• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Græskarbrød med græskar og krydderier

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Bag flotte brød med græskar fyldt med græskarpure og krydderier, som smager skønt som madbrød til supper eller simreretter.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Brød med græskar - opskrift med græskar

    De ryger lige ind fra højre, de her græskarbrød

    Vi kan lige nå det.

    Græskar på menuen. Inden december overtager med rødkål og appelsiner i stride strømme.

    Åhh, jeg magter ikke mere græskar i år, Louise

    Arrh mon dog...

    BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu

    Lur mig om de her basser ikke kan snige sig ind på dig på en råkold novemberdag som i dag.

    Yes.

    Glem alt om bagte græskar, græskarsuppe, gryderetter med græskar og pumpkin pie - de her græskarbrød slår hele molevitten med flere længder!

    Ikke bare på udseende - come on, alt brød i figurform er bare sjovere :)

    Næ - men også på smag.

    Et hint af krydderier, den søde smag fra græskarret og den mørke farin - det er ren hyldest til efteråret.

    Brød med græskar - opskrift med græskar

    Er du ved at være lummer på græskarbrød-tanken?

    Du vælger helt selv, om du vil køre den dovne udgave, eller om du napper den bøvlede:

    1. Et styk dåseåbner og en ske:

    Skrab græskarpuren ud af dåsen

    Eller:

    2. Få hul på et græskar:

    4 timer (mindst) på skadestuen fordi der røg en finger i kampen.

    Hjem igen.

    Nu med stiv, indpakket langefinger.

    Bakse videre med græskar og gratværket i midten af det.

    Ind i ovnen.

    Bage.

    (eller koge)

    I laaaang tid.

    Tjekke.

    Ud.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Afkøle.

    Finde blender bagerst i skabet.

    Samle blender.

    Op i blender med græskar.

    Blender virker ikke.

    Hmm..

    37 minutter senere...

    10 sekunders blenderi.

    Blender kan ikke skilles ad igen.

    10 minutters skraberi for at få græskarpuren ud igen.

    Over i en skål.

    Afkøle.

    Og så er din græskarpure klar. Og der er nok til hele byen. Plus opvask.

    ...

    Just sayin'.

    Sådan et græskar kan hurtigt afholde en fra at kaste sig over efterårets lækreste brød.

    Det er ærgerligt.

    Men du bestemmer helt selv.

    Dåsen fås i størrer supermarkeder.

    Græskarret får du smidt i nakken überalles.

    Brødene med græskar smager forrygende uanset hvad og gør sig godt med både tandsmør eller som madbrød til en lækker gryderet, steg eller suppe.

    2 dage.

    Du kan lige nå dem inden du skal sovse brød ind i kanel og julestemning.

    De er nu også meget gode, de kanelbrød der...

    Nu vi snakker december, så sker der noget for dig som bakser lidt med fotografering og dit kamera.

    Mere om det snart.

    Indtil da kan du snuppe tjeklisten til det udstyr du har brug for som nybegynder i fotografering her:

    Græskarbrød med græskar og krydderier

    Græskarbrød med græskar og krydderier
    Bag flotte græskarbrød med græskarpure og krydderier. Smager skønt som madbrød til supper eller simreretter. Nem opskrift på brød med græskar
    Print Email Pin
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Hævetid1 time time 30 minutter minutter
    Samlet tid2 timer timer
    Antal: 16 stk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 35 g gær
    • 0,75 dl lunken vand
    • 2 dl mælk
    • 75 g smeltet smør
    • 275 g græskarpure
    • 50 g brun farin
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk stødt koriander
    • ¼ tsk cayennepeber
    • 1,5 tsk salt
    • 700-750 g hvedemel

    Top

    • 50 g smeltet smør
    • 16 hele nelliker
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Opløs gær i det lunkne vand.
    • Lun mælk og smør sammen til smørret er smeltet.
    • Afkøl det til det er lunkent.
    • Kom mælk, smør, græskarpure, sukker, kanel, koriander, cayennepeber og salt i en skål.
    • Tilsæt hvedemel lidt af gangen mens dejen æltes.
    • Ælt dejen til den slipper skålens sider og er smidig - det tager ca. 7 minutter ved mediumhastighed på en røremaskine (ca. 12 minutters æltning i hånden).
    • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve ca. 1,5 time - til dobbelt størrelse.
    • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker.
    • Rul stykkerne til boller og tryk dem let flade.
    • Klip med en saks 8 snit - ca. 1,5 cm ind i bollen hele vejen rundt. Midten skal stadigvæk være hel.
    • Læg brødene på 2 bageplader med bagepapir.
    • Dæk bagepladerne til med to viskestykker og lad brødene efterhæve ca. 30 minutter.
    • Stik med en træpind eller anden rund genstand et hul i midten af hvert brød, så der bliver plads til en stilk.
    • Pensl brødene med smeltet smør.
    • Bag brødene midt i ovnen ved 200 grader (over-/undervarme) i ca. 15-20 minutter - til brødene er gennembagte og gyldne.
    • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
    • Stik en nellike ned i hvert hul, så græskarbrødene får en stilk.

    Noter

    Brødene kan fryses
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Patricia

      oktober 11, 2019 at 4:14 pm

      Hej kan man bage begge bageplade på en gang eller skal man bage en af gangen?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 15, 2019 at 3:37 pm

        Hej Patricia,

        Det er bedst hvis du bager dem en af gangen - så får du det bedste resultat 🙂

        Prøv det ad!

        Hav en fortsat forrygende dag!

    2. Freja

      oktober 11, 2018 at 2:50 pm

      Sikke en dejlig opskrift! Men jeg kan slet ikke finde græskar på dåse nogen steder, hvor plejer du at købe det?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 12, 2018 at 7:29 pm

        Hej Freja,

        Tak for din kommentar.

        Jeg har bl.a. købt købt græskar på dåse i Bilka :-)

        Håber du kan bruge opskriften - skriv endelig en kommentar om resultatet, hvis du bager græskarbrødet :-)

        Hav en dejlig weekend!

      • Sonja

        november 01, 2021 at 1:00 pm

        Hejsa. Græskar på dåse kan købes på nettet bla via dette link.

        https://www.koro-shop.dk/graeskarpure-425-g

      • Louiogbearnaisen

        november 02, 2021 at 2:23 pm

        Hej Sonja,

        Tak for tippet :-)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen