Vi har en beef herhjemme.
Den kører på tiende år.
For når den ene er inkarneret frederikshavner og den anden bragende århusianer, så er der ofte ord, som stikker lidt i hver sin retning.
De kommer indimellem frem. Er til heftig diskussion - og skraldgrin.
Et af dem er..
Porre.
Præcis udtalt, som det står.
Du ved, helt rigtigt ;-)
Der er århusianeren slet ikke enig, for hernede er det..
På'rre!
Arrrh, vel.
Og selvfølgelig var den lige oppe at vende igen med den her gode sag:
Bagte kartofler, porrer og kikærter. Rigeligt krydret, toppet med rucola og serveret med en frisk yoghurtdressing.
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmad, som passer sig selv i ovnen. Og dur til det meste.
Både til 'naden og 'dellen. (Karbonader og frikadeller)
Så.
Lad os lave en deal:
Du må få opskriften.
Men kun hvis du lover at hive å'et ud af porre ;-)
Bagte kartofler, porrer og kikærter 101
- Du er ikke vild med rucola? Well, babyspinat eller blot friskhakket persille kan også klare den grønne top. Men rucola'en - den kan altså noget med sin bitre smag.
- Alt-i-en-pande? Det skal være ekstra nemt, got ya! Kom kyllingefilet ned sammen med herligheden, doble op på krydderi og følg ellers opskriften. Et par laksestykker i de sidste 20 minutter af bagetiden vil heller ikke være dumt.
- Vil det være lækkert med citronskiver på toppen, når det bliver bagt? 100 procent - prøv det af.
Tilbehør til aftensmad
Bagte kartofler, porrer og kikærter klarer det meste. Slå det sammen med karbonader, frikadeller, en hakkebøf eller kyllingefilet og du nem aftensmad.
Er du mere ude i en gæsteservering, så klarer tilbehøret også både mørbrad, gode oksestege eller en hel, grillet lakseside.
Vegetar?
En god salat, måske en omgang hummus og brød til dyp, så er du godt kørende.
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 2 porrer
- 1 dåse kikærter
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk paprika
- 1 tsk chiliflager
- Salt/peber
- 2 dl rucola
Yoghurtdressing
- 2,5 dl yoghurt
- ½ tsk paprika
- ¼ tsk chilipulver
- ½ tsk hvidløgspulver, kan udelades
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i grove stykker eller hvis det er små kartofler, så halver dem.
- Rens porrer godt og skær dem i 3-4 cm stykker.
- Dræn kikærterne og skyl dem godt.
- Fordel kartofler, porrer og kikærter i en lille bradepande.
- Tilsæt olie, spidskommen, paprika, chiliflager, salt og peber og vend det hele godt sammen.
- Kom bradepanden i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) og bag i ca. 35-40 minutter til kartoflerne er møre.
- Rør yoghurtdressingen sammen og smag til.
- Fordel dressing på toppen og top med frisk rucola.
- Server som tilbehør eller som nem vegetarisk ret med en salat.
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder
Billede 1:
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
- Indstillinger: ISO: 200 | Lukketid: ⅛ sec. | Blænde: f/8.0
- Lys: Naturligt lys i vestvendt vindue , diffuser foran det vindue og grå plade på venstre side.
Christian Tiufkær
Fedt man :)