• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Bagt blomkål med tahin og kapers

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Bagt blomkål med tahin og kapers - opskrift på blomkål i ovn
    Sus til opskrift Print opskrift

    Sådan en Chili Con Carne med 3 dåser bønner.

    Well..

    Den holder ret længe når man pt. er alene på matriklen og om spisebordet.

    Uendelig gryde!

    Kender du det?

    Så da bunden endelig blev nået i weekenden blev der proklameret pause på gryderetter.

    Altså bare for en tid, for det er nu ret godt.

    Så.

    Hovedet ind i køkkenskabet.

    Tahin.

    Med, lad os bare sige, optimistisk læsning af holdbarhed.

    Hummus?

    Niks - ikke flere bønnetyper!

    Dressing?

    Tjoo..

    Mest fordi fantasien med tahin ikke rigtig rakte længere ;-)

    Så tahindressing spicet op med krydderier, pøst på blomkål og ind i ovnen. 15 minutter. Et grønt drys fra højbedene. Rester af knas fra køkkenskabet. Og toppet med de sidste kapers i glasset.

    (De første blev brugt til frokostens æggesalat.)

    Bagt blomkål med tahin og kapers - opskrift på blomkål i ovn

    Tophurtig tilbehør til en frikadelle, grillet kylling eller bare som vegetarret.

    Ville en omgang hummus være lækkert tilbehør?

    100 procent.

    Den var der ikke.

    Til gengæld blev der kastet en håndfuld quinoa på og råbt nem aftensmad i to dage. 

    Men hey!

    Sikre dig lige, at låget sidder godt fast, når du gemmerne resterne i køleskabet. Det pust af kold, bagt blomkål, som rammer dig en tidlig morgen inden kaffe overhovedet er blevet sat over. Det kan slå den mest inkarnerede blomkålsfan omkuld ;-)

    Bagt blomkål med tahin og kapers 101

    • Er du mere til den hurtige løsning, så del blomkålet i buketter fremfor både
    • Der er markant forskel på tahin, så har du fingre i en tyk sag, så brug lidt mere vand. Er den mere sjasket, så hold igen.
    • Mandelflager, hakkede mandler.. nap dem, som du har i skabet. Du skal ikke død og pine bruge mandelsplitter.
    • Kapers? Yup! Den er vigtig - prøv den af, selvom du måske tænker "arrrh".
    Bagt blomkål med tahin og kapers - opskrift på blomkål i ovn

    Bagt blomkål med tahin og kapers

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Antal: 4 personer

    Ingredienser

    • 1 blomkål, stort
    • 3 spsk tahin
    • 3 spsk vand
    • 2 spsk olivenolie
    • 1 citron, saft
    • 1 tsk honning
    • 1 tsk spidskommen
    • ½ tsk chiliflager
    • salt/peber

    Top

    • 2 spsk olivenolie
    • 3 tsk kapers
    • 1 dl friskhakket persille
    • ½ dl mandelsplitter og pinjekerner, ristede
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Del blomkålet i midten. Del igen de to halve i halve, så du har 4 stykker. Del de 4 stykker i halve, så du får 8 både blomkål.
    • Fordel dem på en bageplade.
    • Bland alle ingredienserne sammen til marinaden og fordel den ud over blomkålsstykkerne.
    • Kom bagepladen i ovnen ved 200° (alm. ovn) i ca. 15 minutter til blomkålet er mørt.
    • Tag ud og top med olivenolie, kapers, nødder og friskhakket persille.
    • Server straks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Lær mere: 4 genveje til bedre madbilleder, som skiller sig ud fra mængden

    Billede med bagt blomkål

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/6.3
    • Lys: Monolight + 120 cm softbox - i øverste venstre hjørne

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen