Nem og lækker opskrift på ægte chokolademousse. Lav nemt og hurtigt din egen luftige chokolademousse til dessert.
Yrk! Jeg starter året op med en beklagelse. Den er storslem. 7 år på louiogbearnaisen og ikke skyggen af den her. Jeg ved faktisk ikke, hvordan det er muligt bloggen har overlevet uden. Det har bestemt ikke været en rigtig madblog, det skal jeg være den første til, at indrømme.
Så jeg undskylder. Og starter 2017 med at rette fejlen.
Nu er chokolademoussen landet.
7 år for sent.
Det er meget godt Louise, men er den ventetiden værd?
Lad mig sige det sådan her:
Kender du det her? Du skimter menuen, får øje på desserten; chokolademousse i egen høje person. Glas. Og hele middagen igennem kan du kun fokusere på målet! Den fløjlsbløde, cremede, lækre herlighed - en bid af desserthimlen.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Chokolademoussen kommer ind. Du forbereder dig på himmerigsmundfuld nummer et. Ganen er lagt i de rigtige folder.
Og det er så her, at det sker.
Chokolademoussen smager af absolut ingenting!
Nada.
Det er bare en fed, dvask skum, som virker uendelig i glasset.
Well.
Det er fortid nu.
Den her chokolademousse sparker benene væk under dig. Altså når jeg selv skal sige det. Vi har jo trods alt ventet 7 år. På chokolade. Sukker. Og æg.
Men hey, hvad med fløden?
Det er noget Karolines Køkken har mast ind i opskriften. I en ægte (Louiogbearnaisen) chokolademousse er fløden kun til topping - selve chokolademoussen skal være dyb, kraftig og luftig. Ingen forstyrrelser eller mersalg her.
Nu vi er ved forstyrrelser, så er der dog noget, som du gerne må snige ind. 1-2 spsk bailey, whiskey, rom eller kaffe i moussen. Haps, det smager mægtigt godt.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Nuvel, men det er jo chokoladen, som er hovedpersonen her. 3 ingredienser - det er simpelthen ikke muligt, at kamuflere en tarvelig plade chokolade her Så det kræver, at du lader Nettos chokolade til 7 kroner ligge og lige lader øjnene danser op af hylden til noget med lidt mere kakaoindhold. Jo bedre chokolade, jo bedre chokolademousse.
Æggene styrer du helt selv. Pasturiseret eller friske, begge dele fungerer i chokolademoussen.
Relateret: Fødevarestyrelsen fraråder ikke længere brug af rå æg
Kan du mærke det? Yes. Det hjalp at få de chokolademousser på bloggen - det har altså ikke været helt rigtigt, de sidste 7 år.
Så jeg tænker 2017 er startet ret godt ud med de her banditter, stilen er lagt - det bliver en fremragende madår :)
Det var da også sådan, at jeg sluttede året af. Chokolademousse til dessert. Lakseroulade og bøf før. Kransekage og bobler til springet ind i 2017. Helt oldschool. Helt perfekt. Trillende ind i det nye år.
Klar til nye projekter og ikke mindst genåbning af Foodstyling Masterclass her i foråret. Nøj, jeg glæder mig - det bliver forrygende. Skal du med, så er det her ovre det sker.
Trillede du godt ind i det nye år?
Relateret: Triple Chocolate Mousse Cake
Ingredienser
Chokolademousse
- 100 g chokolade, 65-70%
- 4 æggeblommer
- 65 g sukker
- 3 æggehvider
Krokant
- 100 g sukker
- 50 g valgfrie nødder, her mandler og pecannødder
- 1 nip salt
Top
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
- 25 g revet chokolade, gerne med espressosmag
Sådan gør du
Chokolademousse
- Smelt chokoladen og afkøl den lidt.
- Kom sukker og æggeblommer i en skål.
- Pisk det lyst og luftigt (ca. 3-4 minutter)
- Kom ⅓ del af chokoladen i æggemasen og vend det i, så du får tempereret blandingen.
