Lækre og nemme havregrynscookies med chokolade. Og jep, de er store, chewy og lige lidt sprøde, som rigtige cookies skal være. Nap opskriften her og se video med fremgangsmåde
Jump to:
"Hvad er det? Kan du ikke høre det?"
Fredag aften 20-ish, dybt i sofaen med catch up på James Bond:
Kæresten: "Nææ"
Mig: "Jo, sluk lige for lyden og hør."
5 gange frem og tilbage.
Der var noget.
Og du kender det, det kan ikke ignoreres. (Eller okay, nogen i sofaen kunne godt..)
Hurtig ud på striksokken og rundt:
Er det køleskabet? Brandalarmen? Routeren?
Ej, det er i stuen.
BONUS: Få min gratis cookie-guide med de 8 hemmeligheder, du skal kende til perfekte cookies - hver gang! Klik her og få guiden nu
Fugl, fisk eller midtimellem?
Fugl, helt klart. Lige her ved sofaen af.
Op på spisebordsstolen, det helt udstrakte øre mod loftet:
Jojo, den er god nok, lyden kommer klart herfra.
Ssshhh..
Det lyder som ..strøm. Fra kablerne på loftet?
"Skaaaat, kan du ikke lige gå på (det rockerkolde, tætpakkede) loft og tjekke?"
...
Nå, men, lang historie kort.
Det var ikke strøm på loftet. Eller bare et lækkert husdyr deroppe.
Det var..
Danskvanden, ved siden af sofaen, hvor låget ikke var skruet helt på.
Så..
Den taler vi ikke mere om.
I stedet så er der havregrynscookies, der overdøver hver en lyd. Sprøde, chewy og lige tilpas saftige, som sådan en stor havregrynscookie skal være. Fyldt med chokolade, bare fordi, et drys salt og der er cookies, som hiver dig gennem december og (ultralange) James Bond film med.
Og hey, skyl efter med koldhed kaffe, krydret gløgg eller bare den gode Earl Grey.
Danskvanden..
Den giver bare bøvl.
Guide til havregrynscookies
Yup, for den bedste konsistens - og har du kun grovvalsede havregryn, så giv ¾ dele en hurtig tur i blenderen. Men hold øje, de skal ikke blive til mel, så får du kompakte cookies.
Jeps, du kan sagtens lade den stå til dagen efter. Tag den ud 30 minutter ud før, du skal bage dine havregrynscookies
Det er testet og det blev ikke rigtig godt, så jeg anbefaler de 50 g.
100% - det tager havregrynscookies lige det der nøk op.
Nej, så får de her cookies ikke den samme gode konsistens.
Fyld i dine havregrynscookies
Altid et dilemma. Eller egentlig ikke, for efter et hurtig afstemning på Instagram var det ret klart, der kun var en slags fyld til dem her; chokolade. Den hvide slags. Men er du mere til den mørke chokolade, så smager den også forrygende heri.
BONUS: Få min gratis cookie-guide med de 8 hemmeligheder, du skal kende til perfekte cookies - hver gang! Klik her og få guiden nu
Det samme gør 1 tsk kanel, 1 tsk revet appelsinskal eller en udskiftning af chokolade med rosiner. Du bestemmer, de her cookies med havregryn klarer det meste. Også hvis du mere er på den helt rene cookie uden dikkedarer.
Flere opskrifer på cookies
Havregrynscookies
Ingredienser
- 110 g smør, stuetempereret
- 100 g brun farin
- 70 g sukker
- 1 æg
- 125 g hvedemel
- 60 g finvalsede havregryn
- 20 g grovvalsede havregryn
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk natron
- ¼ tsk salt
- 75 g hvid chokolade
Sådan gør du
- Kom smør, brun farin og sukker i en skål.
- Pisk det lyst og luftigt - ca. 2-3 minutter.
- Tilsæt æg og 1 spsk af hvedemelet og pisk det i - ca. 1 minut.
- Kom havregryn, hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt i en anden skål og bland det godt sammen.
- Tilsæt halvdelen til dejen og pisk det kort i - ca. 10 sekunder.
- Tilsæt resten og pisk det i til dejen er jævn - ca. 20 sekunder.
- Kom chokolade i dejen og vend det i.
- Del dejen i 50 g klumper og rul dem til kugler.
- Placer dem (med god afstand imellem) på en bageplade med bagepapir .
- Bag ved 175 grader (alm. ovn) i 10 minutter.
- Tag cookies ud og lad dem afkøle 2 minutter på bagepladen. Flyt dem her efter til en bagerist og lad dem afkøle helt.
VIDEO
Cookie-bog
Den ultimative cookiebog med 136 sider spækket med de bedste cookie-opskrifter
Heidi
HOLD DA OP de er godt nok gode !
De er også fine helt uden chokolade (har en dreng der ikke er så glad for chokolade) Det er vores nye favorit cookies.
Louiogbearnaisen
Hej Heidi,
Hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at de faldt i både din og din søns smag.
Fungerer helt sikkert også uden chokolade - det er smag og behag og lige meget hvad så er jeg enig - de er bare gode 😊
Vicki Verge Hansen
Kan disse fryses?
Loui&bearnaisen
Hej Vicki
Ja, det kan du godt :)
Du kan se guiden til frysning af cookies her: https://louiogbearnaisen.dk/2016/12/saadan-fryser-du-dine-cookies.html
Mange hilsner
Louise