De her snitter er blevet bagt utallige gange i min familie og med god grund - for de er bare helt geniale. Oprindelig er de lavet med hindbærmarmelade, men med alle mine stikkelsbær i fryseren måtte jeg prøve dem med en omgang hjemmelavet stikkelsbærmarmelade med vanilje. Opskriften på den, kommer en af dagene.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Den syrlige stikkelsbærmarmelade, med den søde kage og den bitre chokolade gør kagen helt perfekt og det er bestemt ikke sidste gang, jeg har lavet dem med denne marmeladeversion. En god solbær, rabarber eller måske brombær, vil faktisk også være mægtig godt.
Ingredienser
Bund
- 3 æggeblommer
- 75 g blødt smør
- 100 g sukker
- 150 g hvedemel
- 50 g mandelmel
Top
- ca. 6-7 spsk rød stikkelsbærmarmelade
- 3 æggehvider
- 180 sukker
- 100 g kokos
- 2 spsk kakao
- 200 g mørk chokolade 70%
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Rør æggeblommer og sukker sammen. Tilsæt mandelmel og hvedemel og kom det bløde smør i. Bland det hele godt sammen med fingrene, indtil dejen er ensartet.
- Beklæd en lille bradepande (30x40cm) med bagepapir og tryk dejen ud i den.
- Smør stikkelsbærmarmelade ud over bunden.
- Æggehvider og sukker piskes sammen til en tyk masse. Derefter kommes kokos og kakao i, og det hele vendes forsigtigt sammen. Massen smøres udover marmeladebunden.
- Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 min.
- Tag kagen ud og lad den hvile 10 min i formen inden den forsigtig løftes over og køler af på en bagerist – stadig med bagepapir under sig.
- Når kagen er afkølet skæres den ud i passende firkanter. Chokolade smeltes og kakaosnitterne dyppes forsigtig på alle siderne i chokoladen. Lad dem tørre på bagepapir eller kom dem en hurtig tur i fryseren.
- Server kagerne til en kop kaffe. De holder sig fint et par dage og er faktisk bedre når de har sat sig lidt.
- De kan med fordel fryses.
Noter
Stikkelsbærmarmelade kan erstattes af rabarber, hindbær eller anden marmelade. Chokoladen kan udelades.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Fie
Putter du sukker i marmeladen?
Louiogbearnaisen
Hej Fie,
Du kan finde opskriften på stikkelsbærmarmeladen her: https://louiogbearnaisen.dk/2012/10/rod-stikkelsbaermarmelade-med-vanilje.html :-)
God fornøjelse og lad os endelig høre om resultatet!
Lea
Er det pasteuriserede æg du bruger?
Umiddelbart er min tanke at det er almindelige, da jeg kan se kagen skal bages. Men jeg vil lige være sikker.
Loui
Hej Lea,
Tak for dit spørgsmål og ja, det er helt almindelige æg delt i blommer og hvide. Jeg bruger aldrig pasteuriserede æg.
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål :-)
Hav en dejlig dag.
Farmor
Din lillebror er her, han siger at de er gode så måske at jeg skal prøve at bage dem?
Loui
Hej Farmor
Haha, ja, bare det er kage, så er han glad :) Men de er også rigtig gode, så dem skal du helt sikkert prøve :)
Mange hilsner
Louise
Gitte Hansen
Nam Nam! Meget mere er der vist ikke at sige til det og jo da! De må absolut prøves! Kommer på den lange kageinspirations-liste med gode ideer jeg har fra dig :-)
TAK!
Hilsen Gitte
Loui
Hej Gitte
Velbekom :) De kan også kun anbefales, så ryk hurtigt dem op på listen ;)
Mange hilsner
Louise
sara bodekær clausen
Mums, altså hvor ser de bare skønne ud!
Loui
Hej Sara
De er også rigtig lækre :)
Mange hilsner
Louise