• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kolde og varme drikke

    Hjemmelavet Stikkelsbærsaft

    Af Louise | 21 Comments

    Stikkelsbærsaft er ren sommer og super nemt at lave selv. Opskrift på nem og hurtig opskrift på hjemmelavet stikkelsbærsaft.

    Sus til opskrift Print opskrift
    hjemmelavet-Stikkelsbærsaft  (2)

    Jeg har sagt det før og siger det endnu engang; jeg elsker, elsker bær! Heldigvis har jeg også relativ nem adgang til guldet og endda til fair priser.

    Men hold nu op, hvor ville de være herligt at kunne gå ned i det lokale supermarked og fylde kurven med danske stikkelsbær, solbær, ribs, hindbær og brombær.

    Men har du fået fingre i kilovis af stikkelsbær, enten som en af de udvalgte eller fra haven, naboen eller bedsteforældrenes kolonihavehus, ja, så skal du lave stikkelsbærsaft, som det første! Det smager fuldstændig guddommeligt.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Okay, selvfølgelig skal du kunne lide stikkelsbærsmagen, som godt kan dele vandene lidt - men er du fan, så vil du elske den her stikkelsbærdrik. Den slår alle andre safter; rabarber, solbær, citron, ribs med flere længder. Den er kongen af safter. Simpelthen.

    Og når sommeren vælger at komme tilbage, så find is-formene frem. Dem til børn, du ved. Fyld dem op med ren stikkelsbærsaft og slubre løs.

    Se opskriften her: Hjemmelavede ispinde med saft

    Eller kog saften ind med mere sukker og lav en sirup til sorbet. Til vaniljeisen. Til yoghurten. Du bliver glad, det lover jeg :)

    hjemmelavet-Stikkelsbærsaft  (3)

    Sådan bruger du stikkelsbærsaft

    Bland saften i forhold 2:4 med vand ved servering. Der er super lækkert at bruge dansk vand og er du til drinks, så kan du også tilsætte fx. gin.

    Flere opskrift på hjemmelavet saft

    • Hjemmelavet blandet rød saft
    • Hjemmelavet rabarbersaft
    • Hjemmelavet hyldebærsaft med æble


    🍴 Opskrift

    Hjemmelavet stikkelsbærsaft

    Stikkelsbærsaft er ren sommer og super nemt at lave selv.
    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Antal: 1 liter

    Ingredienser

    • 1 kg grønne eller røde stikkelsbær
    • 5 dl vand
    • 1 citron
    • 400 g sukker
    • Atamon/vodka
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom stikkelsbær og vand i en gryde.
    • Kog det op og lad det koge 15 minutter - bærrene skal gerne koge lidt ud.
    • Kom et dørslag i en gryde. Beklæd dørslaget med et rent viskestykke.
    • Hæld saft og stikkelsbær i viskestykket.
    • Lad det afdryppe 1 times tid - pres stikkelsbærrene for saft.
    • Kom gryden med saft på komfuret - tilsæt sukker og saft af ½ citron.
    • Kog det op og skum saften for urenheder.
    • Smag saften til med citronsaft.
    • Rengør flasker og skyl dem i atamon eller vodka.
    • Hæld saften på flaskerne og luk straks.
    • Opbevar saften på køl.
    • Bland saften i forhold 2:4 med vand ved servering.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    hjemmelavet stikkelsbærsaft

    Mere sulten?

    • iste med fersken - iste med ferskensmag
      Hjemmelavet iste
    • snaps - jule drink
      Snaps til julefrokost: Snaps med pebermyntestokke + snaps med dild og citron
    • Brøndums - æblesnaps med rosmarin
      Æblesnaps med rosmarin og ingefær (+ video)
    • Hjemmelavet snaps med stikkelsbær, rabarber eller mojito + champagnedrinks

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Annemari Øllgaard Kjær

      juli 21, 2022 at 11:13 pm

      Det lyder lækkert med stikkelsbærsaft. Hvor mange liter saft får du ud af 1 kg. stikkelsbær?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 22, 2022 at 12:20 pm

        Hej Annemari,

        Uh, det kan jeg ikke helt huske, men et par falsker (1 L) mener jeg, det blev til...

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet

        Hav en fantastisk dag!

    2. Annalise Møller

      august 02, 2020 at 10:28 pm

      Kan man ikke bruge en saftpresser til stikkelsbærrene??

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 03, 2020 at 12:53 pm

        Hej Annalise

        Altså en en maskine? Det har jeg aldrig prøvet, så der må jeg blive dig svar skyldig.
        Men du vil ikke få samme resultat, da det ikke er samme måde, som at koge en saft :)

        Mange hilsner
        Louise

    3. Anette

      juli 16, 2020 at 11:05 pm

      Hej Louise
      Jeg har en stikkelsbærbusk, der er gået amok med bær i år. Vi plejer at være på ferie, når bærene er modne, så fugle og naboer har haft en fest. I år er vi hjemme og skal nyde bærene. Jeg er dog i tvivl, om jeg kan plukke alle bærene på en gang, da der er stor forskel på, hvor bløde og søde, der er. Er det vigtigt, at de er bløde, eller kompenserer man bare med ekstra sukker?
      Kh Anette

      Ps: jeg kogte en gang stikkelsbær til kompot og brugte dem som fyld i fuglereder af lakridsmarengs med lakridsgranulat i. Pyntet med flødeskum. Mega lækkert og sommerligt 🌞

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 20, 2020 at 9:47 am

        Hej Anette,

        Det betyder ikke så meget, da det udligner sig, når de bliver kogt sammen. Selvfølgelig vil det påvirke smagen, hvis alle bær er i den sure ende, men har du en god blanding af bær, så vil jeg mene, at det ikke gør den store forskel :-)

        Så heldige I er, at I kan nyde bær fra jeres egen have og det lyder godt nok som en lækker dessert...uhm :-)

        Fortsat god sommer!

    4. Heidu

      oktober 01, 2019 at 8:48 am

      Jeg overvejer at lave saft til en evt. kommende tøseaften til en stikkelsbærmojito. Jeg forestiller mig, at det er enhver piges drøm, men jeg ku godt tænke mig at have en lille ide om, hvor længe sådan en vidunderdrik af en saft kan holde sig?? Og tak for endnu en opskrift, selvfølgelig.
      Hilsen heidi

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 01, 2019 at 1:50 pm

        Hej Heidi,

        Det lyder da som en rigtig god ide 👍 😋

        Som tommelfingeregel kan al saft holde sig op til et halvt år, hvis det opbevares køligt. Men det kræver, at bærene er blevet renset grundigt, flaskerne og alle de andre redskaber som bruges helt rengjorte, og at saften er helt afskummet for at undgå gæring.

        Jeg har aldrig haft saft til at stå så længe, da den plejer at være drukket i løbet af en uge, men prøv det ad og fortæl os meget gerne om den lækre stikkelsbærmojito 😀

        Hav en fortsat dejlig dag!

    5. Helle

      juni 30, 2018 at 3:46 pm

      Det lyder virkelig lækkert - det må jeg lave i morgen! Angående flasker kan jeg også anbefale, at man skyller dem i varmt vand inden - derefter kogende vand. Stil dem på et vådt viskestykke; det skulle også hjælpe mod temperaturforskellen.
      Tak for gode opskrifter :)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 02, 2018 at 11:50 am

        Hej Helle,

        Tak for din kommentar og input til opskriften - dejligt at høre at du kan bruge opskrifterne her på bloggen :-)

        Hav en skøn dag.

      • Rene

        juli 10, 2021 at 10:05 am

        Hvad mdr. Er det bedste at plukke til saft, har nemlig lige fået kolonihave så ikke så stærk i hvornår man skal plukke i nu

      • Louiogbearnaisen

        juli 12, 2021 at 9:50 am

        Hej Rene,

        Det er her i sommermånederne, at du kan plukke bær :-)

        Rigtig god sommer!

    6. Grethe Steinmann

      juli 19, 2017 at 11:37 am

      Opskriften på stikkelsbærsaft er vældig god, Saften smager godt, og den forsvinder hurtigt.
      Har foreløbig plukket 13 pund, men der er flere endnu på busken.

      Svar
    7. Marianne

      oktober 22, 2016 at 9:29 am

      Vi har en ikke specielt stor have, men har dog fået plads til 10 til 12 bærbuske på en skråning, som ikke kunne bruges til ret meget andet. Det bedste vi har i haven, er de bærbuske. Masse af bær - stikkelsbær, hindbær, brombær, solbær og blåbær. Bare så skønt. Når jeg laver saft, renser jeg selvføhelig flaskerne, fylder pænt varmt vand fra hanen i og derefter kogende vand. Det hælder jeg ud lige før saften hædres på. På den måde gårflaskerne aldrig i stykker. Tak for opskriften på stikkelsbærsaft - den skal prøves. 👍

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 07, 2017 at 2:22 pm

        Hej Marianne

        Nøj, jeg er misundelig på alle dine bærbuske - det er bare det bedste :)

    8. Nina

      august 18, 2015 at 2:29 pm

      Ih, den saft vil jeg lave, for det lyder lækkert. Men bliver det lige så godt med de røde stikkelsbær?? Og kan man ikke genbruge de pressede bær til evt marmelade eller kompot?? Synes det er lidt synd at smide ud:-)

      Mvh. Nina

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 23, 2015 at 6:50 pm

        Hej Nina

        Hjemmelavet saft er bare det bedste og du kan sagtens bruge de røde bær. Jeg synes de er lidt sødere, så saften vil selvfølgelig blive lidt anderledes.
        Mht. til det overskydende kunne man godt bruge det til marmelade/kompot, men det smager meget bittert og tørt, da alt saft og kraft er blevet hevet ud i saften :)

    9. Låvise

      juli 21, 2014 at 5:59 pm

      Kender godt frustrationen over at flasken går itu når den skoldhede saft kommes i. Nøjagtig det samme skete for mig med min rabarber saft, jeg nåede dog lige at få et enkelt glas.

      Men overvejer at nedkøle saften inden den kommes på flaske næste gang

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 25, 2014 at 10:57 am

        Arhmen det er så irriterende!
        Jeg varmer altid mine flasker op, når jeg alligevel gør dem rene. Så har de samme temperatur som saften og der burde ikke være et problem!!
        Lige omkring saft og syltning er jeg lidt en freak med rengøring, så det med at køle ting ned før de fyldes op glas kan jeg simpelten ikke få mig selv til.
        Men ja, må ud og finde de gamle flasker der kan holdes til varmen - der er aldrig problemer :)

    10. Christine

      juli 18, 2014 at 9:55 am

      Stikkelsbær er gudespise! Så tak for opskriften. Godt nok er Fyn "Danmarks køkkenhave", som min morfar så fint udtrykker det, men der er for langt mellem bærrene i den lokale Brugsen. Derfor er det helt vildt lækkert, at farmors have er fyldt med brombær, stikkelsbær og ribs. The good ol' kind ;-) Har lige lavet bærkompot til kærestens skyr - så glider det sure stads lettere ned...

      Svar
    11. Jette Rosendal

      juli 17, 2014 at 11:14 am

      Hej Louise. Jeg er helt enig i dine betragtninger angående vægten, bær sælges i. Så i går i Lidl 100 gr. ribs (fra Holland) til 12,95 kr. Det virker helt til grin. Aftenen før havde jeg i løbet af et kvarter plukket knap et kilo ribs i en af mine venners have! Vi må håbe flere får lyst til at plante bærbuske i deres haver igen. God sommer. Venlig hilsen Jette

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen