Den nemme og lækre opskrift på skøn kirsebærtærte, som er per perfekt til dessert med vaniljeis eller til kaffe med creme fraiche. Opskrift på ægte amerikansk Cherry pie
Kirsebærrene er landet i butikkerne (og på træerne, hvis du har sådan en) og som alt andet sommerfrugt, er jeg vild med dem.
Lørdag eftermiddag havde jeg lovet en kage til kaffen og jeg vidste præcis hvad det skulle være: CHERRY PIE, helt i den amerikanske ånd. Du ved, de klassiske tærte med kirsebær og mørdej - lige serveret med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Det er altså bare godt med sådan en kirsebærtærte.
Ofte stillede spørgsmål til kirsebærtærte
Ja, det kan du sagtens, hvis du ikke orker at bakse med den hjemmelavede slags tærtedej.
Øg sukkermængden lidt, hvis du synes dine kirsebær er til den sure side.
For at fyldet bliver mere fast og vi ikke ender op med en sjasket tærte, hvor alt fyldet flyder ud.
Ja, sagtens - og du kan også bruge essens, hvis det er det, som du har på lager.
Ja, men tærtebunden vil blive blød når du fryser den, så jeg anbefaler du spiser din tærte frisk.
Ja da - du behøver ikke lave det klassiske låg, som en cherry pie har, du kan fint lave et gittermønster eller lige det mønster, som du er vild med og du synes passer til kagen.
Flere søde tærter med frugt
Flere frugter i haven? Tjek de her lækre tærter ud, hvor der er brugt pære, blommer og æbler. Og jep, de er alle også gode med en kop kaffe og skefuld creme fraiche til.
Amerikansk cherry pie - kirsebærtærte
DET SKAL DU BRUGE
- 1 tærteform (22-24cm)
Ingredienser
mørdej
- 150 g koldt smør i tern
- 4 dl hvedemel
- 0,5 dl flormelis
- 1 lille æg
- evt. ½ spsk vand
fyld
- 400 g friske, udstenede kirsebær
- 0,5 dl sukker
- 1 stang vanilje, korn + stang
- 1 citron, saft + skal
- 2 spsk kartoffelmel eller maizena
- 1 æg, sammenpisket
Sådan gør du
Mørdej
- Smuldr smørret med mel og flormelis. Det gøres nemmest med fingrene.
- Tilsæt æg og evt. vand og saml dejen med hænderne, til den hænger sammen. Dejen må IKKE æltes, den skal bare samles!
- Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet i min. 30 min. før brug.
Kirsebærfyld
- Kom kirsebær, sukker, vaniljekorn, vaniljestang og revet citronskal i en lille gryde. Kog det hele op ved svag varme.
- Rør kartoffelmel ud i saft fra citronen og kom det i gryden når blandingen koger.
- Rør hele tiden mens kirsebærkompotten koger op igen og tykner.
- Tag gryden af varmen, hæld kirsebærkompotten over i en skål og lad den afkøle til stuetemperatur.
Kirsebærtærte
- Del den kolde mørdej i 2 dele – den ene lidt større end den anden.
- Den største del rulles ud på et melet bord, til en rund plade på 30 diameter. Den skal være ca. 0,5 mm i tykkelse.
- Rul dejen omkring kagerullen og vip den over i en smurt tærteform (22-24cm). Tryk forsigtig dejen ud i formen og lad den hænge lidt ud over kanten.
- Kirsebærkompotten fordeles på bunden. Husk at pille vaniljestængerne op!
- Det lille stykke dej rulles ligeledes ud til en rund plade på 0,5 cm tykkelse.
- Pensl kanten af dejen i formen med ægget og læg det udrullede låg over.
- Med en gaffel presses kanten sammen. Samtidig skærer du overflødig dej væk. Den overskydende dej kan bruges til at udskære pynt. F.eks. blade.
- Pensl hele låget med æg og skær små snit i låget.
- Kom kirsebærtærten nederst i ovnen og bag den ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 30 min.
- Server lun eller kold med flødeskum eller vaniljeis
Lasse B. S.
God opskrift :)
Louiogbearnaisen
Hej Lasse,
Tak for din feedback og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 😊🙏
Hav en forrygende dag!
Bibi
Har du prøvet at forberede tærten dagen før, sætte den køligt og så først bage den dagen efter?
Jeg prøvede opskriften i sommer, og den var meget dejlig, Overvejer at lave den med brombær i weekenden 👍
Louiogbearnaisen
Hej Bibi,
Nej, ikke med fyld, da jeg tænker dejen vil komme til at suge for meget af væsken til sig og dermed blive blød. Men jeg har haft tærtedejen klar i form + toppen rullet ud, så fyldet blot skulle i dagen efter og bages 🙂
God bagelyst og den vil helt sikkert også bliver mindst lige så lækker med brombær!
anna louise p
Kan man bruge frosne kirsebær?
Loui
Det kan du sagtens :)
Line
Hvor har du købt tærteformen? :D
Loui
Det er en gammel form til lagkagebunde, som jeg fandt i min mors køkkenskab :)
Line
Haha, æv :P
Pernille
MUMS! og hvor er den flot! og det kan kun smage bedre end det Amerikanske "cherry pie filling"..
Loui
Hej Pernille
Tak :) Har aldrig smagt cherry pie filling, men er også ret sikker på friske kirsebær er at foretrække ;)
Mange hilsner
Louise