• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Pæretærte

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Skøn pæretærte, som er nem og hurtig at bage. Herhjemme er pæretærte en favorit kage til efteråret og den her så god. Opskrift på pæretærte med mandelmel her.

    Gå til opskrift Følg på Instagram Se kogebog
    Pæretærte - opskrift på nem tærte med pærer
    Jump to:
    • Derfor skal du bage pæretærte
    • Spørgsmål til pæretærte
    • Ekstra smag til din pæretærte
    • Brug anden frugt end pærer
    • Flere opskrifter på frugttærte
    • Pæretærte
    • Madfotografering og foodstyling

    Lækker efterårsferie?

    Jaa?

    Eller er det også et stort rungende "niks" fra dig.

    Jeg er sprunget let og elegant over - der er jo kun godt og vel 70 dage til juleferien. Men hey, hvem tæller ;-)

    Nå, men uanset om du bruger uge 42 på en strid halmballe og fedtet græskarudskæring eller kan danse fandango gennem hele kontoret, fordi du har det for dig selv, så skal der efterårskage til.

    Det er et must.

    Derfor skal du bage pæretærte

    Man kunne gå med chokoladekagen fra sidste uge. Eller en omgang The Best Chocolate Chip Cookies. En klassisk æblesag vil slet heller ikke gøre noget.

    Men det er ikke der, vi er.

    For har du 10-12 pærer på træet i baghaven? Eller måske i grøntsagsskuffen? Du ved, dem som lige har hængt .. eller lagt den halve dag for længe og ikke er knasende sprøde mere.

    Hiv dem frem.

    Pæretærte er tilbage!

    Sprød mørdejsbund, cremet mandelfyld og de gode efterårspærer - serveret med kold cremefraiche, skoldhed te og lutter gode efterårsvibes. 

    Arhmen, æblekagerne kan godt pakke sammen.

    Pæretærte - opskrift på nem tærte med pærer

    Spørgsmål til pæretærte

    Kan pæretærten laves på forhånd?

    Jeps, den holder sig fint et par dage, men pærerne vil blive brune. Alternativt, så lav mørdejen på forhånd - den kan sagtens fryses eller ligge i køleskabet nogle dage.

    Du gider ikke rigtig bakse med en mørdej?

    Nap den i køledisken - ingen løftede øjenbryn herfra.

    Kan pæretærte fryses?

    Nej, mørdej bliver ikke rigtig godt efter den har været frosset.

    Du kan ikke overskue at lægge de pærer sådan?

    elt ærligt, det kunne jeg heller ikke ;-) Fordel bare pærerne tilfældigt (læs: kast dem) på toppen, kagen smager lige godt.

    Kan mandelmelet udskiftes med marcipan?

    Well, så skru ned til 50 g sukker ellers så ender du op med en sød, sjasket sag.

    Helt sprød bund?

    Ud med keramikformen og ind med metal-tærteformen, så er du sikker på en sprød bund på din tærte.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Ekstra smag til din pæretærte

    Spice fyldet op med 1 tsk kanel eller 2 tsk revet citronskal. Eller kom smeltet mørk chokolade på den bagte tærte, det smager fantastisk.


    Brug anden frugt end pærer

    Pærer, det er ikke lige dig? Helt i orden, så udskift med æble, blommer eller ferskner. Tærten klarer det meste.

    Pæretærte - opskrift på nem tærte med pærer

    Flere opskrifter på frugttærte

    • Tærte med brombær, hindbær og stikkelsbær
    • Kirsebærtærte
    • Bærtærte med chokolade og mascarponecreme
    Pæretærte - opskrift på nem tærte med pærer

    Pæretærte

    Skøn pæretærte, som er nem og hurtig at bage. Herhjemme er pæretærte en favorit kage til efteråret og den her så god.
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid35 minutter minutter
    Antal: 8 pers
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 tærteform (22 cm)

    Ingredienser

    Bund

    • 250 g hvedemel
    • 100 g flormelis
    • ½ tsk salt
    • 150 g smør
    • 1 æg

    Fyld

    • 100 g sukker
    • 100 g smør
    • 3 æg
    • 30 g hvedemel
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 150 g mandelmel
    • 5-6 pærer
    • 25 g mandelflager
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Bund

    • Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål.
    • Tilsæt smør og smuldr det sammen (det kan også gøres i en foodprocessor eller minihakker).
    • Pisk ægget sammen i en anden skål og saml dejen med det. Dejen skal ikke æltes, blot samles.
    • Pak dejen ind i madfilm og læg den i køleskabet i min. 30 minutter.
    • Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg/fordel den i en tærteform (22 cm). Prik med en gaffel huller i bunden.
    • Kom tærtebunden i ovnen og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter.

    Fyld

    • Kom sukker og smør i en skål. Pisk det lyst og luftigt.
    • Tilsæt æggene et af gangen med 1 spsk af melet (så dejen ikke skiller) og pisk ægget godt i dejen.
    • Tilsæt resten af melet, vaniljesukker og mandemel. Pisk det sammen til dejen er jævn - ca. 10 sekunder.
    • Fordel fyldet på den forbagte tærtebund.
    • Skræl pærer og skær den i både eller halver dem, hvis du vil have mere bid i dem.
    • Fordel pærerne på fyldet.
    • Drys med mandelflager.
    • Kom pæretærten i ovnen og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til fyldet er fast.
    • Tag pæretærten ud og lad den afkøle.
    • Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Madfotografering og foodstyling

    Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

    Billede af pæretærte: 

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
    • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/5.6
    • Lys: Skråt sidelys med naturligt lys i vestvendt vindue. Stor diffuser foran vindue og sorte plader rundt omkring billedet.
    Pæretærte - opskrift på nem tærte med pærer

    Mere sulten?

    • Citron Tiramisu
    • Mini kager med Nutella
    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen