Den skønneste græskarsalat lavet med hokkaido græskar, kikærter, æble og lækker, frisk appelsindressing. Perfekt tilbehør til efterårsmad. Få opskrift på den lækre græskarsalat her.
Græskarsalat med kikærter, æble og appelsindressing er blevet en kæmpe favorit herhjemme, da den både er mættende, men samtidig super frisk.
Og så passer den her græskarsalat bare til så mange af efterårets gode retter. Både simreretter, som mangler lidt friskhed, men også bare ovnbagt kylling eller frikadeller.
Det skal du bruge i salat med græskar, kikærter og æble:
Græskar: Jeg har brugt et hokkaido græskar, men du kan også bruge en anden slags græskar fx. butternut squash.
Hasselnødder: Hasselnøderne giver dejlig knas til salaten. Er du ikke til hasselnødder, så kan du bruge mandler, græskarkerner eller valnødder, som også er gode. Og selvfølgelig kan du også udelade nødder i din græskarsalat.
Rosenkål: Den deler vandene! Jeg er vild med rosenkål, men er du ikke det, så brug i stedet for spinat, som smager skønt i den her salat og også er mættende.
Æble: Vælg et æble, som har lidt sødme, da friskheden kommer fra citrusfrugterne i salaten her.
TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.
Citrusfrugter: Ved at komme grape og appelsin i græskarsalatem, så får den masser af skøn friskhed, som passer perfekt til bagt græskar. Er du ikke vild med grape, så brug udskift med appelsin.
Kikærter: Om du koger dem selv og bruger kikærter på dåse, det bestemmer du og de dur begge fint i din græskarsalat. Husk at skyl dine kikærter godt, hvis du bruger kikærter på dåse.
Salat: Her er den en feldsalat, men du kan bruge alle former for grøn salat. Bruger du spinat, så kan du også undvære salat i din græskarsalat.
Flere opskrifter med græskar
Har du græskar til over, så se også de her dejlige opskrifter, som er lavet med græskar.
Græskarsalat med kikærter, æble og dressing
Ingredienser
Bagt græskar
- 1 hokkaidogræskar, lille
- 3 spsk olie
- 2 tsk chiliflager
- Salt/peber
Salat
- 50 g hasselnødder
- 300 g rosenkål
- 1 æble
- 1 grape
- 250 g kikærter, tilberedte
- 2 dl feldsalat, ca. ½ pose
Dressing
- ½ grape
- 1 appelsin, lille
- 5 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Bagt græskar
- Skær hokkaidogræskaret i grove tern og fordel dem på en bageplade eller i en lille bradepande.
- Bland græskarternene med olie, chiliflager, salt og peber.
- Kom pladen i ovnen og bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter til græskarternene er møre, men stadig har bid.
- Tag dem ud og lad dem afkøle lidt.
Salat
- Kom hasselnødderne ind i den varme ovn og bag dem ved 200 grader i ca. 5-8 minutter til de er gyldne - hold øje!
- Kom de varme hasselnødder i et viskestykke og gnub skallen af dem.
- Tag de yderste blade af rosenkålene og snit dem i fine strimler.
- Skær æble i fine tern.
- Skær grapefrugten i fileter eller grove tern.
- Hak kikærterne groft eller kør dem hurtigt i en foodprocessor.
- Bland bagte græskartern, rosenkål, æble, grape, kikærter og feldsalat sammen i en stor skål.
Dressing
- Pres saft fra ½ grape og en hel appelsin.
- Bland citrussaften med olivenolie, honning, salt og peber.
- Smag til - den skal være syrlig og frisk.
Salat
- Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.
- Fordel de afskallede hasselnødder på toppen af salaten.
- Server!
Skriv en kommentar