Små marengskager fyldt med mascarponecreme og friske bær er en nem og hurtig dessert, som kan laves i god tid. Find opskrift på marengskager her.
Jump to:
En sommerbakser af de helt gode.
Marengs, frisk creme og sommerbær. Jeg tænker, det må være et must at starte post-sommerferien op med.
Lige en "jeg er tilbage og så klar"-godte.
Eller plaster på sommerferie, som forsvandt for hurtig.
Uanset hvad, så er der ultranemme marengskager, som klarer de hele. Ekstra gode, hvis du kan spankulere ud i haven med et smørret smil og hive til dig af bær og frugter.
Der er jeg ikke i år.
Men, men.. Kirsebær! På magiskvis er der dukket kirsebærtræer op på Eddie, du ved den sorte slyngel, og min daglige gåtur.
4 år har vi gået den tur. For 8 dage siden var der pludselig kirsebær på træerne(!).
Og vi har gumlet løs. Pitstop ved hvert træ. Nogle vander, andre er endelig ret tilfreds med de ekstra centimeter i højden og lange fingre ;-)
Til nu.
"Jeg kravler da bare lige op. Nemt.".
Hvordan den plan gik springer vi let og elegant over..
Så frem for lækre kirsebær på desserten her, så kastede jeg en halv formue efter de gule ribs i gårdbutikken.
De er jo pæne.
Og smager lige præcis, som de røde.
Syrlige, sure og geniale oven på en sprød, sød marengsbund og frisk mascarponecreme.
Perfekt til at fejre, at vi er så klar igen. Tilbage og klar på pinden til en tætpakket sensommer og sidste halvår.
FAQ til marengskager
Nope, de skal helst ikke tage for meget farve. De vil i de fleste almindelige ovne ikke blive kridhvide, men de skal ikke blive gyldne, så er det ned med ovntemperaturen.
Well, en klassisk råcreme er altid god eller en flødeis vil heller ikke være dum.
Det kan du, men vær påpasselig. Fedtstof fra fx. citronskal kan gøre at din marengsmasse ikke vil stivne eller blive luftig.
Er du ikke på ribsholdet, så napper du bare dit favoritbær eller frugt. Hindbær, jordbær, solbær, brombær, ferskner eller passionsfrugt. You name it.
Marengsbundene kan sagtens bages om morgenen og ligeledes kan creme piskes sammen på forhånd. Men saml først marengskagerne når de skal serveres.
Opbevar marengsbundene i en lufttæt beholder. De vil blive mere seje og miste sprødheden de efterfølgende dage.
GRATIS KAGEGUIDE:
Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang
Sådan laver du perfekt marengs
Synes du marengs kan være svært eller har du oplevet at din marengs revner, væsker eller bare slet ikke bliver luftigt.
Klik her og læs min kæmpe guide til, hvordan du laver marengs
Flere lækre opskrifter
Marengskager med creme og bær
Ingredienser
Marengsbunde
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 1 tsk. majsstivelse
- 1 knsp. salt
Mascarponecreme
- 250 mascarpone
- 2 dl piskefløde
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk citronsaft
Top
- 200 g ribs, (hindbær, jordbær, solbær, brombær..)
Sådan gør du
- Pisk æggehvider stive med en håndmikser eller i en røremaskine. Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt sej og blank - pisk ved medium hastighed. Sigt majsstivelse i og vend det og salt i marengsen med en dejskraber.
- Sæt 10 små marengsbunde på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan også komme marengsmassen i en sprøjteposte og sprøjte marengsbundene ud, eventuelt med en tyl. Lav herefter en lille fordybning i midten af hver marengs med bagsiden af en spiseske.
- Bag marengskagerne i ovnen i ca. 30-40 minutter ved 110 grader (alm. ovn) til de er "tørre". Tag dem ud og lad dem afkøle helt på en bagerist.
- Kom mascarpone, piskefløde, vaniljesukker og citronsaft i en skål. Pisk det sammen til en luftig creme. Smag til med ekstra vaniljesukker, citronsaft og eventuelt friskrevet citronskal.
- Fordel 2-3 spsk mascarponecreme på de afkølede marengsbunde. Top med friske ribs eller andre bær og server straks.
Noter
Madfotografering og foodstyling
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder
Billede med marengskager
- Objektiv: Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
- Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/6.3
- Lys: Speedlight + 150 cm softbox
Skriv en kommentar