved trevler, klumper og ubestemmelig konsistens.

    Kan citronfromage laves uden husblas?

    Nej, for den giver den helt rigtige konsistens til citronfromage. En citronfromage er bare ikke rigtig god sjasket.

    Et par tips til at vinde over husblas.

    Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

    Sådan arbejder du med husblas

    • Husblas skal udblødes i koldt vand. Og masser af det. Frem med den ekstra store skål, så er du sikker.
    • Husblas-bladene skal lægges i vandet et af gangen, så de ikke klistrer sammen.
    • Husblass skal smeltes over svag varme. Rør ofte, og undgå, at husblassen bobler og bliver for varm. Koger din husblas er der intet, som stivner.
    • Husblas skal have samme temperatur, som den masse husblassen skal røres i. Får din husblas et temperaturchok, krediterer den med trevler og klumper. Så køl den smeltede husblas ned, inden du blander løs. Brug lidt af "hovedmassen" eller citronsaft, som herunder, til at køle det smeltede husblas ned.  Den skal være klassisk lillefinger varm, når den blandes i.

    🍴 Opskrift

    Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

    Citronfromage

    Klassisk citronfromage pyntet med marengs
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid20 minutter minutter
    Tilb. tid0 minutter minutter
    Hviletid3 timer timer
    Samlet tid3 timer timer 20 minutter minutter
    Antal: 6 pers.

    Ingredienser

    Citronfromage

    • 4 blade husblas
    • Skal af 2 citroner - ca. 2 spsk.
    • 1 dl citronsaft
    • 80 g sukker
    • 4 æggeblommer
    • 3 æggehvider
    • 2 dl piskefløde

    Marengs

    • 2 æggehvider
    • 100 g sukker
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Citronfromage

    • Læg husblas-bladene i en stor skål med koldt vand. Lad dem ligge ca. 10 minutter.
    • Pisk sukker, æggeblommer og citronskal lyst og luftigt - ca. 3-4 minutter.
    • Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
    • Pisk fløden til flødeskum i en tredje skål.
    • Tag husblas-bladene op af vandet og kram det let for vand. Kom dem i en lille gryde.
    • Smelt husblas ved svag varme, under konstant omrøring - den må ikke begynde at boble.
    • Tag gryden af varmen og hæld citronsaft i den smeltede husblas.
    • Vend det i ægge/sukker-massen.
    • Vend dernæst flødeskum i.
    • Vend til sidst æggehviderne over 2-3 gange.
    • Fordel citronfromagen i 6 glas, skåle eller en stor skål.
    • Dæk med film og kom citronfromagen i køleskabet til den har sat sig - ca. 2-3 timer.

    Marengs

    • Pisk æggehviderne stive.
    • Tilsæt sukker til æggehviderne lidt af gangen.
    • Pisk marengsen sej - ca. 3 minutter.
    • Kom marengsen i en sprøjtepose. Klip et 1 cm, hul.
    • Sæt toppe af marengs på citronfromagen.
    • Brænd dem let med en gasbrænder.
    • Server straks.

    Noter

    Er du virkelig pjattet med citronfromage, så er der til 4 personer.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Vild med det syrlige? Kager med citron! Jeg har luret i arkivet, samlet de allerbedste – værs’go.

    Nap 5 friske kager med citron her.

    De her kager med citron går rent ind. Friske og syrlige. Men bedst af alt – pivnemme!

    Mere sulten?

    • Pavlova - marengsbund med flødeskum
      Pavlova kage med citron og mandler
    • Jordbærkage
      Jordbærkage
    • Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel
      Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)
    • Opskrift på hjemmelavde ispinde med saftevand - sodavandsis
      Hjemmelavede ispinde med saft

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. EK

      december 23, 2019 at 3:30 pm

      Har lige lavet citronfromagen og synes den ser skilt ud, har heldigvis nok ingredienser til at lave en ny, men hvad tror du jeg har gjort forkert...vil jo være dumt at begå den samme fejl igen
      Ellers tak for mange gode opskrifter, bruger dem flittigt

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 08, 2020 at 1:41 pm

        Hej EK,

        Øv, hvor ærgerligt. Jeg tænker umiddelbart, du måske er kommet til at røre for meget i det, da du vendte enten fløden eller æggehviderne i. Eller at din fløde eller æggehvider har været for kolde i forhold til de andre ingredienser. Lad dem gerne stå 15 minutter på køkkenbordet inden de tages i brug, så de får stuetemperatur. Det kan også være den varme masse, som har været for varm - den skal være cirka 35 grader, når fløden kommes i.

        Så ja, hvad det lige præcis er, der er gået galt, kan jeg ikke helt sige, men jeg er ret sikker på, at det har med temperaturen at gøre 🙂

        Håber du har mod på at prøve opskriften af igen.

        Hav en dejlig dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen