• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Grønne bønner med bacon og hvidløg

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nem og lækker opskrift på grønne bønner på pande med bacon. Nem og hurtigt tilbehør til aftensmad, som kan varieres på masser af måder.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Grønne bønner med bacon - opskrift med grønne bønner på pande
    Jump to:
    • Grønne bønner som tilbehør
    • Guide til opskrift på grønne bønner på pande
    • Ekstra ideer til opskrift
    • Brug de grønne bønner som tilbehør
    • Grønne bønner med bacon og hvidløg
    • Madfotografering og foodstyling

    Grønne bønner som tilbehør

    Grønne bønner er lækkert tilbehør til sådan en 'delle. Om det en frikadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade.

    Uf, den er min svaghed. 

    Det kunne også være det stegte, krydrede kyllingebryst eller en fyldt mørbrad med soltørrede tomater og feta.

    Salaten - well, den er altid lige til højrebenet. Men indimellem er det nu meget lækkert med lunt tilbehør. Ikke bare en omgang kogte rosenkål eller grønne ærter.

    Næ.

    Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike.

    Det dur.

    Og er topnemt, at bakse sammen sådan en tirsdag mens frikadellerne steger derudaf.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Guide til opskrift på grønne bønner på pande

    Skal jeg bruge friske eller frosne grønne bønner?

    Du kan bruge begge slags til opskriften her.

    Skal grønne bønner koges?

    Friske bønner: De skal for en sikkerheds skyld koges inden, du kaster dem på panden pga. lektiner, da de ellers vil være giftige for nogle mennesker.
    Frosne bønner: De er blevet blancheret inden frost, så dem kan du svitse direkte på panden til opskriften her.

    Hvad er lektiner?

    Lektiner er et protein, som findes i planter. De fleste lektiner er ikke farlige for mennesker, men visse planter indeholder lektiner, som kan give akutte forgiftninger hos mennesker.
    Grønne bønner indeholder kun små mængder lektiner, men det anbefales stadig, at du koger friske grønne bønner, da nogle mennesker få kvalme og ondt i maven af dem.

    Hvad er kogetid på grønne bønner?

    Friske bønner: Kog dem 4-7 minutter i letsaltet vand afhængig af størrelse og afdryp godt, inden du kommer dem på panden.
    Frosne bønner: Du behøver ikke koge dem, når de tilberedes på panden. Men ellers så følg anvisning på posen.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Ekstra ideer til opskrift

    • Smuldr 50 g feta udover lige inden servering
    • Eller kom 50 g friskrevet parmesan udover
    • Riv skal af en ½ citron over og drys med friskhakket persille
    • Tilsæt kikærter eller kogt quinoa, for endnu mere mæthed (og hoppen over de kogte kartofler)
    • Ind med halverede tomater eller champignoner i skiver på panden, så der bare er grøntsagsfest
    • Udskift mandler med hasselnødder, valnødder, pinjekerner eller pecannødder - det du lige har i skabet

    Jeps, det er utallige muligheder for de lidt oversete starutter.

    Det er på tide, vi får hevet dem ind igen. I den sprøde version. 90'ernes overkogte, slatne sag - den får baghjul nu.

    Grønne bønner med bacon - opskrift med grønne bønner på pande

    Brug de grønne bønner som tilbehør

    • Frikadeller, plantedeller eller karbonade
    • Kylling eller kyllinge-frikadeller
    • En hakkebøf eller endnu bedre, en god, saftig bøf
    • Mørbrad - alle afskygninger.
    Grønne bønner med bacon - opskrift med grønne bønner på pande

    Grønne bønner med bacon og hvidløg

    Grønne bønner på pande med bacon er nemt og lækkert tilbehør til aftensmad.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid5 minutter minutter
    Tilb. tid10 minutter minutter
    Antal: 4 personer

    Ingredienser

    • 50 g mandelflager, (hasselnødder, pinjekerner, valnødder)
    • 100 g bacontern
    • 500 g grønne bønner
    • 2 fed hvidløg, finthakket
    • Salt/peber
    • 1 spsk æbleeddike, valgfri
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rist mandelflagerne på en tør pande i ca. 2 minutter. Tag dem af panden og læg dem på en tallerken.
    • Steg baconen sprød på panden.
    • Tag baconen af panden, men lad 1-2 spsk bacon blive. Lad baconen afdryppe på fedtsugende papir.
    • Friske bønner: De skal for en sikkerheds skyld koges inden, du kaster dem på panden pga. lektiner. Kog dem 4-7 minutter i letsaltet vand afhængig af størrelse og afdryp godt, inden du kommer dem på panden.
      Frosne bønner: De er blevet blancheret inden frost, så dem kan du svitse direkte på panden til opskriften her.
    • Varm panden op til jævn varme og kom de grønne bønner på panden.
    • Steg dem under omrøring til de tager lidt farve - ca. 6-8 minutter. De skal ikke blive brune eller miste sprødheden for meget, men de skal blive møre.
    • Tilsæt hvidløg og steg det med i ca. 1 minut.
    • Tilsæt bacon, mandler og smag til med æbleeddike, salt og peber.
    • Server straks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Madfotografering og foodstyling

    Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

    Billede 1: 

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
    • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: ⅛ sec. | Blænde: f/7.1
    • Lys: Naturligt lys, sidelys med diffuser
    • Baggrund: Helt forkert farve - kan du lure, hvorfor den er forkert til billedet?

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. palle kold hansen

      marts 06, 2025 at 11:02 pm

      Hej, den side ville jeg gerne have fundet for længst, her kan jeg forny min brug hvad du har tendens, jeg elsker Bønner men det kniber med kikærter, jeg vil også prøve den Græske Salat en en dag. Tak for Siden Palle.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 13, 2025 at 11:53 am

        Hej Palle

        Tak, dejligt at høre, du har lyst til at bruge opskrifterne.

    2. Thomas Skovbro

      maj 14, 2024 at 11:38 am

      Halløj.
      Denne opskrift er den første der dukker op i din vegetarsektion.
      Den holder vist ikke helt :-)

      Tak for inspirationen iø

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 23, 2024 at 10:56 am

        Hej Thomas

        Haha, nej, du har du helt ret i - det er fikset.
        Tak for heads op på det.

        Mange hilsner
        Louise

    3. Birgit

      marts 11, 2021 at 9:58 am

      Tusind tak for en fantastisk blog.... Jeg ser i et tidligere indlæg, hvor du skriver godt om ordet sundhed at du har levet med diabetes i 18 år men er kommet ud af det. Desværre rammer den rigtig mange og jeg tror der er mange der gerne vil læse om, hvordan man kan komme dertil. For os andre, som omgåes mange diabetikere vil jeg ønske du vil skrive noget om, og gerne opskrifter, hvad vi kan bage til de ramte, i stedet for altid at servere boller Tak.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 16, 2021 at 3:08 pm

        Hej Birgit,

        Tak for din kommentar og feedback - den vil jeg tage med mig og have i baghovedet næste gang, der skal udvikeles opskrifter ☺️

        Hav en dejlig dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen