• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter + fladbrød

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Quinoasalat smager fantastisk - server din quinoa salat med fladbrød, yoghurtdip og krydret kylling og du har en nem og lækker middag. Få opskriften her:

    Sus til opskrift Print opskrift
    Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter - opskrift quinoa

    Her midt mellem tarteletter og sildemadder napper vi lige den her sag.

    Jeg kalder den marokkansk quinoasalat.

    Fordi alt med "marokkansk" foran lyder liiige lidt bedre.

    Det samme skete her: Marokkansk salat med quinoa, gulerødder og kikærter

    ..

    Quinoaen er stadig rød.

    Men der er krudtet op for frugt.

    Og sammen med nybagte fladbrød, yoghurt dip og krydret kylling, så suser den quinoasalat her direkte forbi den tidligere version.

    Arh, den var nu også meget god.

    Marokko kan noget ;-)

    Ligeledes kan quinoa.

    Den er lidt sjov. Nogle vil sige, den smager fantastisk.

    Det er løgn.

    Den smager ikke rigtig af noget, Men den mætter, er ret pæn og det bedste af alt; den hænger vældig godt ved de andre råvarer.

    Suger sig fast til citrusfrugter, abrikoser, granatæbler, persille og pinjekerner - alt hvad du blander den med af gode sager.

    Det er smart.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Knap så meget, at quinoaen så også lister sig ind i alle hulrum i gebisset.

    Jep, tjek lige op:

    Har du flere af de tandstikker i tasken, du huggede fra den lurvede restaurant?

    Den her quinoasalat på madpakken - det kan gå helt galt når du efterfølgende:

    • sidder til møde og skraldgriner over kundens jokes
    • fremlægger studieprojekt for 250 mennesker i auditoriet
    • prøver at overbevise kvinden om, at den rockerdyre badedragt snildt hiver 25 kg af

    Du gider det ikke.

    Tjek op på tandstikken.

    Og biks en ordentlig spandfuld quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter sammen.

    Sammen med de bløde fladbrød, dip og kylling, så er venindemiddagen klaret, hvis du har sådan en på bedding i feriedagene.

    Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter - opskrift quinoa

    Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter

    Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter
    Frisk og lækker quinoasalat, som smager fantastisk serveret med krydret kylling, fladbrød og en yoghurtdip. Eller bare som en skøn måltidssalat. Du bestemmer. 
    Print Email Pin
    Antal: 4 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Salat

    • 2,5 dl kogt og afkølet quinoa, ca. 200 g rå quinoa (her rød)
    • ½ agurk
    • 100 g tørrede abrikoser
    • 1 granatæble, ca. 1,5 dl kerner
    • 1 appelsin
    • 1 grapefrugt
    • 2 dl friskhakket persille
    • 50 g pinjekerner

    Dressing

    • ½ citron
    • 4 spsk olivenolie
    • ½ tsk honning
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Salat

    • Del agurken på langs og skrab med en teske midten ud. Skær agurken i små tern. 
    • Befri granatæblekerner fra granatæblet.
    • Klip abrikoserne i tynde strimler på langs. 
    • Skær skrællen af appelsin og grapefrugt. Skær forsigtigt ned i frugterne, så du får fine fileter af appelsin og grape. Pres den overskydende saft fra frugterne i en skål og gem.
    • Rist pinjekerner gyldne på en tør pande - ca. 1 minut. Hold øje, de brænder lynhurtigt på.
    • Bland quinoa, agurk, granatæblekerner, abrikoser, appelsin, grape og friskhakket persille sammen i en stor skål. Hæld saften fra appelsin og grape udover. 

    Dressing

    • Pisk saft fra ½ citron, olivenolie, honning, salt og peber sammen. 
    • Vend dressing med salaten.

    Servering

    • Top med de ristede pinjekerner. Server med krydret kylling, fladbrød og yoghurtdip. 

    Noter

    Salaten holder sig frisk et par dage i køleskabet. Skær evt. overskydende kylling i mundrette stykker og bland med salaten for en nem madpakke eller hurtig aftensmad.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    Fladbrød - opskrift på fladbrød på pande

    Enten napper du en pose færdige fladbrød, stikker ned til din arabiske pusher på hjørnet eller klarer sagen selv.

    Yes.

    Fladbrød, de er ret nemme at bage selv. 

    Jeg var ude i en naanbrødsversion.

    Du ved, godt med smør.

    Naah.

    Så svingede en olie-version sig ind.

    Nææh.

    For så at ende med en ufedtet udgave.

    Helt simple, top lækre. Kør dem i portionsstørrelse, som her eller bag store fladbrød, fyld dem op og rul sammen.

    Find opskriften på nemme, fedtfattige fladbrød her

    Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter - opskrift

     

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    BONUS: Gratis video-træning i foodstyling

    BILLEDE 1: Quinoasalat + fladbrød + dip

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160| Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

    Lys: Skråt sidelys. Motiv ca. 1 meter fra vindue - reflektor på modsatte side.

    Teknik: En lille blænde, så alle elementer står skarpt og der er dybde i billedet.

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Pernille

      april 30, 2019 at 12:16 pm

      Jeg kunne super godt tænke mig en vegetar kategori - både her og i app'en!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 01, 2019 at 2:49 pm

        Hej Pernille,

        Tak for din kommentar og feedback.

        Det lyder som en rigtig god ide! Den sætter jeg på listen til sommer-opdateringer på bloggen :-)

        Hav en skøn dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen