• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Chokoladekage med banan

    Af Louise | 9 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nem og lækker chokoladekage med banan, som bliver super svampet og holder sig saftig i flere dage. Find den lækre opskrift her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Chokoladekage med banan - opskrift på bananbrød med chokolade

    Chokoladekage? Banankage? Bananbrød?

    Ja, jeg havde lige en længere spekulation på gårsdagens rute rundt om søen med hundesnuden.

    Hvad skulle kagen hedde?

    Den er jo lidt af den hele.

    En hybrid.

    Så vi kunne kalde det en chokolade banankage..brød. Eller bare chokoladekage med banan.

    Chokoladekage med banan - opskrift på bananbrød med chokolade

    Du bestemmer.

    Jeg gumler løs på en skive imens, for uanset navn, så holder den her chokoladekage med banan 100%.

    Svampet, saftig og spækket med chokolade.

    BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu

    Og det bedste; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Niks, det er bare den helt nemme blanding af dej og så ned i formen. Et gavmildt drys med chokolade og så ind i ovnen.

    #nemt.

    (Btw, næsten kæmpe rim, nu jeg lige fik læst sætningen ;-) )

    Chokoladekage med banan - opskrift på bananbrød med chokolade

    Så hvad siger du?

    Skal chokoladekage med banan have et skud i weekenden?

    Lad os lige suse over et par spørgsmål eller 7.

    Guide til chokoladekage med banan

    Meget modne på banaer på lager?

    De der, som ligger nederst i frugtskålen og skal skovles op.. Lad dem ligge og vælg bananer, som er sådan mellemmodne, så de ikke kommer til at overtage din chokoladekage. Den skal have banansmag, meeen chokoladen skal ikke i forgæves. Den skal også kunne smages.

    Ikke helt vild med cremefraiche?

    Frem med den græske yoghurt  både 2% og 10% dur fint i chokoladekage med banan.

    Stenhårdt farin i skabet? 

    Desværre, så bliver det ikke lige så godt med almindelig sukker, så du må afsted efter farin. Eller se om skabet gemmer på mørkt muscovadosukker, det kan du også bruge.

    Chokoladekage uden bananer? 

    Nope, så skal du have fingre i en anden opskrift. Nap den her på min allerbedste Chokoladekage.

    Springform i stedet for sandkageform? 

    Jeg har ikke testet det, men giv det et forsøg og lad mig høre i kommentarfeltet.

    Kan kagen fryses? 

    Jeps. Du lader den bare tø op ved stuetemperatur, så er den stadig lige god og svampet.

    Chokoladekage med banan - opskrift på bananbrød med chokolade

    Flere lækre kager med banan

    Gemmerne er spækket med kager og dem med banan er gode. Så har du ekstra mange bananer på lager, så kan du også kaste dig over de her kager med banan:

    • Banankage med chokolade
    • Bananbrød | Amerikansk Banana Bread
    • Chokolade banankage med chokolade/karamelsauce
    Chokoladekage med banan - opskrift på bananbrød med chokolade

    Chokoladekage med banan

    Chokoladekage med banan
    Nem og lækker chokoladekage med banan, som holder sig svampet og saftig i flere dage!
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid1 time time
    Antal: 10 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 sandkageform (24x13 cm)

    Ingredienser

    • 115 g smør
    • 100 g sukker
    • 100 g brun farin
    • 300 g banan, moset
    • 125 g cremefraiche 18%
    • 2 æg
    • 150 g hvedemel
    • 30 g kakaopulver
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 1 tsk natron
    • ½ tsk salt
    • 100 g mørk chokolade, grofthakket
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smelt smørret og kom det i en skål.
    • Tilsæt sukker og brun farin til smørret og pisk det hele godt sammen.
    • Tilsæt mosede bananer, cremefraiche og æg og pisk det hele sammen.
    • Kom hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker, natron og salt sammen i en anden skål og bland det sammen.
    • Tilsæt det til de våde ingredienser og vend det i med en ske.
    • Kom ⅔ dele af chokoladen i dejen og vend det i.
    • Fordel dejen i en sandkageform med bagepapir og drys den resterende chokolade på toppen af kagen.
    • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 60 minutter. Kom et stykke stanniol over toppen på kagen, hvis du oplever den begynder at blive for mørk.
    • Tag kagen ud og lad den afkøle 10 minutter i formen. Vip den ud og lad den afkøle helt på en bagerist.

    Noter

    Kagen kan fryses.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Madfotografering og foodstyling

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV, på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Se mere: Foodstyling Masterclass

    BILLEDE 2: chokoladekage med banan

    Objektiv: Canon 50 mm f/1.8 | ISO: 125 | Lukketid: 0,4 sec. | Blænde: f/7.1

    Lys: Naturligt fra venstre i vestvendt vindue kl. 14.00.  Motiv ca. 1 meter fra vindue.

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. DAMIRA

      juni 20, 2024 at 10:29 pm

      Kan kagen bages i en bradepande?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juni 21, 2024 at 10:53 am

        Hej Damira

        Nej, kagen kan desværre ikke ganges op så mange gange uden det går ud over resultatet. Du kan bage den i en lille bradepande, hvor du ganger opskriften en gang op.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Hanne

      december 18, 2022 at 12:42 pm

      Du anbefaler græsk youghurt 10% eller 2% - hvad siger du til youghurt naturel 0,5% eller skyr 0,2% ? Rapsolie i stedet for smør?
      Jeg er ikke på slankekur, men kan ikke tåle animalsk (mættet) fedt (og altså heller ikke kokos- og palmeolie)..

      Bedste hilsner

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 20, 2022 at 12:12 pm

        Hej Hanne,

        Jeg har ikke testet opskriften med en fedtprocent lavere end 2%, så der må jeg blive dig svar skyldig på, hvordan resultatet bliver.

        At udskifte med olie ville godt kunne lade sig gøre, men igen så har jeg ikke testet det, så jeg kan desværre ikke give dig en mængde på olie.

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

        Hav en skøn dag!

    3. Annemette

      maj 10, 2022 at 9:19 am

      Super god kage :) Dejlig fugtig konsistens og overraskende frisk for en chokoladekage.
      Det bliver ikke sidste gang jeg bager den :) Tak for en god opskrift.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 10, 2022 at 10:54 am

        Det var så lidt 😊 Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.

        Hav en forrygende dag!

      • tina

        juli 08, 2022 at 8:54 pm

        Når i bruger vanillesukker hvilket mærke bruger i så.
        Synes at alle dem jeg åbner for har en træls lugt og smager egentlig ikke særligt af vanille.

    4. Else Marie Vanaheim

      april 25, 2022 at 9:31 am

      Hvis man har mælke allergi, kan man så bruge en Alpro yoghurt?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 27, 2022 at 12:46 pm

        Hej Else,

        Jeg har ikke selv prøvet at kagen med et erstatningsprodukt, så der må jeg blive dig svar skyldig.

        Men hvis du plejer at bruge den til at bage, så burde det ikke være noget problem 🙂

        God bagelyst!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen