• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Shepherds pie

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Alt-i-én shepherds pie med kartoffelskiver, som er nem at lave til aftensmad på en hverdag og smager forrygende. Find opskriften på den nemme aftensmad med oksekød og kartofler, som er lavet i kun én pande (og lige snart endnu flere alt-i-én opskrifter her)

    Gå til opskrift Følg på Instagram Se kogebog

    Shepherd's pie

    Nem og lækker alt-i-én opskrift på shepherd's pie med oksekød og kartoffelskiver, hvor hele retten er lavet i én pande.
    Print Email Pin
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid50 minutter minutter
    Hviletid5 minutter minutter
    Samlet tid1 time time 10 minutter minutter
    Antal: 4 personer
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 pande 28 ovnfast

    Ingredienser

    • 1 løg
    • 3 fed hvidløg
    • 2 gulerødder, (150 g)
    • 500 g melede kartofler, fx. bagekartofler
    • 4 spsk. olie
    • 400 g hakket oksekød
    • Salt/peber
    • 1 tsk. tørret rosmarin
    • 1 tsk. tørret timian
    • 2 spsk. tomatpure
    • 1 spsk. Worcestershire sauce
    • 4 dl vand
    • 1 oksebouillonterning
    • 1 spsk. majsstivelse
    • 2 dl frosne ærter
    • 100 g revet ost
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Tænd ovnen på 200 °C alm. ovn eller 180 °C varmluft.
    • Skær løg i små tern og hak hvidløg fint. Skær gulerødderne i små tern. Skær kartofler i tynde skiver på 2 mm med en kniv eller mandolinjern. Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand.
    • Varm 2 spsk. olie i en pande (28 cm) og svits løg og hvidløg i 1-2 minutter, de skal ikke tage farve. Tilsæt oksekød og brun det godt af. Krydr kødet med salt, peber, timian og rosmarin.
    • Tilsæt tomatpure og svits i 20 sekunder. Kom Worcestershire sauce, 4 dl vand og bouillon i panden og kog det hele op. Skru ned til lav varme og lad det simre i 5-7 minutter.
    • Rør majsstivelse med 3 spsk. vand i en kop. Hæld det i panden under omrøring og varm igennem. Tilsæt ærter og smag til med salt og peber.
    • Tag kartoffelskiverne op af skålen med vand og læg dem på et viskestykke og dryp dem godt af. Vend kartoffelskiverne med 2 spsk. olie og ½ tsk. salt. Læg dem i et tæt, let overlappende lag ovenpå saucen.
    • Dæk panden med alufolie (eller låg) og sæt den i ovnen i 35 minutter til kartoflerne er næsten møre.
    • Tag panden ud og drys med revet ost. Kom panden tilbage i ovnen og bag ca. 8-10 minutter til osten er smeltet og gylden.
    • Tag panden ud og lad den hvile 5 minutter før servering.

    Noter

    • Har du fået fingre i kartofler, som ikke er så melede, så giv panden 5-10 min længere under alufolie/låg. 
    • Bruger du en større pande, så tilsæt ½ dl mere vand.
    • Lidt ekstra kræs? Kom 3-4 klatter smør ovenpå kartoflerne sammen med den revne ost. 
    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Indholdsfortegnelse

    • Shepherds pie
    • Lav kødsauce og kartofler i ovn på forhånd
    • Variationer til shepherds pie
    • Vegetarisk Shepherds pie
    • Trick til møre kartofler
    • FAQ

    Shepherds pie

    Lur mig om du ikke har sat gebisset i sådan en sag her før. En klar efterårsfavorit, som ligger lige så tilpas tungt til, sofaen får dig slugt resten af aftenen (og snack-skabet næsten er glemt).

    Men Louise, er Shepherds Pie ikke med kartoffelmos? Og lammekød?

    Tjoo..

    Lammekødet gemmer vi til weekenden, så helt rigtig er vi nok mere over i en cottage pie med den her sag.

    Og kartoffelmosen? Den har vi også til gode, for vi gør det ekstra nemt. Glem gryden, håndmixeren og det kilo af smør, du skal have listet i uden andre i familien opdager det.

    Vi snupper kartoffelskiver, osten og bare én pande og så er der nem aftensmad på en hverdag. Og er det mandag, silende efterårsregn og ugen føles allerede lang, så frem med smørpakken. Lige et par klatter smør på toppen sammen med osten - det er ekstra kræs og så kan ugen bare komme an.

    Det kan min også for det er fuld fart på kogebogen! Rettelser, justeringer og gennemlæsninger på fulde drøn inden "Alt-i-én med Louiogbearnaisen" udkommer lige om lidt. Jeg kan slet ikke vente med at dele den.

    Og snuppe resterne af den her shepheards pie til aftenmad, hvor endnu en gennemlæsning står for skud. Well, det kommer nok til at foregå i sofaen... ;-)

    Lav kødsauce og kartofler i ovn på forhånd

    Har du planer om at sætte den her på bordet til gæsterne i morgen og gider ikke rigtig stå og fedte i køkkenet når, hvor alle hygger inde i stuen? Den klarer vi.

    Lav din shepherds pie på forhånd - bag den tildækket til kartoflerne er næsten møre og tag panden ud. Afkøl den, dæk til og kom den i køleskabet i op til 24 timer.

    Og når så maverne rumler, så er det bare at toppe med ost, komme panden i ovnen og bage den uden alufolie i ca. 15 minutter til den er gennemvarm.

    Variationer til shepherds pie

    Når du stikker hovedet i fryseren og opdage, du lige har en rest hakket kylling eller grøntsagsskuffen måske er fyldt med et halv net peberfrugter (for hey, det var et godt tilbud!), så er det bare at variere din kødsauce og shepherds pie.

    • Kød: Udskift oksekød med lam, kylling eller plantefars.
    • Grøntsager: Udskift gulerødder og ærter med squash, majs, peberfrugt eller spinat.
    • Krydderi: Udskift eller tilføj paprika og/eller chili flakes.
    • Ost: Udskift mozzarella eller vesterhavsost med cheddar, parmesan eller emmentaler

    Vegetarisk Shepherds pie

    Er du ude efter en opskrift på vegetarisk shepherds pie, så er der faktisk to muligheder.

    Version 1:
    Du kan nemt udskifte oksekød med plantefars, brug en grøntsagsbouillon og undgå Worcestershire. Herudover selvfølgelig bruge en vegetarisk ost.

    Version 2:
    Udskift oksekød med 200 g linser og 200 g hakkede svampe, brug grøntsagsboullion og undgå Worcestershire

    • Sauter løg, hvidløg, gulerod og svampe) i 2 spsk. olie.
    • Tilsæt tomatpure, linser og 5 dl grøntsagsbouillon.
    • Lad det simr 20–25 minutter under låg, til linserne er al dente (tilsæt mere bouillon efter behov).
    • Jævn med 1 spsk. majsstivelse i 2–3 spsk. koldt vand.
    • Læg kartofler på, dæk tæt med folie og bag 35–40 min., fjern folie og gratinér i 8 min.
    Shepherds pie

    Trick til møre kartofler

    Det er bare ikke sæson for melede kartofler? Eller måske du har fået fingre i nogle lidt stride af slagsen, som bare ikke rigtig bliver møre.

    Den klassiske løsning er at hive gryden frem og give dine kartofler et hurtig opkog på 5-6 minutter, men har du en mikroovn, så snup den i stedet.

    1. Skær kartoflerne i 2 mm skiver og læg dem i en skål, som kan gå i mikroovnen.
    2. Tilsæt 1 spsk. vand til skålen.
    3. Dæk skålen helt til med en tallerken eller et låg, som kan gå i mikroovnen.
    4. Mikro i 3–5 min ved 800–1000 W eller 4–6 min ved 600–700 W), til skiverne lige begynder at blive bøjelige - de skal ikke være møre. Hvis skiverne stadig føles rå, så giv dem1 minut ekstra ad gangen.
    5. Hæld vandet fra kartoflerne, dup dem tørre og vend, som i opskriften, med olie og salt og forsæt med opskriften.

    Ingen mikroovn? Giv kartoflerne 5–10 min ekstra under alufolien.

    FAQ

    Kan jeg udskifte oksekød?

    Sagtens. Helt traditionelt laves shepherds pie med lammekød, så det vil være genialt at bruge. Men synes du også det er lidt svært at opstøve, så er hakket kylling perfekt. Husk at skifte oksebouillon med hønsebouillon.

    Hvilken ost?

    Jeg snuppede en rest vesterhavsost, men du kan bruge lige den ost, som du er vild med. Både revet mozzarella og de stærkere oste fungerer super.

    Hvad er Worcestershire sauce?

    Worcestershire sauce kaldes også engelsk sauce og er en stærk, krydret sauce, som bruges som smagsforstærker i retter og dressinger. Har du den ikke lige på lager, så kan den sagtens udelades.

    Kan jeg springe alufolien over?

    Nej, det sikrer at dine kartofler bliver møre - bruger du ikke alufolie eller låg, så tørrer de ud.

    Min sauce bliver for tyk/tynd?

    Efter jævning skal saucen være let tyk, men stadig flydende, så kartoflerne kan suge dampen fra den. Oplever du, at din sauce er blevet for tyk, så rør ½ dl vand i. Er den for tynd (måske fordi du har tilsat flere grøntsager), så jævn med lidt ekstra majsstivelse og kog den igennem igen.

    Jeg er ikke vild med rosmarin?

    Så hiver du den bare ud af opskriften og bruger lidt mere timian.

    Gratis madplan

    52 unikke skabeloner til din madplan, så den brugt og set på køleskabet af hele familien

    KLIK HER OG FÅ DIN MADPLAN

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få madplanerne nu

    Mere sulten?

    • Pastafad med kødboller (alt-i-en)
    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen