• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

    Af Louise | 12 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nem og lækker aftensmad med gnocchi på 30 minutter. Bagt gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozzarella er en familie favorit. Find opskrift på gnocchi her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella
    Jump to:
    • Hvad er gnocchi?
    • Spørgsmål til gnocchi opskrift
    • Sådan tilbereder du gnocchi
    • Vegetarisk udgave af opskrift
    • Bagt gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozzarella
    • Madfotografering og foodstyling

    Man kunne kaste sig ud i at lave en omgang gnocchi selv.

    Det gjorde jeg ikke.

    For sådan en tirsdag aften kl. 17.04. - Well, der gemmer de fleste af os nok det projekt til weekenden (aka. hyggelig ide .. i tankerne).

    Så.

    Hiv de pre-made gnocchi ned fra hylden.

    Jojo, de hjemmelavede er bedre, men saucet ind i tomat, krydderier og smeltet ost, så dur de hurtige gnocchi'er.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Lad os lige gentage:

    Gnocchi saucet ind i krydret oksekød og tomatsauce, toppet med ost. Kastet i ovnen og bagt, så der både er bløde gnocchi og dem i toppen med bid, boblende sauce og smeltet ost i stride strømme.

    Hiv det helt store flute frem.

    Overvej en omgang grøn salat.

    Dyk ned.

    Det er ren efterårskræs, det her. Og det bedste; lynhurtig aftensmad, som klarer sig selv.

    Næsten da.

    • Du skal lige have fat i løgget, med den umulige hinde, som gemmer sig drilsk under første lag løg og nægter at komme af. 
    • Glasset med tomatsauce, som bare ikke kan åbnes. Heller ikke selvom du både har bøjet en ske og skåret dig selv i fingren med køkkenkniven  i forsøget.
    • Krydderi-dåser med hermetisk plast-lukninger, der kræver en knækket negl af få af. 
    • Og en mozzarellaost, du får åbnet lidt for ivrigt, så ostevandet skvupler ud over køkkenbordet.

    Men altså.

    Ellers er det nemt ;-)

    Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

    Hvad er gnocchi?

    Gnocchi er en italiensk sag, en pasta lavet på kartoffelmos. Eller det er lidt lyv, for den kan laves på et utal af måder; hvedemel, majsmel, brød og fyldes med krydderurter, grønt og det, som gemmer sig i de italienske køkkener.

    Men sådan helt klassisk så er vi oftest ude i en kartoffelbase, som spædes op med hvedemel og en anelse æg.

    Og yes, selvom de er luftige, så mætter de heftigt! Det er ren italiensk comfort-food, når det er bedst.

    Læs også: Gnocchi med alfredosauce, bacon og ærter

    Spørgsmål til gnocchi opskrift

    Kan jeg bruge almindelig hakkede tomater på dåse?

    Jep, men giv dem gerne en kort tur med blenderen, så du undgår de største tomatstykker. Og har du fået fingre i en lidt syrlig dåse, så tilsæt 1 spsk sukker til saucen.

    Frisk mozzarella kan vel udskiftes med revet ost?

    Ja da. Men vent med at drysse den på til de sidste 5-7 minutter i ovnen.

    Kan jeg ersattes gnocchi i opskriften med andet alternativ?

    Frem med pastaen, tilsæt 1-2 dl vand til tomatsaucen og kom pastaen i. Ind i ovnen i 25 minutter og der er bagt pasta-pande med fuld smæk på smagen.

    Wauw, der er mange krydderier i?

    es, de gør hele forskellen, så tøm krydderihylden. Et fif: Har dit supermarked "italiensk krydderi-mix", så dur den ret godt, som erstatning. Brug 1-2 spsk af den.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Sådan tilbereder du gnocchi

    Hold øje første gang du laver retten her - det kan være meget forskelligt, hvor meget væske forskellige udgaver af gnocchi, så tilsæt 1 dl vand eller 1 dl tomatsauce mere, hvis det ser ud til at dine gnocchier suger en del til sig undervejs.


    Vegetarisk udgave af opskrift

    Kan opskriften laves vegetarisk? Sagtens, se bare her:

    • Tilsæt plantefars i stedet for oksekød og følg samme fremgangsmåde
    • Eller kom svampe i, de er også ret gode til at sauce til sig af smagene.
    • Krudt op for grøntsagerne. Gulerødder og squash i små tern, samt spinat.
    Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

    Bagt gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozzarella

    Bagt gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozzarella
    Nem og lækker aftensmad med gnocchi på 30 minutter. Bagt gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozzarella er en familie favorit.
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Antal: 6 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 2 fed hvidløg
    • 1 løg
    • 2 spsk olie
    • 250 g hakket oksekød
    • 2 tsk tomatpure
    • 1 tsk tørret basilikum
    • 2 tsk tørret oregano
    • 1 tsk tørret timian
    • 2 tsk paprika
    • ½-1 tsk chiliflager
    • 1 tsk fennikelfrø, valgfri
    • Salt/peber
    • 600 g tomatpassata, eller tomatsauce
    • 1 tsk sukker
    • 750 g gnocchi
    • 1 kugle frisk mozzarella
    • Frisk basilikum
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær løg i tern og hak hvidløg fint.
    • Kom olie på en stor pande og svits løg og hvidløg i 1 minut.
    • Tilsæt hakket oksekød og brun kødet af, 2-3 minutter.
    • Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Svits det hele i 1 minut.
    • Tilsæt tomatsauce, sukker og gnocchi og vend det hele godt sammen.
    • Skær mozzarella osten i skiver og fordel den på toppen.
    • Kom panden i ovnen og bag ved 200 grader i ca. 25 minutter - til tomatsaucen bobler og gnocchierne er møre.
    • OBS! Hold øje første gang du laver retten her - det kan være meget forskelligt, hvor meget væske forskellige gnocchier suger, så tilsæt 1 dl vand eller 1 dl tomatsauce mere, hvis det ser ud til at dine gnocchier suger en del til sig undervejs.
    • Drys med frisk basilikum og server med brød og en grøn salat.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

    Madfotografering og foodstyling

    Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på Manfrotto tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

    Billede gnocchi: 

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
    • Indstillinger: ISO: 200 | Lukketid: 1/30 sec. | Blænde: f/6.3
    • Lys: Naturligt lys i vestvendt vindue kl. 13.00, diffuser foran det vindue og grå plade på venstre side.

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Charlotte

      maj 13, 2024 at 3:54 pm

      Jeg laver dem med friske fnocchi som jeg koger i 2 minutter inden de bruges i retten. Er det 200 grader ved varmluft eller almindelig ovnvarme?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 23, 2024 at 10:59 am

        Hej Charlotte

        Du behøver ikke koge dine gnocchis, du kan blot komme dem direkte i retten.
        Jeg har brugt alm. ovn, men du kan godt skrue ned til 175 grader og bruge varmluft. Har du en ovn, så bager meget hårdt på varmluft, så kom evt. lidt sølvpapir over retten.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Anja Mulberg

      april 28, 2022 at 7:22 pm

      Helt vildt lækkert. Ny yndlingsret 😊

      Svar
      • louiogbearnaisen

        april 29, 2022 at 12:13 pm

        Dejligt at høre :-)

        God weekend!

    3. Mette

      oktober 29, 2021 at 11:30 am

      Hej Louise.

      Har du prøvet at stege de friske gnocchier i halv smør og olie, sammen med friske krydderurter, til de godt brune. De bliver helt sprøde og smager fantastisk.

      Hilsen
      Mette

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 02, 2021 at 2:23 pm

        Hej Mette,

        Nej, det har jeg ikke, men tak for tippet - det må prøves af næste gang jeg laver gnocchier :-)

        Hav en forrygende dag!

      • Elin Mogensen

        juni 14, 2022 at 10:05 am

        HVIS man nu laver sine gnocchi selv for at få dem glutenfrie (ikke for at spille smart!), skal de så forkoges?
        Har fået retten serveret og det smager SÅ skønt!

      • Louiogbearnaisen

        juni 16, 2022 at 10:36 am

        Hej Elin,

        Så dejligt at høre, at retten smager dig 🙂

        Ang. de glutenfrie gnocchi, så kommer du dem bare i retten og bager det hele sammen som beskrevet i opskriften 🙂

        Hav en dejlig dag!

    4. Signe

      juli 08, 2021 at 9:32 am

      Kan jeg bruge friske gnocchi til opskriften eller bliver de for udvandede?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 08, 2021 at 1:22 pm

        Hej Signe,

        Jeg har ikke selv prøvet det, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.

        Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :- )

    5. Katrine

      september 09, 2020 at 8:47 pm

      Det ser virkelig godt ud! Må man spørge, hvor du har købt gnocchierne? Synes kun jeg er blevet skuffet, når jeg har købt dem.
      Vh. Katrine

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 10, 2020 at 5:24 pm

        Hej Katrine

        Jeg har købt dem her på Nemlig. Hvad mærke det var, kan jeg simpelthen ikke huske, men det var ikke dem i en "fast pakke", men i stedet en løs pose. Og så har jeg lavet en test-portion med en pakke De Cecco fra Coop.

        Prøv dig frem og bon appetit 😀

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen