Jeg har ofte et ret "alvorligt" problem i køkkenet. Når man elsker at bage og helst flere gange om ugen, kan der godt ophobe sig store mængder af kage og brød.
Jeg får hele tiden spørgsmålet om, hvad jeg gør af kagerne, når jeg jo har diabetes og bager med masser af fedt og sukker! Og hvorfor gider jeg egentligt ?
Det er min passion og den måde jeg slapper af på i hverdagen - jeg elsker at eksperimentere med opskrifter og fotografere. Så enkelt er det vist.
Jeg har en stor fryser!
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Selvfølgelig smager jeg på mit bagværk, og bruger enhver anledning til at tvinge det i mine medmennesker ;)
Men altså, medmindre jeg åbnede en bagerbiks ved min dør, hvilket faktisk ikke var nogen dårlig ide, så er det en umulighed, at mine ugentlige eksperimenter kan blive spist herhjemme.
Det ryger i fryseren. Når jeg så er hjemme i det nordjyske, er køletasken fyldt til randen og så forsvinder det lige ned i maven på min bette bror - min bedste tester, med munden fuld af søde tænder.
Næste weekend kan han se frem til denne kage. Den er et miks mellem 3 opskrifter jeg havde på gulerodskage, og uden flødeostetopping - det kan jeg simpelthen ikke med.
Kagen blev lavet ud fra en efterspørgsel på en god gulerodskage, til både børn og voksne.
Ingredienser
- 3 æg
- 150 g sukker
- 125 g revet marcipan
- 300 g revet gulerod
- 50 g smeltet smør
- 1 tsk salt
- 1,25 dl neutral olie
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 250 g hvedemel
Sådan gør du
- Pisk sukker og æg sammen til det er hvidt og skummende.
- Pisk marcipan i.
- Olie, smør og gulerødder tilsættes og vendes i. Dernæst sigtes mel, bagepulver, salt og kanel i, og det vendes i dejen.
- Smør en springform og fordel dejen heri.
- Kagen bages ved 180 grader i ca. 35 min.
- Lad den køle af, inden den pyntes med glasur.
Lars
Du skriver, at blødt smørret skal vendes i, skal det smeltes.
Loui&bearnaisen
Hej Lars
Ja, det skal det. Beklager fejlen - den er rettet i opskriften :)
Mange hilsen
Louise
Bente
Lavede dobbelt portion i en bradepande på 36x27x6cm fik 40 min så var den færdig
Louiogbearnaisen
Tak for tippet 👍
Håber kagen blev god!
Anne-Kristine
Det kunne være rart hvis størrelsen på springformen var angivet
Louiogbearnaisen
Hej Anne-Kristine,
Den er 24 cm.
Husk altid at kigge kommentarerne igennem (under opskriften), da du oftest her vil finde svar på dine spørgsmål :-)
Hav en dejlig dag og god weekend!
hl
Er enig med dig...selvfølgelig kan man læse ALLE kommentarerne igennem, men er det ikke nemt at tilføje: smør en 24 cm springform?
Tina
Kan den bages for at komme i fryseren til senere brug?
Louiogbearnaisen
Hej Tina,
Ja, det tænker jeg godt, at den kan.
Vent dog med at pynte med glasur til den skal serveres og tag den gerne op i god tid og lad den tø op ved stuetemperatur. Du kan evt. lune den lidt i ovnen lige den servering.
God bagelyst!
Diana
Hvor stor er den sprinform du bruger, så jeg kan omregne til en stor bradepande? 😊
Louiogbearnaisen
Hej Diana,
Den er 24 cm :-)
God bagelyst!
Ole Nielsen
lyder bare så skønt elsker virklig gulerodskage men men min kone tåler ikke æg er der en erstatning du kan anbefale. Jeg mangler opskrifter uden æg eller med erstatning men tak for mange gode opskrifter
Louiogbearnaisen
Hej Ole,
Tak for din interesse i mine opskrifter - dejligt at høre, at du kan bruge dem 😊
Desværre så har jeg ikke arbejdet nok med erstatninger for æg til at kunne anbefale en til. Det er altid bedst at finde en ospkrift, som er testet specifik med erstatninger, da de kan have stor indvirkning på de andre ingrdienser og resultatet.
Beklager at jeg ikke kan hjælpe dig videre.
Hav en fortsat god dag.
dj_bollemanden
Hvaaaa tøser, det der "intrevet gulerod" - skal det forståes som revet eller hvordan? Hjælp lige så far her kan få lavet en lækker kage.
Louiogbearnaisen
Hejsa,
Ja, det er selvfølgelig revet gulerod 🙈😀
Det er nu rettet.
God bagelyst!
Louise
Vi har i dag prøvet denne lækre læge med appelsinskræl og -saft i stedet for kanel og det klæder den også virkelig godt. Det er en lækker og saftig kage med god marcipansmag.
Louiogbearnaisen
Hej Louise,
Tak for din kommentar - dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og hvor lyder det lækkert med appelsinskræl - det må prøves :-)
Hav en fortsat dejlig dag.
Rita Gandløse
Kan man bruge en bradepande istedet
Louiogbearnaisen
Hej Rita,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, du kan sagtens en lille bradepande - det burde passe :-)
Hav en dejlig dag og lad os endelig høre om resultatet, hvis du bager kagen :-)
Susann Dalgaard
Har lige bagt denne dejlige kage, var bange for at den var for sød, men den sidder lige i skabet
Susanne
Har lige bagt denne skønne kage, den er super lækker og ikke for sød, kom bare med mere af den slags
VH Susanne
Louiogbearnaisen
Hej Susanne,
Åh tusinde tak - så dejligt at høre :-)
Hav en rigtig dejlig dag!
Jette
Har lige lavet denne dejlige kage. Jeg havde dog ikke nok gulerødder, så ca.halvdelen af gulerodsmængden blev erstattet af revne søde kartofler. Det var en stor succes.
Louiogbearnaisen
Hej Jette,
Tak for din kommentar og input til opskriften.
Lyder lækkert med søde kartofler kombineret med gulerødder - det må prøves af en dag :-)
Hav en skøn dag.
Emilie
Hvis man gerne vil lave muffins af den i stedet, hvor mange minutter skal det mon så have i ovnen??
Louiogbearnaisen
Hej Emilie,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Man kan godt lave muffins i stedet for...start med 10-12 minutter og vurder med en tandstik, om de er færdige :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.
Hav en fortsat skøn dag.
Gitte Serwin
Ser bare vild Lækker ud...den skal absolut bages...
Er den bedst på dagen man bager den, eller er den lige så god dagen efter...☺️
Louiogbearnaisen
Hej Gitte,
Tak for dit spørgsmål.
Den er selvfølgelig bedst på selve dagen, men kan sagtens spises dagen efter.
Håber du kan lide kagen :-)
Hav en dejlig dag.
Maja
Den lyder lækker :0)
Kan man bruge glutenfri mel til kagen?
Loui&bearnaisen
Hej Maja
Der må jeg blive dig svar skyldig, jeg har ikke prøvet med glutenfri mel og har meget begrænset erfaring med bagning med det.
Stine
Helt fantastisk kage! Elsker den store mængde gulerod der skal i og at den ikke er så oversød i smagen. Ny favorit hos mig :-)
Flot side i øvrigt.
Loui&bearnaisen
Tusinde tak, Stine :) Glad for at høre kagen kan bruges :)
Anja
Fantastik kage! Skal bestemt lave den igen.
Tak for en rigtig inspirerende, hyggelig, lækkersultsfremkaldende og afhængighedsskabende blog ;)
Lise
Hej,
Tror du man ville kunne lave den som muffins?
det er en vidunderlig kage!
Therese
Mums, en god kage. Har lige bagt den idag og den er total svampet :-) Jeg foretrak "sjov og ballade" glasuren :)
Stephanie
Hej Louise ...
Hvor mange personer er det ca til i denne kage ? :)
Vh stephanie
Loui
Hej Stephanie
Hmm, ja i min portionstørrelse nok til 12-14 stykker. Til meget kageglade er der nok 8-10 stykker :P
Håber det er til lidt hjælp, men ja er lidt svært med portionsstørrelser :)
Mange hilsner
Louise
Stephanie
Super , mange tak ! :)
Anne
Denne her kage er simpelthen genial.. Selv folk, der ikke kan lide gulerødder eller gulerodskage, hapser den i sig. Smager virkelig, virkelig godt. Tak for opskriften ;-)
Loui
Hej Anne
Velbekomme :) Er rigtig glad for du kan bruge den.
Ja, det er utroligt hvad marcipan og krydderier kan skjule i en kage :)
Får helt lyst til at bage kage nu ;)
Mange hilsner
Louise
Lykke
ihhh alle dine opskrifter ser så lækre ud! Må man spørge hvilket kamera og redigerings program du bruger?
Loui
Hej
Tusinde tak :)
Jamen det kan du læse under kategorien "nysgerrig", der står alt om kamera, redigerig og fotografering :)
Louie