• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Risengrød - med kanelsukker og smørklat

    Af Louise | 26 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

    Risengrød er så simpelt, at det bliver indviklet.

    Skal grøden proppes ind under dynen. Skal den i mikroovnen. Eller bare den almindelige ovn. Hvad med risengrød i stegepose?

    Hvilken mælk skal den laves på? Skummetmælk, minimælk, letmælk sødmælk?

    Og grødris. Er det de klassiske pamaris, som er bedst eller skal du nappe den dyre pose grødris?

    Er der en opskrift som kan skræmme livet af selv den mest ivrige kok, så er der risengrød.

    Men altså jul (og hele vinteren) uden risengrød med kanelsukker og smørklat, det dur ikke.

    Så lad os se på sagen: 

    Det her er min ultimative opskrift på risengrød. En risengrød som du ikke behøver planlægge om morgenen eller vogte over som en høg i flere timer ved komfuret. Snup en brunkage, smid dig i sofaen og når det er tid til genopfyldning på brunkagefronten, så rejser du dig og rører i risengrøden.

    Men vand i risengrød, Louise? 

    Jep, mit hemmelige trick! Hvis du heller ikke gide skrabe brændt grød af en gryde, så giv det et forsøg med opkog med vand. Det dur.

    Well, og letmælk gør bare, at du kan øse 3 portioner op uden problemer. Du ved, den kan godt blive lidt fuldfed sådan en risengrød. Er du mere til minimælk, så virker den også fint. Og jep, på en ekstra hård vinterdag er sødmælk lækkert.

    Så.

    Den bedste opskrift på risengrød:

    Opskriften her er nem og hurtig, da risen først koges op med vand. Max. 40 minutter, så er der grød - klar til kanelsukker, smørklat og nisseøl.

    Og hey, har du rester af risengrød, så er klatkager et must!

    Du kan lave en omgang klatkager med kokos, mandel og vanilje eller den klassiske klatkage med kardemomme og citron

    risengroed-der-aldrig-braender-paa-opskrift

    Risengrød

    Print Email Pin
    Tilb. tid40 minutter minutter
    Samlet tid40 minutter minutter
    Antal: 2 pers.
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 150 g grødris
    • 2,5 dl koldt vand
    • 1 liter letmælk, kan udskiftes med minimælk eller sødmælk
    • 1 nip salt
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom ris og vand i en tykbundet gryde.
    • Skru op på fuld varme og kog det op.
    • Lad det koge godt igennem i ca. 5 min.
    • Kom 4 dl mælk i og lad det koge op igen under omrøring.Når det koger kommes resten af mælken i og der skrues ned til jævn varme.
    • Rør konstant de første 5-10 min, ind til blandingen koger.
    • Kom låg på gryden, lad det ligge på klem. Skru ned til lav varme og lad grøden simre - den må ikke boblekoge. Rør indimellem.
    • Når grøden begynder at blive tyk skal du være vågen, for det er her den oftest brænder på.
    • Tag låget af og rør roligt i risengrøden indtil du får den konsistens du gerne vil have.
    • Tag gryden af varme og rør et nip salt i. Det er ret vigtigt.
    • Server med rigtig smør og kanelsukker.

    Noter

    Skal grøden bruges til risalamanda, så kom 1 vaniljetstang i sammen med mælken.
    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

     

    Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

    Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

    Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

    Mere sulten?

    • Pastafad med kødboller (alt-i-en)
    • Shepherds pie
    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Maiken Søndergaard

      december 13, 2022 at 7:08 pm

      TAK for en fantastisk opskrift på den dejligste risengrød som blev perfekt på alle måder 👌🏼 Jeg brugte de billigste grødris fra Rema1000 og det blev virkelig en lækker grøn ☺️

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 14, 2022 at 4:42 pm

        Hej Maiken,

        Det var så lidt - dejligt at høre at du kunne bruge opskriften 😊

        Rigtig glædelig jul!

    2. Cecilie

      november 12, 2021 at 6:02 pm

      Jeg bruger ALTID den her opskrift og har aldrig oplevet den fejler, selvom jeg tit laver den lidt på slum. Tak for mad 👏

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 15, 2021 at 1:26 pm

        Hej Cecilie,

        Det var så lidt og dejligt at høre, at du kan bruge opskriften 😍

        Hav en forrygende dag.

    3. Kathrine

      oktober 20, 2020 at 6:06 pm

      Virkelig god opskrift! Færdig i løbet af 35 minutter, og det blev den lækreste, cremede risengrød! Så nemt! TAK 😊❤️
      Bedste hilsner Kathrine

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 21, 2020 at 10:12 am

        Hej Kathrine,

        Så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at risengrøden blev god 👍👏😊

        Hav en dejlig dag!

    4. sofie

      oktober 12, 2020 at 7:47 pm

      Hmmm... jeg har fulgt opskriften nøje, og her efter 1 tim 45 min er grøden stadig langt fra færdig... og den er brændt på :( Jeg tror, at noget gik galt i punkt 4. Når man hælder 6 dl kold mælk ned i 4 dl varm mælk OG skruer ned til jævn varme, så kommer det altså ikke op at koge igen på 5-10 min... Jeg ventede ca.15 min, hvor jeg stod og rørte, og så gav jeg op, skruede ned, og lagde låget på - nok derfor, at den ikke er blevet færdig endnu. Hvad mener du præcis med "jævn varme"? Måske er det dét, jeg har en anden opfattelse af :)

      Hilsen Sofie

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 14, 2020 at 11:31 am

        Hej Sofie,

        Øv, så træls når det sker, og resultatet ikke bliver som forventet :-(

        Det er meget forskelligt, hvor hurtig et komfur er til at varme, samt hvor tykbundet gryden er. Det lyder til, du skal skrue højere op for varmen på dit komfur, næste gang du laver risengrød.

        Hav en god dag!

    5. Nuunu Eli

      december 19, 2019 at 2:09 am

      Det gik fint. Tog lidt tid, men er meget tilfreds.
      Skal bruge den til ris a la mande ostekage. Er meget spændt på om det vil lykkedes til ostekagen.
      Tak for opskriften.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 19, 2019 at 10:05 am

        Åh det er jeg glad for at høre 🙏

        Meld endelig tilbage om ostekagen - lyder som et spændende og yderst lækkert eksperiment 😀

        Rigtig god jul!

    6. Katrine

      september 12, 2019 at 5:37 pm

      Lorte opskrift.
      Fulgte den som jeg skulle 40 min efter overhovedet ikke færdig, ikke enten halv færdig og tre sultne børn 😤

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 13, 2019 at 4:09 pm

        Hej Katrine,

        Beklager at resultatet ikke blev, som du havde håbet på - det er så træls, når det sker!

        Det er dog vigtigt altid at huske, at der er stor forskel på ris og på, hvordan dit komfur varmer, så det kan variere, hvor lang tid risengrøden skal koge.

        Opskriften er testet virkelig mange gange herhjemme med ca. 40 minutter :-)

        Hav en fortsat god dag!

    7. Nikita

      juli 23, 2019 at 6:37 am

      Vil prøve din opskrift af, men du svarer aldrig på hvilken grødris man skulle bruge, som du skriver om øverst i indlægget? 😊

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 25, 2019 at 2:17 pm

        Hej Nikita,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Det er en smagssag, hvilken grødris man bedst kan lide - prøv dig frem og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en fortsat dejlig dag!

    8. Charlotte

      september 16, 2018 at 5:01 pm

      Den bedste opskrift jeg har brugt ever og tak for det

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 17, 2018 at 11:42 am

        Åhhh, hvor er det dejlig at høre - tak Charlotte :-)

        Hav en fantastisk dag!

    9. Birthe

      august 02, 2018 at 6:05 pm

      Min grød brændte på, og det tog i hvert fald dobbelt så lang tid at lave den!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 14, 2018 at 1:13 pm

        Hej Birthe,

        Tak for din kommentar.

        Øv, hvor er det altså bare træls, når det sker 😔

        Håber du har mod på at prøve opskriften igen og skriv gerne hvis du har spørgsmål til opskriften eller er i tvivl om noget.

        Hav en fortsat dejlig dag.

    10. henning

      december 23, 2017 at 6:02 pm

      hej.
      der stårr ikke noget om hvor mange personer opskrifte er til, det ville være rart, ikke mindst hvis det også som i alletiders kan beregnes efter person antal...

      Svar
      • Loui

        januar 03, 2018 at 11:44 am

        Hej Henning

        Tak for dit spørgsmål.

        I den grå opskriftboks lige inden "ingredienser", kan du se hvor mange personer opskriften er til. I dette tilfælde er opskriften til to personer.

        Hav en fantastisk dag.

    11. Helene

      december 23, 2017 at 11:15 am

      40 minutter og så var der den blødeste, lækreste, mest cremede og vellykkede risengrød nogensinde...aldrig i nærheden af at brænde på. Tusind tak! :-)

      Svar
      • Loui

        januar 03, 2018 at 11:39 am

        Hej Helene,

        Tusinde tak for din kommentar.

        Jeg er glad for, at du kunne lide risengrøden :-)

        Hav en dejlig dag.

    12. Arijeta A.

      november 22, 2017 at 8:57 pm

      Dejlig risengrød! Mange tak for opskriften :).

      Svar
      • Loui

        november 24, 2017 at 4:23 pm

        Det var så lidt :-) Godt at høre at du kunne lide den.

        God weekend!

    13. Irene Klausen

      december 24, 2016 at 11:57 am

      Fulgte opskriften og det er den mest vellykkede risengrød nogensinde. Det at koge risen op med vand først gør altså et eller andet godt for grøden. Det tog ca. 2 timer. Meget tilfreds 😊

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 04, 2017 at 1:54 pm

        Hej Irene

        Dejligt, at du kunne bruge opskriften :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen