• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Vegetar

    Salat med perlespelt, bagte tomater og feta

    Af Louise | Leave a Comment

    Salat med perlespelt, bagte tomater og feta - opskrift

    6 råvarer, som er .. mindre populære. Der er en modvilje mod. Der bæres nag til. Der afvises.

    Okay, eller lad os sige det som det er, for jeg har ikke flere synonymer i ærmet.

    6 råvarer, som ofte er hadet.

    Yes, det er der, vi er i dag. Lad os se på dem.

    Rucola.

    Haps, det der mælkebøtteblad, som kradser og altid hænger fast i halsen.
    Har ikke prøvet det? Det glider lige ned og yrk, du klarer den med nød og næppe. Vand i øjnene og et fast tag i bordkanten.

    Kikærter.

    Eller skal vi sige mel. På dåse. Hele krydderiskabet, skal jo klæbes omkring de kikærter for, at der overhovedet er lidt liv.

    Feta. 

    Klæbrig, overvurderet ost, hvor grækerne har tabt saltbøssen i.

    Parmesan.

    Phew. Osten med den helt særlige dunst. Og stikkende smag på tungen.

    Bagte tomater.

    Det er sådan noget træls, slatten noget. Endnu værre; 2 sekunder, så er ganen brændt af og er det løb kørt.

    Perlespelt. 

    Whaaat, Spelt! Niks, livet er for kort. Tørre, kedelige ris med jordsmag.

    Nå.

    Det var de 6 råvarer, som er hadet.

    Og lur mig, om jeg ikke har proppet det alle sammen i en fabelagtig salat.

    Lige vendt med en dressing og ren begejstring. For selvom jeg snilt kunne køre hver enkelt ned helt plain, så smager de nu helt forrygende sammen.

    Pebret, saltet, sødt, umani, bitter - hele paletten af alt det, som dine smagsløg bliver glad af.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Skulle jeg vælge, ville jeg hive en laks med "on the side".  Eller en hel grillet, krydret kylling på..nåhr ja, grillen. Iskold hvidvin kunne vi nok også blive enige om.
    Og bager du en omgang foccacia brød, måske bare med havsalt, så ville jeg kalde det en udmærket torsdag.

    Så.

    Hvad siger du?

    Har vi en aftale?

    Hov. Forresten.

    Inden du får hold i ryggen af at gennemsøge hjørneskabet efter dit decilitermål.

    Du skal selvfølgelig ikke måle råvarerne i opskriften op med et decilitermål.

    Tag den på gefühl.

    Det er bare en salat :-)

    Salat med perlespelt, bagte tomater og feta - opskrift

    🍴 Opskrift

    Salat med perlespelt, bagte tomater og feta - opskrift

    Salat med perlespelt, bagte tomater og feta

    Print opskrift Pin opskrift

    Ingredienser

    Salat

    • 2 dl perlespelt
    • 3 dl rucola
    • 2 dl kikærter, 1 dåse
    • 1 dl fetaost
    • 4 spsk parmesanost, revet

    Bagte tomater

    • 500 g cocktailtomater eller blommetomater
    • 2 spsk olivenolie
    • 1 tsk sukker
    • Salt/peber

    Dressing

    • 4 spsk olivenolie
    • 2 spsk citronsaft
    • 1 tsk chiliflager
    • 1 tsk honning
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Salat

    • Kog perlespelt efter anvisning på pakken.
    • Lad dem afkøle.

    Bagte tomater

    • Kom tomaterne i et fad eller på en bageplade med bagepapir.
    • Vend dem med olivenolie, sukker, salt og peber.
    • Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.
    • Tag dem ud og lad dem afkøle 5 minutter.

    Dressing

    • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

    Salat

    • Bland perlespelt med tomater (inkl. overskydende saft) og kikærter. Tilsæt dressingen og vend rundt.
    • Kom rucola, feta og parmesan i salaten og vend det med. Smag til.
    • Server straks.

    Noter

    Salaten kan spises både lun og kold.
    Perlebyg kan udskiftes med perlebyg, hvedekerner, ris.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • Grønne bønner med bacon - opskrift med grønne bønner på pande
      Grønne bønner med bacon og hvidløg
    • Bagt blomkål med tahin og kapers - opskrift på blomkål i ovn
      Bagt blomkål med tahin og kapers
    • Honning bagte hokkaido græskar i ovnen - græskar salat med nødder og granatæble
      Bagte hokkaido græskar med granatæblekerner og hasselnødder
    • Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør
      Ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen