Årets første kartoffelsalat er serveret. I hvert fald herhjemme og selvfølgelig var der frikadeller on the side, de hører sig til. Okay allerbedst gør de sig til den klassiske, cremede kartoffelsalat, som gerne kan stå selv.
Nøj, det er en af mine helt store laster på den her årstid med de nye kartofler. De skal dynges ind i kartoffelsalat-dressing og spises morgen, middag, aften. Med frikadeller, som gerne består af halv frikadelle, halv stegeskorpe. Det bliver ikke bedre!
Sidste weekend var jeg til konfirmation. Godt nok sad jeg ikke til højbords, men have fået æren af køkkentjansen. Så håber man sådan lidt i det skjulte på virkelig rar skrub-af-mad - den er altid det bedste og skal bestemt ikke undervurderes. Den er den folket husker, jeg siger det bare.
Well, ingen kartoffelsalat eller tarteletter den her gang. Æv.
Til min egen konfirmation bestilte vi pizza og ved min bette brors var det pølsebord; rugbrød med gode spegepølser, remo og drys. Ork, det var virkelig en af de rigtig gode natmadder. Den husker jeg.
Nå. Men da weekenden ikke bød på kartoffelsalat og skuffelsen ligesom blev hængende, sammen med mados og ømme arme efter opvask, måtte der jo gøres noget ved sagen.
Det skete med:
Grøn marineret kartoffelsalat med ærter
Og yes, jeg har spist mig gennem det første kilo her. Både i lun og kold udgave - og jeg kan ikke helt bestemme mig for hvad der var bedst, så det kræver vist endnu en omgang her i weekenden. Eller en traditionel, klassiske kartoffelsalat. Ej, den er svær..
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Har du lige en konfirmation, studentergilde eller sommerfest i ærmet her i nærmeste fremtid, så er det den her du skal springe på.
Du laver den bare dagen før, sammen med frikadellerne, og smider ærterne i inden servering. Det bliver ikke meget nemmere. Heller ikke for køkkenpersonalet ;) ....det er virkelig træls, at koge 300 pølser til hotdogs. I almindelige størrelse gryder!
Ingredienser
- 1 kg små kartofler, kogte og afkølede
- 1 potte persille, ca. 2 håndfulde
- 3-4 kviste frisk estragon, eller 1-2 tsk tørret
- 1 fed hvidløg
- ½ citron, saft
- ½ dl olivenolie
- Salt/peber
- 1 spsk grov sennep
- 3-4 spsk kapers
- 200 g grønne ærter
Sådan gør du
- Kom persille, estragon, hvidløg, citronsaft og olivenolie i en blender. Blend til en grov pesto.
- Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft.
- Vend kartoflerne med sennep og kapers og herefter krydderurtepestoen.
- Lad kartoffelsalaten trække min. 15 minutter på køl.
- Bland ærterne i kartoffelsalaten og server straks.
Viki
Wish this was in English. Would love to make it!
Louiogbearnaisen
Thank you Viki for your comment :-)
All my recipes are in Danish due to my main audience beeing Danish - hope you can find a way to translate it.
Have a great day!
Emilee
1 kg small potatoes, boiled and cooled
1 pot parsley, approx. 2 handfuls
3-4 sprigs of fresh tarragon, or 1-2 teaspoons dried
1 clove of garlic
1/2 lemon, juice
1/2 dl olive oil
Salt / pepper
1 tablespoon coarse mustard
3-4 tbsp capers
200 g green peas
Just put it in google translate, easy
Ester
Hvordan laver du den som varm kartoffelsalat?
Louiogbearnaisen
Hej Ester,
Tak for din kommentar.
Hvis du vil have en lun/varm kartoffelsalat kan du evt. følge denne opskrift: https://louiogbearnaisen.dk/2016/04/lun-kartoffelsalat-med-sennepsdressing.html
Hav en forrygende dag :-)
hjemmekokken
Er der en særlig grund til, at ærterne først tilsættes lige inden servering? Hvis man laver salaten dagen før, hvorfor kan ærterne så ikke bare blandes i med det samme? På forhånd tak / VH K
Loui&bearnaisen
Det er for at holde dem helt friske og grønne :) Du kan sagtens blande dem i salaten dagen før, smagen er den samme - det er blot udseende og bid i ærten :)
Anna
looks amazing!!! I'm about to translate it now :D
https://aspoonfulofnature.wordpress.com/
Lotte
Ser lækkert ud. Bruger du krus eller bredbladet persille?
Hej Hej mand
Krus er lidt mere intens i smagen en bred, ellers kan det være lige meget når det alligevel blendes.