• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Ovnbagte kartofler og grøntsager er nemt og sundt tilbehør til aftensmad med fx. kylling eller som vegetarisk hovedret. Lækker opskrift her

    Sus til opskrift Print opskrift
    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

    Det her er ikke bare en omgang ovnbagte kartofler og grøntsager.

    Niks.

    Det er:

    Oprydning i køleskabets grøntsagsskuffe inden, at der i aften kommer en ny batch bestilte varer til ugen.

    Fra ..lad os sige Nemlig.

    Som du ingen anelse har om, hvordan du får plads til i køleskabet og fryseren.

    Fordi du pludselig fik tjekket ALT, som du mangler i kurven, nu du jo alligevel skulle betale for levering, var lidt for ivrig over du ikke selv skulle bære det og nåhr ja, havde store planer for den nye madplan her efter sommerferien.

    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

    Det kan også være, du valgte Bilka ToGo.

    Samme scenarie.

    Endnu flere lidt for gode tilbud.

    Og blanding af voldsom overraskelse, en smule pinlighed og virkelig trætte arme når medarbejderne kommer ud med to vogne fyldt til randen med poser, som bliver losset ind i dit bagagerum og du nu skal bære de 20 meter ind fra bilen og til køkkenet.

    I de plastposer med den dårlige hank.

    I regnvejr..

    Mens den der plasticpose-samvittighed også nager lidt.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Og du overvejer om, det ikke ville være smartere med papirsposer, genbrugsnet eller klapkasser, som der var pant på ved næste afhentning.

    Okay, genbrugsnettet skal jo også vaskes, så det er måske ikke smart..

    Papirsposer er bøvlet i regn, hvis de ikke er imprægneret og..

    ....

    Hov.

    Sidespor.

    Det er altså: 

    Oprydning i køleskabets grøntsagsskuffe inden, at der i aften kommer en ny batch bestilte varer til ugen.

    Men endnu bedre.

    Så er det 30 minutter, du kan bruge på alt andet end at bakse i køkkenet.

    Jojo, der kan være meget rart derude.

    Men 30 minutter i liggestolen (sofaen, hængekøjen, yogamåtten..) kan nu også være ret tiltrængt, når du er tilbage på pinden efter sådan en sommerferie.

    Ingen løftede øjenbryn herfra :-)

    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe 101

    Lad os se mere på sagen. Den er nem.

    • Kan majskolben udskiftes med majs på frost. Eller dåse? Nope - intet kommer op på siden af majs på kolbe.
    • Jeps, dild kan erstattes af lige den krydderurt, som du er vild med. Eller har på lager i køkkenhaven. Persille er altid et hit.
    • Niks, kartoflerne skal ikke skrælles. De skal bare vaskes godt og evt. skrubbes, hvis du har fået en omgang med et par kilo jord.
    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Ideer til dine ovnbagte kartofler, grøntsager og majs

    Yes, der er uendelig muligheder for at variere opskriften - du kaster dig bare ud i det.

    • Fordel 100 g feta ost på toppen sammen med dild og forårsløg - ren kræs!
    • Mere protein? Hiv dåsen med kikærter frem, skyl dem og bland dem sammen med de øvrige ingredienser inden, du kaster pladen i ovnen.
    • Eller 300 g kylling blandet i og du har alt-i-en-pande.
    • Sauce, siger du! En omgang persillepesto blandet med 3-4 spsk olivenolie, så den er medgørlig, og udover de ovnbagte grøntsager inden servering.
    • Ville det være lækkert med 3-4 spsk hvidløgssmør, når du lige har hevet pladen ud af ovnen? Øhh, ja! Ellers er det her hvidløgsflutes også en ret god makker.
    • Drys med pinjekerner eller mandelflager, hvis der skal lidt knas på.
    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs

    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs
    Ovnbagte kartofler og grøntsager er nemt og sundt tilbehør til aftensmad med fx. kylling eller som vegetarisk hovedret.
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Samlet tid40 minutter minutter
    Antal: 4 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs

    • 500 g små kartofler
    • 1 grøn peberfrugt
    • 1 rød peberfrugt
    • 1 gul peberfrugt
    • ½ lille blomkål
    • 1 majskolbe
    • 4 spsk olivenolie
    • ½-1 tsk chiliflager
    • 1 tsk spidskommen
    • 1 tsk groft salt
    • Friskkværnet peber

    Topping

    • 2 forårsløg
    • 1 dl frisk dild
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs

    • Skyl kartoflerne og del dem i halve.
    • Rens, peberfrugterne og skær dem i strimler.
    • Skyl blomkålen og del i små buketter.
    • Fordel kartofler og grøntsager på en bageplade i et lag.
    • Fordel olivenolie, chiliflager, spidskommen, salt og peber ud over og bland det hele godt sammen.
    • Læg majskolben i siden af bagepladen - bladene skal blive på.
    • Kom bagepladen i ovnen og bag ved 180 grader i ca. 30 minutter - til kartoflerne er møre.
    • Tag bagepladen ud. Tag bladene af majskolben og rens den for hår. Skær majskernerne af kolben og fordel dem over de øvrige grøntsager.

    Topping

    • Snit forårsløgene fint og hak dild groft.
    • Fordel forårsløg og dild på toppen af de bagte kartofler og grøntsager. Drys evt. med groft salt og dryp med 1 spsk olivenolie inden servering.
    • Server til kød eller spis vegetarisk med en grøn salat.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Bonus: 7 tricks til bedre madbilleder og 3 ting, som ødelægger dem

    BILLEDE 1: Bageplade med ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/6.7

    Lys: Modlys i vestvendt vindue kl. 13.00.  Motiv ca. 1 meter fra vindue. Reflektor på modsatte side.

    Teknik: Mellem blænde for at få dybde i retten.

    Tag bedre madbilleder

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Mette

      juni 27, 2020 at 1:36 pm

      Hejsa

      Jeg tænkte på om den kunne egne sig til at komme i fryseren? Så tingene er lidt nærmere som småbørnsfamilie😊👌🏻

      Hilsen Mette

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 29, 2020 at 1:07 pm

        Hej Mette,

        Ja, det tænker jeg sagtens, at du kan. Personligt synes jeg kartoflerne får en lidt anden (sjov) konsistens når de har været i fryseren, og jeg fortrækker helt klart retten, når den lige er lavet. Men igen, jeg ser ingen grund til, at du ikke vil kunne fryse den.

        God fornøjelse!

    2. Ana

      august 06, 2019 at 10:13 pm

      Super flotte billeder. Det ser så lækkert ud.
      Jeg har lige været gennem dit fotokursus for begyndere og må bare sige tak. Det er det ultimativ bedste fotokursus, som jeg har taget og endelig forstår jeg det. Kæmpe tak. Du har en unik gave for at undervise. Bliv ved med dit suveræne arbejde.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 08, 2019 at 1:38 pm

        Hej Ana

        Tusinde tak, det betyder rigtig meget at høre :-)

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen