Fladbrød, som er bløde og nemme at lave på pande. Bager du en stor portion kan fladbrød fryses og nemt tages op til aftensmad eller madpakke. Find opskrift på de lækre fladbrød her.
Bløde, saftige fladbrød, som du nemt kan bage på pande eller grill.
De er bagt med gær, så de holder sig gode og ikke bliver tørre, som hvis du bager dem uden gær, men med bagepulver.
Uh, jeg er vild med og de er så ofte på madplanen herhjemme, da de bare sur til det meste.
Sådan bruger du fladbrød
Hvad kan du med fordel bruge fladbrød til? Ork, der er masser af muligheder og jeg bruger dem til det meste. Om det er de klassiske retter, hvor fladbrød passer til, som arabisk mad, tyrkisk mad eller græsk mad.
Men de lækre, bløde brød kan også meget mere, se bare her.
Fladbrød som tilbehør:
Jeg er vild med dem til en omgang Butter Chicken, hvor de lige kan bruges til at skovle saucen og kylling op, sammen med ris.
Og så dur de også ret godt til en omgang Tunesisk gryde med kylling og couscous, hvis du er klar på masser af smag.
Er du mere til en lækker salat, så skal du prøve den her Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter - det smager bare fantastisk med lidt krydret grillet kyllingstrimler til
Fladbrød med fyld og kylling eller oksekød:
Brødene er geniale med fyld og det her er min favoritter. Når du skal fylde brødene, så lav dine fladbrød større - her bliver der ca. 8 stk ud af opskriften.
- Smør dine fladbrød med hummus og fyld dem med fintsnittet salat (jeg er vild med hjertesalat), agurk, tomater, rødløg og krydret kylling.
- Et andet hit er fladbrød smurt med Tzatziki og fyldt krydret oksekød og grøntsager.
- Og så er der dem her med frisk kålsalat, kryderede søde kartofler og avocado-dip
Ofte stillede spørgsmål til fladbrød
Okay, lad os se på sagen, så du kan få bagt de bedste brød.
Jeps, det kan du sagtens. Du kan se guiden til, hvordan du bager med tørgær her.
Ja, du kan godt bage dem uden gær og i stedet bruge bagepulver. Du kan se opskrift på pandebrød her.
Ja, du kan fint erstatte mælk med en neutral yoghurt. Så får du endnu blødere brød. Vil du ikke have dine brød bliver for syrligere kan du tilsætte 1 tsk sukker mere til opskriften.
Dukan udskifte 50 g af hvedemelet med groft mel fx. fuldkornshvedemel, grahamsmel, rugmel eller hvid hvede, som er en genial grov mel.
Ja, men så vil jeg næsten hellere anbefale dig, at lave en omgang pitabrød, som reelt bare er fladbrød bagt i ovn.
Holdbarhed og frysning
Er du sej, så laver du en kæmpe portion og fryser ned. Så er det nemt lige at tage en håndfuld fladbrød op, når du skal have lækkert tilbehør til aftensmad eller bare har lyst til en nem omgang mad med fladbrød fyldt med hummus, kylling og salat.
De holder sig gode i fryseren i 4-5 måneder.
Fladbrød
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 dl vand, varmt
- 1 dl mælk
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 spsk nigellafrø, kan udelades
- 350 g hvedemel
Sådan gør du
- Bland varmt vand og kold mælk sammen.
Opløs gæren heri. - Tilsæt sukker, nigellafrø, hvedemel og salt.
- Ælt dejen sammen på en røremaskine ved medium hastighed til dejen slipper skålens sider. Det tager ca. 3 minutter. Du kan også ælte dejen i hånden, men det tager lidt længere æltning.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse - ca. 1 time.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 16 stykker (eller 8 stykker, hvis du vil have store fladbrød).
- Rul stykkerne tyndt ud til fladbrød. De hæver på panden, så fladbrødene skal rulles meget tyndt.
- Varm en tør pande op til jævn varme. Kom 2-3 fladbrød på panden og bag dem 1-2 minutter på hver side. Fortsæt med resten af brødene. Skru eventuelt lidt ned for panden, hvis brødene for mørke pletter for hurtigt.
- Kom de bagte fladbrød under et viskestykke, så de holder sig saftige og smidige.
- Spis straks eller lun dem kort i ovnen/på panden lige inden servering.
Skriv en kommentar