Græskar er genialt - det er billigt, mætter og kan bruges på utallige måder i køkkenet.
Og jep, græskar sniger sig ofte ind i mit køkken når vi når til efteråret; supper, tilbehør, kager og brød. Det klarer det hele og mere til.
Så jeg har været i arkivet og samlet de bedste opskrifter med græskar til dig, så du er helt klar til sæsonen.
Her får du 10 opskrifter med græskar:
Græskarbrød med salvie og chili
- Skønne brød fyldt med græskar, så de både får en flot farve og mætter godt. Perfekt som brød til suppe, aftensmad eller på madpakken.
Græskar-dip
- Lækker og sund dip på græskar, som smager forrygende til både tapas, snacks eller tilbehør til aftensmad.
Hokkaidosuppe med varme krydderier
- Græskarsuppe smager forrygende og en klassiker til efteråret. Her får du en udgave med masser af krydderier, som gør suppen godt.
Bagt græskar
- Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden, som passer sig selv i ovnen. Brug dine bagte græskar, som de er eller bland dem i en salat.
Brownie med græskar
- Den lyder speciel, men græskar er faktisk ret lækkert i kage og er et godt match til chokoladen i de her brownies. Prøv dem af!
Halloween muffins
- Lækre muffins med græskar, som passer perfekt til Halloween.
Honningbagte hokkaido-græskar med granatæble og hasselnødder
- Lækkert tilbehør til aftensmad eller server den som en vegetarret med salat til.
Marokkansk gryderet med græskar og kikærter
- Den dejligste vegetariske gryderet med græskar, som mætter godt og smager forrygende. Lav en kæmpe portion, så der er til flere dage - det vil du ikke fortryde.
Græskarbrød med græskar og krydderier
- De fineste brød fyldt og formet som græskar, så de ligner en million.
Græskar/rødbede-salat med rucola og saltede mandler
- Salat med græskar er super lækkert og giver en god balance mellem det friske og det mættende. Prøv den her med bitter rucola, saltede mandler og græskar.
BONUS:
Græskarsalat med rosenkål, kikærter og citrus
- Favoritten herhjemme - den bedste salat med græskar, rosenkål og kikærter. Mættende, frisk og god både som tilbehør og på madpakken. Find den i min app her.
Karen
Hmmmm - jeg ved nu ikke, om jeg er helt enig med dig i, at det er et dovne-indlæg :-) Det er da resultatet af en hel masse arbejde. Jeg kan faktisk godt lide at læse de indlæg, og jeg laver da også nogen selv en gang imellem - og de bliver besøgt flittigt.
Jeg er altid på jagt efter græskaropskrifter og nye ideer til at bruge de ca. 50 kilo græskarkød, der bor inden i min græskarhøst i år. Jeg vil i hvert fald prøve at bage dit brød med salvie og chili :-)
vh/Karen
Loui&bearnaisen
Hej Karen
Ja, det har du ret i. Jeg har det bare lidt ambivalent med at genbruge gamle indlæg - noget jeg helt sikkert skal blive bedre til. Men alligevel ser jeg disse indlæg som lidt "spring over hvor gærdet er lavest", fordi de tager mig 15 minutter at lave, hvor et almindeligt opskrift-indlæg tager ca. 4-5 timer alt i alt.
Wow - 50K! Det er jo helt vildt - send noget af det den her vej. Synes græskarprisen er noget høje i år, så sådan en spandfuld kunne jeg godt bruge. Uf, det brød er godt. Faktisk er jeg ret vild med alt med græskar, så der er alt for lidt opskrifter på bloggen. Glæder mig til at se dine opskrifter med græskar :)