Toscakage er en skøn dessertkage eller kage til kaffen, som er nem at lave, men ligner en million. Her får du den bedste opskrift på nem og lækker toscatærte med mørdejsbund, mazarin med marcipan og knasende karameltop med nødder.
Yes, det er en kræs med sådan en toscatærte.
Og sidste udkald inden, der går kanel, nelliker og kardemomme i alle de søde sager i december.
Det er nu også meget godt.
Især spist i juletræets skær..
Og jep, weekenden er planlagt - du finder mig ude i juletræsplantagen med sav og tophue. Det helt store smil fremme og med en mand, som helt sikkert håber, vi kan gøre det på under 2 timer i år.
Den bliver svær. Juletræ er en seriøs sag, som tager sin tid.
Ekstra stort, ekstra tykt og med den helt rigtige top.
Du ved, ikke for tjavset, men alligevel heller ikke alt for mange grene, så man ikke kan se, at der er en top.
Well..
Jeg tænker, der skal madpakke aka. bestikkelse med.
Toscatærte i rygsækken.
En hapser til de svære beslutninger, som jo helst skal tages i fællesskab.
Nogle mere interesseret i afstand mellem grangrene end andre ;-)
Arhmen, jeg siger dig, den er farlig - og heftig. Toscakagen kræver en seriøs sød tand. Men har du munden fuld, så springer du bare på (og knapper buksen godt op).
Lad os suse over opskriften.
Ofte stillede spørgsmål til toscatærte
Nødderne kan være lige præcis dine favoritter. Valnødder, pecannødder, cashew, pistacie .. du styrer showet og knaset.
Du gider ikke bakse med tærten lige inden, gæsterne kommer? Well, den er også bedst efter, at den lige har sat sig. Bag den gerne timer eller dagen før servering.
Naah, det bliver ikke rigtig godt med mørdejen og karamellen.
Yrk, mørdej! I hear you, den kan være noget fedteri. Så jo, du kan godt springe let og elegant over mørdejen og hive en op af køledisken, hvis det kniber med overskuddet. Ingen løftede øjenbryn herfra.
Ja - dog er der nogle nøddemazariner, som bages uden tærtebund.
Toscatærte med chokolade
Mange toscatærter ved bageren har chokolade på kanten eller toppen, hvilket smager fantastisk sammen med nødder og mazarin. Så temperer løs af 150 g mærk chokolade og pensl tærtekanten med den smeltede chokolade.
Eller vælg den nemme løsning og fordel et mønster af smeltet chokolade på toppen. Du ved, helt skødesløst pænt.
GRATIS KAGEGUIDE:
Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang
Toscatærte uden marcipan
Du er ikke vild med marcipan? Eller har det ikke lige på lager og der er bare liiiidt langt til nærmeste supermarked, nu hvor de søde tænder rasler efter kage?!
Well, mazarin er bare ikke det samme uden marcipan - her vil du få en helt anden slags kage og konsistens, så jeg vil ikke anbefale dig at bage en toscatærte uden marcipan i din mazarinmasse.
Flere lækre kageopskrifter
Toscatærte
DET SKAL DU BRUGE
- 1 tærteform 24 cm.
Ingredienser
Mørdej
- 250 g hvedemel
- 70 g flormelis
- ⅛ tsk salt
- 125 g smør, koldt
- 1 æg
Mazarin
- 100 g sukker
- 150 g marcipan
- 75 g smør, blødt
- 10 g hvedemel
- 2 æg
Nøddekaramel
- 75 g hasselnødder, grofthakkede
- 75 g mandler, grofthakkede
- 120 g smør
- 120 g sukker
- 25 g mørk sirup
- Havsalt
Sådan gør du
Mørdej
- Bland mel, flormelis og salt i en skål.
- Skær smørret i tern og smuldr det sammen med mel og flormelis.
- Saml dejen med ægget - ælt ikke for meget, dejen skal blot samles.
- Pak mørdejen ind i et film og tryk den godt flad. Kom den i køleskabet i min. 30 minutter.
- Rul mørdejen ud, så den passer til en tærteform på 24 cm.
- Fordel dejen i tærteformen og tryk den godt til i kanterne. Fjern overskydende mørdej.
- Prik med en gaffel mørdejsbunden.
- Stil tærteformen med mørdejen i køleskabet, mens du laver mazarinmassen.
- Eller hvis du er vild med ekstra sprøde tærtebund, så forbag mørdejen 10-15 minutter inden, du fordeler mazarinmassen på.
Mazarinmasse
- Riv marcipanen groft og kom den i en skål med sukker.
- Ælt smørret i - enten med hænderne eller med en håndmixer på lav hastighed. Smørret skal være helt blandet med marcipan og sukker.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Vend melet i mazarinmassen - her skal ikke piskes, massen skal blot være jævn.
- Fordel mazarinmassen over tærtebunden.
- Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter til mazarinmassen er gylden og let fast. Bliver mazarinmassen for mørk undervejs, så læg et stykke sølvpapir over.
- Tag tærten ud og lad den afkøle mens nøddetoppingen laves.
Nøddekaramel
- Kom smør, sukker og sirup i en lille gryde.
- Kog det op til en gylden karamel - jo mørkere, jo mere kraftig karamelsmag.
- Tag gryden af varmen og tilsæt de hakkede nødder og 1 nip halvsalt.
- Fordel nøddekaramellen på de bagte mazarintærte.
- Bag kagen yderligere ved 180 grader (varmluft) i ca. 3-5 minutter. Karamellen skal boble og nødderne skal få lidt farve - hold øje, det brænder nemt på!
- Tag toscatærten ud og lad den afkøle helt inden servering.
Cecilie
Hej Louise
Jeg oplever ofte, når jeg laver mørdej, at den bliver sådan lidt tør og ‘crumbly’. Jeg synes jeg følger opskriften ret præcist. Så hvad kan være gået galt?
Dbh
Cecilie
Louiogbearnaisen
Hej Cecilie,
Det lyder til, at der skal mere væske i, hvis du oplever, at den er tør og smuldrer. Den kan være lidt forskelligt, hvor meget vand melet suger, så tilsæt vand 1 spsk af gangen, og så skal det være meget koldt vand.
Ellers så kan det være, at dit køkken er for varmt, når du ruller dejen, så du ender med at skulle tilsætte for meget mel for at kunne rulle mørdejen ud.
Lad mig høre hvordan det går, næste gang du bager mørdejen!