Ovnbagte kartofler og grøntsager er nemt og sundt tilbehør til aftensmad med fx. kylling eller som vegetarisk hovedret. Lækker opskrift her
Det her er ikke bare en omgang ovnbagte kartofler og grøntsager.
Niks.
Det er:
Oprydning i køleskabets grøntsagsskuffe inden, at der i aften kommer en ny batch bestilte varer til ugen.
Fra ..lad os sige Nemlig.
Som du ingen anelse har om, hvordan du får plads til i køleskabet og fryseren.
Fordi du pludselig fik tjekket ALT, som du mangler i kurven, nu du jo alligevel skulle betale for levering, var lidt for ivrig over du ikke selv skulle bære det og nåhr ja, havde store planer for den nye madplan her efter sommerferien.
Det kan også være, du valgte Bilka ToGo.
Samme scenarie.
Endnu flere lidt for gode tilbud.
Og blanding af voldsom overraskelse, en smule pinlighed og virkelig trætte arme når medarbejderne kommer ud med to vogne fyldt til randen med poser, som bliver losset ind i dit bagagerum og du nu skal bære de 20 meter ind fra bilen og til køkkenet.
I de plastposer med den dårlige hank.
I regnvejr..
Mens den der plasticpose-samvittighed også nager lidt.
Og du overvejer om, det ikke ville være smartere med papirsposer, genbrugsnet eller klapkasser, som der var pant på ved næste afhentning.
Okay, genbrugsnettet skal jo også vaskes, så det er måske ikke smart..
Papirsposer er bøvlet i regn, hvis de ikke er imprægneret og..
....
Hov.
Sidespor.
Det er altså:
Oprydning i køleskabets grøntsagsskuffe inden, at der i aften kommer en ny batch bestilte varer til ugen.
Men endnu bedre.
Så er det 30 minutter, du kan bruge på alt andet end at bakse i køkkenet.
Jojo, der kan være meget rart derude.
Men 30 minutter i liggestolen (sofaen, hængekøjen, yogamåtten..) kan nu også være ret tiltrængt, når du er tilbage på pinden efter sådan en sommerferie.
Ingen løftede øjenbryn herfra :-)
Ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe 101
Lad os se mere på sagen. Den er nem.
- Kan majskolben udskiftes med majs på frost. Eller dåse? Nope - intet kommer op på siden af majs på kolbe.
- Jeps, dild kan erstattes af lige den krydderurt, som du er vild med. Eller har på lager i køkkenhaven. Persille er altid et hit.
- Niks, kartoflerne skal ikke skrælles. De skal bare vaskes godt og evt. skrubbes, hvis du har fået en omgang med et par kilo jord.
Ideer til dine ovnbagte kartofler, grøntsager og majs
Yes, der er uendelig muligheder for at variere opskriften - du kaster dig bare ud i det.
- Fordel 100 g feta ost på toppen sammen med dild og forårsløg - ren kræs!
- Mere protein? Hiv dåsen med kikærter frem, skyl dem og bland dem sammen med de øvrige ingredienser inden, du kaster pladen i ovnen.
- Eller 300 g kylling blandet i og du har alt-i-en-pande.
- Sauce, siger du! En omgang persillepesto blandet med 3-4 spsk olivenolie, så den er medgørlig, og udover de ovnbagte grøntsager inden servering.
- Ville det være lækkert med 3-4 spsk hvidløgssmør, når du lige har hevet pladen ud af ovnen? Øhh, ja! Ellers er det her hvidløgsflutes også en ret god makker.
- Drys med pinjekerner eller mandelflager, hvis der skal lidt knas på.
Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs
Ingredienser
Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs
- 500 g små kartofler
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- ½ lille blomkål
- 1 majskolbe
- 4 spsk olivenolie
- ½-1 tsk chiliflager
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Topping
- 2 forårsløg
- 1 dl frisk dild
Sådan gør du
Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs
- Skyl kartoflerne og del dem i halve.
- Rens, peberfrugterne og skær dem i strimler.
- Skyl blomkålen og del i små buketter.
- Fordel kartofler og grøntsager på en bageplade i et lag.
- Fordel olivenolie, chiliflager, spidskommen, salt og peber ud over og bland det hele godt sammen.
- Læg majskolben i siden af bagepladen - bladene skal blive på.
- Kom bagepladen i ovnen og bag ved 180 grader i ca. 30 minutter - til kartoflerne er møre.
- Tag bagepladen ud. Tag bladene af majskolben og rens den for hår. Skær majskernerne af kolben og fordel dem over de øvrige grøntsager.
Topping
- Snit forårsløgene fint og hak dild groft.
- Fordel forårsløg og dild på toppen af de bagte kartofler og grøntsager. Drys evt. med groft salt og dryp med 1 spsk olivenolie inden servering.
- Server til kød eller spis vegetarisk med en grøn salat.
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Bonus: 7 tricks til bedre madbilleder og 3 ting, som ødelægger dem
BILLEDE 1: Bageplade med ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/6.7
Lys: Modlys i vestvendt vindue kl. 13.00. Motiv ca. 1 meter fra vindue. Reflektor på modsatte side.
Teknik: Mellem blænde for at få dybde i retten.
Mette
Hejsa
Jeg tænkte på om den kunne egne sig til at komme i fryseren? Så tingene er lidt nærmere som småbørnsfamilie😊👌🏻
Hilsen Mette
Louiogbearnaisen
Hej Mette,
Ja, det tænker jeg sagtens, at du kan. Personligt synes jeg kartoflerne får en lidt anden (sjov) konsistens når de har været i fryseren, og jeg fortrækker helt klart retten, når den lige er lavet. Men igen, jeg ser ingen grund til, at du ikke vil kunne fryse den.
God fornøjelse!
Ana
Super flotte billeder. Det ser så lækkert ud.
Jeg har lige været gennem dit fotokursus for begyndere og må bare sige tak. Det er det ultimativ bedste fotokursus, som jeg har taget og endelig forstår jeg det. Kæmpe tak. Du har en unik gave for at undervise. Bliv ved med dit suveræne arbejde.
Loui&bearnaisen
Hej Ana
Tusinde tak, det betyder rigtig meget at høre :-)
Mange hilsner
Louise