Bag flotte brød med græskar fyldt med græskarpure og krydderier, som smager skønt som madbrød til supper eller simreretter.
De ryger lige ind fra højre, de her græskarbrød
Vi kan lige nå det.
Græskar på menuen. Inden december overtager med rødkål og appelsiner i stride strømme.
Åhh, jeg magter ikke mere græskar i år, Louise
Arrh mon dog...
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Lur mig om de her basser ikke kan snige sig ind på dig på en råkold novemberdag som i dag.
Yes.
Glem alt om bagte græskar, græskarsuppe, gryderetter med græskar og pumpkin pie - de her græskarbrød slår hele molevitten med flere længder!
Ikke bare på udseende - come on, alt brød i figurform er bare sjovere :)
Næ - men også på smag.
Et hint af krydderier, den søde smag fra græskarret og den mørke farin - det er ren hyldest til efteråret.
Er du ved at være lummer på græskarbrød-tanken?
Du vælger helt selv, om du vil køre den dovne udgave, eller om du napper den bøvlede:
1. Et styk dåseåbner og en ske:
Skrab græskarpuren ud af dåsen
Eller:
2. Få hul på et græskar:
4 timer (mindst) på skadestuen fordi der røg en finger i kampen.
Hjem igen.
Nu med stiv, indpakket langefinger.
Bakse videre med græskar og gratværket i midten af det.
Ind i ovnen.
Bage.
(eller koge)
I laaaang tid.
Tjekke.
Ud.
Afkøle.
Finde blender bagerst i skabet.
Samle blender.
Op i blender med græskar.
Blender virker ikke.
Hmm..
37 minutter senere...
10 sekunders blenderi.
Blender kan ikke skilles ad igen.
10 minutters skraberi for at få græskarpuren ud igen.
Over i en skål.
Afkøle.
Og så er din græskarpure klar. Og der er nok til hele byen. Plus opvask.
...
Just sayin'.
Sådan et græskar kan hurtigt afholde en fra at kaste sig over efterårets lækreste brød.
Det er ærgerligt.
Men du bestemmer helt selv.
Dåsen fås i størrer supermarkeder.
Græskarret får du smidt i nakken überalles.
Brødene med græskar smager forrygende uanset hvad og gør sig godt med både tandsmør eller som madbrød til en lækker gryderet, steg eller suppe.
2 dage.
Du kan lige nå dem inden du skal sovse brød ind i kanel og julestemning.
De er nu også meget gode, de kanelbrød der...
Nu vi snakker december, så sker der noget for dig som bakser lidt med fotografering og dit kamera.
Mere om det snart.
Indtil da kan du snuppe tjeklisten til det udstyr du har brug for som nybegynder i fotografering her:
Græskarbrød med græskar og krydderier
Ingredienser
- 35 g gær
- 0,75 dl lunken vand
- 2 dl mælk
- 75 g smeltet smør
- 275 g græskarpure
- 50 g brun farin
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt koriander
- ¼ tsk cayennepeber
- 1,5 tsk salt
- 700-750 g hvedemel
Top
- 50 g smeltet smør
- 16 hele nelliker
Sådan gør du
- Opløs gær i det lunkne vand.
- Lun mælk og smør sammen til smørret er smeltet.
- Afkøl det til det er lunkent.
- Kom mælk, smør, græskarpure, sukker, kanel, koriander, cayennepeber og salt i en skål.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen mens dejen æltes.
- Ælt dejen til den slipper skålens sider og er smidig - det tager ca. 7 minutter ved mediumhastighed på en røremaskine (ca. 12 minutters æltning i hånden).
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve ca. 1,5 time - til dobbelt størrelse.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker.
- Rul stykkerne til boller og tryk dem let flade.
- Klip med en saks 8 snit - ca. 1,5 cm ind i bollen hele vejen rundt. Midten skal stadigvæk være hel.
- Læg brødene på 2 bageplader med bagepapir.
- Dæk bagepladerne til med to viskestykker og lad brødene efterhæve ca. 30 minutter.
- Stik med en træpind eller anden rund genstand et hul i midten af hvert brød, så der bliver plads til en stilk.
- Pensl brødene med smeltet smør.
- Bag brødene midt i ovnen ved 200 grader (over-/undervarme) i ca. 15-20 minutter - til brødene er gennembagte og gyldne.
- Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
- Stik en nellike ned i hvert hul, så græskarbrødene får en stilk.
Patricia
Hej kan man bage begge bageplade på en gang eller skal man bage en af gangen?
Louiogbearnaisen
Hej Patricia,
Det er bedst hvis du bager dem en af gangen - så får du det bedste resultat 🙂
Prøv det ad!
Hav en fortsat forrygende dag!
Freja
Sikke en dejlig opskrift! Men jeg kan slet ikke finde græskar på dåse nogen steder, hvor plejer du at købe det?
Louiogbearnaisen
Hej Freja,
Tak for din kommentar.
Jeg har bl.a. købt købt græskar på dåse i Bilka :-)
Håber du kan bruge opskriften - skriv endelig en kommentar om resultatet, hvis du bager græskarbrødet :-)
Hav en dejlig weekend!
Sonja
Hejsa. Græskar på dåse kan købes på nettet bla via dette link.
https://www.koro-shop.dk/graeskarpure-425-g
Louiogbearnaisen
Hej Sonja,
Tak for tippet :-)