• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Græskarsalat med kikærter, æble og appelsindressing

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Den skønneste græskarsalat lavet med hokkaido græskar, kikærter, æble og lækker, frisk appelsindressing. Perfekt tilbehør til efterårsmad. Få opskrift på den lækre græskarsalat her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Græskarsalat med kikærter, æble og lækker appelsindressing

    Græskarsalat med kikærter, æble og appelsindressing er blevet en kæmpe favorit herhjemme, da den både er mættende, men samtidig super frisk.

    Og så passer den her græskarsalat bare til så mange af efterårets gode retter. Både simreretter, som mangler lidt friskhed, men også bare ovnbagt kylling eller frikadeller.

    Det skal du bruge i salat med græskar, kikærter og æble:

    Græskar: Jeg har brugt et hokkaido græskar, men du kan også bruge en anden slags græskar fx. butternut squash.

    Hasselnødder: Hasselnøderne giver dejlig knas til salaten. Er du ikke til hasselnødder, så kan du bruge mandler, græskarkerner eller valnødder, som også er gode. Og selvfølgelig kan du også udelade nødder i din græskarsalat.

    Rosenkål: Den deler vandene! Jeg er vild med rosenkål, men er du ikke det, så brug i stedet for spinat, som smager skønt i den her salat og også er mættende.

    Æble: Vælg et æble, som har lidt sødme, da friskheden kommer fra citrusfrugterne i salaten her.

    TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
    Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.

    KLIK OG E-BOGEN NU →

    Citrusfrugter: Ved at komme grape og appelsin i græskarsalatem, så får den masser af skøn friskhed, som passer perfekt til bagt græskar. Er du ikke vild med grape, så brug udskift med appelsin.

    Kikærter: Om du koger dem selv og bruger kikærter på dåse, det bestemmer du og de dur begge fint i din græskarsalat. Husk at skyl dine kikærter godt, hvis du bruger kikærter på dåse.

    Salat: Her er den en feldsalat, men du kan bruge alle former for grøn salat. Bruger du spinat, så kan du også undvære salat i din græskarsalat.

    Flere opskrifter med græskar

    Har du græskar til over, så se også de her dejlige opskrifter, som er lavet med græskar.

    • Honningbagte hokkaido-græskar med broccolini, granatæblekerner og hasselnødder
    • Bagt hokkaido græskar - lækkert tilbehør
    • Græskarbrød med græskar og krydderier
    • Marokkansk gryderet med græskar og kikærter

    Græskarsalat med kikærter, æble og dressing

    Den skønneste græskarsalat lavet med hokkaido græskar, kikærter, æble og lækker, frisk appelsindressing. Perfekt tilbehør til efterårsmad.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Samlet tid30 minutter minutter
    Antal: 4 pers.

    Ingredienser

    Bagt græskar

    • 1 hokkaidogræskar, lille
    • 3 spsk olie
    • 2 tsk chiliflager
    • Salt/peber

    Salat

    • 50 g hasselnødder
    • 300 g rosenkål
    • 1 æble
    • 1 grape
    • 250 g kikærter, tilberedte
    • 2 dl feldsalat, ca. ½ pose

    Dressing

    • ½ grape
    • 1 appelsin, lille
    • 5 spsk olivenolie
    • 1 spsk honning
    • Salt
    • Peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Bagt græskar

    • Skær hokkaidogræskaret i grove tern og fordel dem på en bageplade eller i en lille bradepande.
    • Bland græskarternene med olie, chiliflager, salt og peber.
    • Kom pladen i ovnen og bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter til græskarternene er møre, men stadig har bid.
    • Tag dem ud og lad dem afkøle lidt.

    Salat

    • Kom hasselnødderne ind i den varme ovn og bag dem ved 200 grader i ca. 5-8 minutter til de er gyldne - hold øje!
    • Kom de varme hasselnødder i et viskestykke og gnub skallen af dem.
    • Tag de yderste blade af rosenkålene og snit dem i fine strimler.
    • Skær æble i fine tern.
    • Skær grapefrugten i fileter eller grove tern.
    • Hak kikærterne groft eller kør dem hurtigt i en foodprocessor.
    • Bland bagte græskartern, rosenkål, æble, grape, kikærter og feldsalat sammen i en stor skål.

    Dressing

    • Pres saft fra ½ grape og en hel appelsin.
    • Bland citrussaften med olivenolie, honning, salt og peber.
    • Smag til - den skal være syrlig og frisk.

    Salat

    • Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.
    • Fordel de afskallede hasselnødder på toppen af salaten.
    • Server!

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen