• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Frokost

    Mormors hemmelige hønsesalat

    Af Louise | 9 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Er du også vild med gammeldags, klassisk hønsesalat skal du helt sikkert prøve min mormors hemmelige opskrift. En luksusudgave med bacon, asparges, vindruer og æble - lige som en hjemmelavet hønsesalat skal laves. Find opskriften her
    Sus til opskrift Print opskrift

    Det er et eller andet over mormors hønsesalat. Det har det der hemmelige touch, der ikke er andre der kan ramme. Selvom opskriften er præcis den samme, er den aldrig helt som mormors.

    Men det er nu alligevel ret tæt på og derfor er den opskrift på hønsesalat er altid et kæmpe hit på frokostbordet i familien.

    Den er fyldt med smag, bid og så er den super nem at lave.

    Lad os hurtig suse over opskriften,

    Hvilken kylling skal jeg bruge i hønsesalaten?

    Allerbedst er en hjemmekogt kylling kogt med grøntsager, så den har masser af smag. Eller en kylling, som er stegt i ovnen eller på grill - måske du har rester fra aftensmaden?

    Har du ikke lige rester af kylling på lager, så kan du købe dig til kogt kyllingekød i supermarkedet eller hurtig stedet et par bryster på grillen eller panden. Lækkert er det også, hvis du napper en grillkylling fra delikatessen i supermarkedet, som igen har masser af smag.

    Friske asparges eller asparges på dåse?

    Mormor bruger altid asparges på dåse i opskriften her, da lidt af vandet derfra også bruges. Husk at dræn dine asparges godt i en sigte, så du ikke får en vandet hønsesalat. Du kan også fint bruge friske asparges, som du har kogt.

    Kan jeg bruge en 9% cremefraiche eller skyr?

    Det kan du godt, men de vil ikke give helt samme cremethed og smag, som en cremefraiche med 18%.

    Skal karry brændes af på panden først?

    Nej, det behøver du ikke.

    Kan hønsesalaten laves på forhånd?

    Jeps, det kan du sagtens. Vent med at vende bacon i indtil servering, så det stadig er lækkert sprødt.

    Flere opskrifter på hønsesalat?

    Nap dem her.

    • hjemmelavet hønsesalat på græsk yoghurt
    • Rugboller og hønsesalat med estragon
    • Kyllingesalat med pistacienødder

     

    mormors-hemmelige-hoensesalat

    Mormors hemmelige hønsesalat

    Mormors hemmelige hønsesalat
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 100 g kogt kylling
    • ½ æble
    • 50 g vindruer
    • 60 g hvide aspargessnitter
    • 60 g ærter
    • 100 g bacon, tern eller skiver
    • 1 dl cremefraiche, 18%
    • 4 spsk mayonnaise
    • 1-2 tsk karry
    • 1 spsk vand fra asparges
    • 1 spsk citronsaft
    • Salt
    • Peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Cremefraiche, mayonnaise, karry, aspargesvand, citronsaft, salt og peber røres sammen og smages til
    • Skær kyllingekødet skæres i grove tern eller riv det fra hinanden med en gaffel.
    • Skær æblet i små tern og halver vindruerne.
    • Dræn aspargesnitterne godt i en sigte og halver dem.
    • Steg baconen sprød på en pande.
    • Vend det hele sammen undtagen bacon.
    • Drys bacon over hønsesalaten lige inden servering.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

     

     

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Tina stokholm

      februar 28, 2019 at 8:18 pm

      Hej
      Fantastisk kyllingesalat, opskriften hvor mange personer er den til.?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 01, 2019 at 4:47 pm

        Hej Tina,

        Tak for dit spørsgmål og interesse i opskriften.

        Der er til cirka 4 personer i denne opskrift, hvis den køres på et frokostbord :-)

        Hav en skøn weekend!

    2. Helle

      januar 05, 2018 at 2:48 pm

      Hvad med lidt grønne asparges hoveder ?

      Svar
      • Loui

        januar 08, 2018 at 10:38 am

        Hej Helle,

        Tak for dit input.

        Grønne asparges hoveder lyder som en god idé.

        Lad mig endelig høre, hvordan hønsesalaten smager, hvis du prøver det af :-)

        Hav en dejlig dag.

      • gitte loudrup

        maj 27, 2020 at 4:51 pm

        opskrift til hvor mange personer?????

      • Louiogbearnaisen

        maj 28, 2020 at 11:49 am

        Hej Gitte,

        Der er til cirka 4 personer i denne opskrift, hvis den køres på et frokostbord :-)

        Hav en dejlig dag!

    3. Gitte

      september 27, 2015 at 9:00 am

      En rigtig dejlig hønsesalat. Mums den er god og både æbler og vindruer klæder den rigtig godt.
      Næste gang vil jeg prøve at tilsætte lidt svitset champignon også :-)

      Hvilken % creme fraiche bruger du, jeg synes min dressing blev lidt for flydende? :-)

      Mange hilsner fra Gitte.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 01, 2015 at 9:57 pm

        Hej Signe

        Skønt at høre at du kunne lide salaten :) Ork ja, champignon vil være top-lækkert.
        Jeg bruger altid en 18% cremefraiche - synes en 9% bliver for sjasket og kedelig.

      • Gitte

        oktober 04, 2015 at 5:05 pm

        Tusind tak for svar :-)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen