Opskrift på nem og lækker rød pesto med peberfrugt eller tomater, som smager fantastisk i både pasta, pastasalat, i sandwich eller til tapas.
Jump to:
Sådan bruger du rød pesto
Jeg har brugt den her røde pesto til de her lækre pizzasnurrer, som er geniale på madpakken. Frys dem ned og tag en op om morgenen, så er den klar og saftig til frokost på madpakken.
Men ellers så er rød pesto også genialt til både pastaretter, sandwich og på tapasbordet - det er kun fantasien, som sætter grænser her.
Lad os se på nogle af de allerbedste måder med pasta:
Pastasalat:
Vend kogt og afkølet pasta med rød pesto og bland pastaen med fx små mozzarellakugler og frisk balisikum. Uh, det er super lækkert som frokostret eller tilbehør til aftensmad. Du kan også tilsætte fx. tomater eller flere grøntsager til pastasalaten.
Pasta:
Vend kogt pasta med rød pesto og vend pastaen med fx. smuldret feta og kylling eller bacon. Så har du nem og lækker aftensmad.
Uanset, hvad du vil bruge din pesto til, så er den super nem at lave og holder sig fint flere dage i køleskabet, så du kan bruge den til flere lækre ting, når du først har fået smag for den hjemmelavede slags, som slår Nettos pesto med længder ;-)
Rød pesto uden ost
Skal der ricottaost i? Nej, du kan sagtens udelad den eller erstatte med fx flødeost, som også vil gøre pestoen super cremet og lækker. En anden hård ost, som parmesan er også lækkert i større mængder heri. Tilsæt lidt mere væske, hvis du bruger en hård ost.
Pesto uden nødder
Valnødder giver en lækker bitterhed til pestoen, men kan valnødder udskiftes? Jep, du kan fint bruge pinjekerner, mandler eller helt udelade nødder, hvis du vil lave en rød pesto uden nødder.
Rød pesto med soltørrede tomater
Kan peberfrugter erstattes af soltørrede tomater i den her opskrift? Jeps, det kan du sagtens - både købte soltørrede tomater eller hjemmelavede soltørrede tomater er gode at bruge.
Tip, hvis din pesto er for tyk:
Oplever du, at du har fået fingre i soltørrede tomater, som er lidt til den tørre side, så tilsæt lidt vand til din pesto, så den får en tyndere konsistens.
Det kan du også gøre, hvis du vil bruge den som dressing, hvor du ønsker en tyngere konsistens.
Hvad er forskellen på rød og grøn pesto?
Pesto findes som både rød og grøn pesto. Den røde pesto er oftest lavet af tomater eller rød peberfrugt, og smager sødt, hvor den grønne pesto ofte er lavet af basilikum og smager mere frisk eller bittert afhængig af, hvad der er brugt af ingredienser.
Om du bruger en rød eller grøn pesto afhænger helt af, hvad du skal bruge pesto til og hvilken smag, du er mest til. Jeg er vild med begge slags og laver ofte en god portion.
Holdbarhed og opbevaring af pesto
Hvor længe kan pestoen holde sig? Pestoen holder sig nemt i 3 dage i køleskabet i en lufttæt beholder. Får du den ikke spist, kan du fryse din pesto ned. Her holder den sig i 3 måneder i fryseren.
Frys: Frys den gerne ned i mindre mængder, så det er nemt at tage op, tø op og bruge når du lige mangler sådan en skøn omgang.
Rød pesto med peberfrugt, nødder og ost
DET SKAL DU BRUGE
- 1 foodprocessor eller stavblender
Ingredienser
- 2 hele grillede, hele peberfrugter, fra glas
- 50 g valnødder
- 2 spsk ricottaost, eller anden ost
- 2 tsk tomatpure
- 2 spsk parmesanost, revet
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 3 spsk friske basilikumblade
- Salt/peber
- 1-2 dl olivenolie
Sådan gør du
- Rist valnødderne på en tør pande - ca. 1 minut. Tag dem af og afkøl let.
- Kom peberfrugt, valnødderm ricottaost, tonatpure, parmesanost, hvidløg, citronsaft, basilikumblade og ½ dl olivenolie i en blender. Blend i 10 sekunder.
- Smag til med salt, peber og øvrige ingredienser. Blend igen og tilsæt olivenolie (og evt. vand) til du får den ønskede konsistens. Til pizzasnurrer må pestoen gerne være grov og ikke for tynd, hvor den til pasta gerne må være lidt tyndere.
- Hæld på en rengjort glas, hæld olivenolie på toppen og opbevar i køleskabet. Pestoen holder ca. 3 dage.
Skriv en kommentar