En efterårsbakser af de seriøse.Eller det er lyv, den var vi faktisk ude i sidste uge med både græskar og rå rosenkål.
De her bagte hokkaido græskar er mere milde.
Og fuldstændig perfekt til efterårets retter - om det er erstatning for kartoflen eller som grønt tilbehør, som blæser gæsterne omkuld.
Du kan selvfølgelig også køre den sådan en hel almindelig oktober onsdag til hakkebøffen.
Men bagt græskar i den her form er altså lidt pral på bordet til gæstemiddagen.
Til mørbraden, osso buco eller braiserede svinekæber.
Ork, jeg er bare klar til efteråretsgodter!
Og Halloween lige om hjørnet.
Har du hængt ved herinde, så ved du at 5 årige Louise dukker op ved den her tid.
Med skøre kager, oppyntning og fuld begejstring.
Så.
Der var strengt forbud mod indkøb af genial heks i fuld størrelse.
Ligeledes med skelettet, som ellers ville have været perfekt siddende i sofaen. Eller lige kiggende ud af vinduet - vinkende til pakkeposten og resten af nabolaget med.
Tsk tsk.
TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.
Det hårde kompromis blev en 1 x 1 meter pels-edderkop på reolen i stuen - i selskab med 4 mindre. Selvfølgelig også i pels. Man kan jo ikke bare have en, ting skal være en gruppe - det ved enhver indretningsfidus ;-)
Skelethænder stikkende op af (samtlige) potteplanter.
Edderkoppespind på billeder.
Spøgelser hængende på kontoret.
Og i gangen.
Nåhr ja, og en god håndfuld lanterner i både græskar- og skelethoved form.
Begrænsningens kunst er bare svær! ;-)
Det var den også til salaten her, hvor den først blev afprøvet med bund af frisk salat, gedeost og quinoa.
Men hvorimod Halloween på ingen måde skal holdes simpelt, så er "less is more" ofte ret godt ved salater.
Især, hvis den skal have tilbehør-rollen.
Osten var nu meget lækker. Også i en fetaudgave eller måske hårde vesterhavsostetern, hvis du kører samme begejstringsniveau over gedeost, som manden herhjemme over Halloween.
Arhmen, den der heks, den var altså god. Hun må være en 2020-plan.
365 dage til at køre strategisk overbevisning.
Det behøver du ikke til den her hokkaido salat. Sus ud og nap græskarret - det ligger i alle butikker nu.
Og tjek dem her igennem:
Bagt Hokkaido græskar
- Hokkaidogræskar kan fint udskiftes med butternutsquashen.
- Broccolini kaldes også asparges broccoli og babybroccoli. Hvor hovedet på almindelig broccoli er favoritten, så er det på broccolini især stilken som stor-hitter.
- Hasselnødder, valnødder, pecannødder eller pinjekerner - det styrer du, bare nødden har noget smag.
- Niks, granatæblekernerne kan ikke hives ud på en nem måde. Der er 100% garanti for røde, stride pletter på de hvide fliser (og tøj, arme og ansigt).
- Nope, det er ikke en fejl - skrællen på hokkaidogræskarret skal blive på og kan sagtens spises. Husk at rengør dit græskar godt inden og fjerne de mest grelle pletter og bevoksninger.
Honningbagte hokkaido-græskar med broccolini, granatæblekerner og hasselnødder
Print opskrift Pin opskriftIngredienser
Bagt hokkaido
- 1 hokkaidogræskar, mellem
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk honning
- 1 tsk rosmarin
- Salt/peber
Salat
- 200 g broccolini
- 50 g hasselnødder
- 1 granatæble, kerner
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- Salt/peber
Sådan gør du
Bagt hokkaido
- Del græskarret og skrab kernerne ud. Skær græskarret i både og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Pisk olivenolie, honning, rosmarin, salt og peber sammen.
- Fordel marinaden ud over græskarrene.
- Kom bagepladen i ovnen og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 min til græskarbådene er møre, men stadig har lidt bid.
Salat
- Damp broccolini i en gryde med saltet vand i ca. 3-4 minutter - de skal stadig have bid.
- Kom dem over i en skål med isvand, så de holder den grønne farve.
- Rist hasselnødderne på en varm, tør pande.
- Kom dem over i et viskestykke og gnub skallen af.
Dressing
- Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen.
Servering
- Læg de bagte hokkaidogræskar på et fad.
- Fordel de dampede broccolini på græskarbådene.
- Fordel dressingen ud over grøntsagerne.
- Top med granatæblekerner og hasselnødder.
- Server straks.
Sofie
Hej hej 👋🏼
Nu har jeg læst dine indlæg omkring gode madbilleder. Men hvordan med billeder om vinteren? Nu er det jo allerede mørkt tidligt, så hvordan sikre man sig gode billeder, når det er mørkt udenfor og lampernes lys jo er gulligt? 😊
Louiogbearnaisen
Hej Sofie,
At tage madbilleder, når det er helt mørkt om vinteren, kræver kunstigt lys - enten lamper, speedlight eller ekstern flash. Jeg vil anbefale lamper, da det er nemmest at arbejde med. Mærker som Godox og Aputure er super gode, da de er LED og har daylight, som er meget naturligt i farven. De er lidt en investering men klart den bedste løsning, hvis du kun kan tage billeder om aftenen og ikke kan fotografere en batch billeder fx. i weekenden.
Er det ikke helt mørkt, så kan du komme langt med et kamerastativ, en lang lukketid og reflektorer 🙂
Håber det kan hjælpe dig lidt på vej :-)