6 råvarer, som er .. mindre populære. Der er en modvilje mod. Der bæres nag til. Der afvises.
Okay, eller lad os sige det som det er, for jeg har ikke flere synonymer i ærmet.
6 råvarer, som ofte er hadet.
Yes, det er der, vi er i dag. Lad os se på dem.
Rucola.
Haps, det der mælkebøtteblad, som kradser og altid hænger fast i halsen.
Har ikke prøvet det? Det glider lige ned og yrk, du klarer den med nød og næppe. Vand i øjnene og et fast tag i bordkanten.
Kikærter.
Eller skal vi sige mel. På dåse. Hele krydderiskabet, skal jo klæbes omkring de kikærter for, at der overhovedet er lidt liv.
Feta.
Klæbrig, overvurderet ost, hvor grækerne har tabt saltbøssen i.
Parmesan.
Phew. Osten med den helt særlige dunst. Og stikkende smag på tungen.
Bagte tomater.
Det er sådan noget træls, slatten noget. Endnu værre; 2 sekunder, så er ganen brændt af og er det løb kørt.
Perlespelt.
Whaaat, Spelt! Niks, livet er for kort. Tørre, kedelige ris med jordsmag.
Nå.
Det var de 6 råvarer, som er hadet.
Og lur mig, om jeg ikke har proppet det alle sammen i en fabelagtig salat.
Lige vendt med en dressing og ren begejstring. For selvom jeg snilt kunne køre hver enkelt ned helt plain, så smager de nu helt forrygende sammen.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få madplanerne nu
Pebret, saltet, sødt, umani, bitter - hele paletten af alt det, som dine smagsløg bliver glad af.
Skulle jeg vælge, ville jeg hive en laks med "on the side". Eller en hel grillet, krydret kylling på..nåhr ja, grillen. Iskold hvidvin kunne vi nok også blive enige om.
Og bager du en omgang foccacia brød, måske bare med havsalt, så ville jeg kalde det en udmærket torsdag.
Så.
Hvad siger du?
Har vi en aftale?
Hov. Forresten.
Inden du får hold i ryggen af at gennemsøge hjørneskabet efter dit decilitermål.
Du skal selvfølgelig ikke måle råvarerne i opskriften op med et decilitermål.
Tag den på gefühl.
Det er bare en salat :-)
Ingredienser
Salat
- 2 dl perlespelt
- 3 dl rucola
- 2 dl kikærter, 1 dåse
- 1 dl fetaost
- 4 spsk parmesanost, revet
Bagte tomater
- 500 g cocktailtomater eller blommetomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sukker
- Salt/peber
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk honning
- Salt/peber
Sådan gør du
Salat
- Kog perlespelt efter anvisning på pakken.
- Lad dem afkøle.
Bagte tomater
- Kom tomaterne i et fad eller på en bageplade med bagepapir.
- Vend dem med olivenolie, sukker, salt og peber.
- Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Tag dem ud og lad dem afkøle 5 minutter.
Dressing
- Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
Salat
- Bland perlespelt med tomater (inkl. overskydende saft) og kikærter. Tilsæt dressingen og vend rundt.
- Kom rucola, feta og parmesan i salaten og vend det med. Smag til.
- Server straks.
Noter
Perlebyg kan udskiftes med perlebyg, hvedekerner, ris.
Skriv en kommentar