- Vend herefter resten af chokoladen i æggemassen.
- Pisk æggehviderne stive.
- Vend ⅓ af æggehviderne i chokolademassen - her må du gerne være lidt mere hård, så det bliver blandet. Det gør at massen bliver lidt nemmere at arbejde med.
- Vend herefter forsigtigt resten af æggehviderne i chokolademasse.
- Fyld moussen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i 4 glas.
- Dæk glassene med madfilm og kom dem på køl. Minimum 3 timer - gerne til dagen efter.
Nøddekrokant
- Rist nødderne i ovnen ved 200 grader i 5-10 min til de er gyldne.
- Smelt sukker til karamel i en gryde uden at røre i det.
- Tilsæt salt, nødder og tag gryden af varmen og rør det hurtigt sammen.
- Hæld massen ud i et fad eller på et skærebræt beklædt med bagepapir, og lad det køle helt af.
- Hak krokanten i små stykker.
Servering
- Tag glassene ud og top med flødeskum, revet chokolade og krokant.
Hanne
Vi laver jeres chokolademousse hvert år til nytår.
Der er både til nytårsaften og næste dag.
Den er vidunderlig.
Loui&bearnaisen
Hej Hanne
Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre :)
Mange hilsner
Louise
Marie
Hej Lou
Hvis du kommer kaffe (eller rom eller andet i), hvor i processen gør du det - og hvor meget uden det ødelægger moussen?
Loui&bearnaisen
Hej Marie
Jeg vender det i, sammen med chokoladen, lige inden æggehviderne kommer i. I forhold til mængde, så plejer jeg at bruge 2 spsk kaffe og 1-2 spsk spiritus, da det kan smage meget igennem.
Mange hilsner
Louise
Sofie
Jeg på tænker at lave denne fredag morgen og servere om aftenen. Du skriver man kan putte bailey i. Hvornår vil du anbefalde det? :-)
Louiogbearnaisen
Hej Sofie,
Tak for din kommentar og beklager det sene svar.
Har du endnu ikke lavet chokolademoussen (eller vil du lave den igen 😉), så skal du putte baily i, inden du vender æggehviderne i.
Hav en fortsat dejlig dag!
Hans
Ganske udmærket, ikke mindst den der krokant af halvt mandel, halvt pecan.
Men luften gik ud af hviden, da den blev blandet i blomme/sukker, og moussen blev kompakt, ikke luftig. Er der et trick til det? Blomme/sukker/chokolade blandingen er jo ret fast i det og altså ikke nem at “vende forsigtigt i”. Hvad gør I selv?
Loui
Hej Hans,
Start med at vende ⅓ del af æggehviden i chokolade/æggeblandingen - her må du gerne være lidt mere hård. Det gør, at massen bliver lidt mere samarbejdsvillig. Vend herefter stille og roligt resten af æggehviden i.
Jeg har tilføjet det til opskriften, så næste gang burde din mousse blive luftig :)
Hav en god aften.
Pernille
Når du skriver at chokoladen skal køle af - hvor kold skal den så være? (....ikke at jeg bruger termometer, min logik siger mig dog at dme stivner hvis den bliver helt kold?!)
Loui
Hej Pernille,
Chokoladen skal køle af i ca. 3-4 minutter, så den er omkring stuetemperatur - den må ikke blive for tyk. Det er vigtigt, så æggene ikke bliver "grynede", når du blander dem med chokoladen.
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål :-)
Hav en skøn aften.
Anna
Hejsa. Kan man bruge denne opskrift med hvid chokolade? Jeg glæder mig til at prøve den!
Loui
Hej Anna,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg har ikke prøvet at lave opskriften med hvid chokolade, men jeg tænker, at du skal skrue lidt ned for sukkeret, da hvid chokolade er noget sødere end mørk chokolade.
Lad mig endelig høre nærmere om resultatet, hvis du forsøger dig med hvid chokolade :-)
Sophie
Mmmm Hmmmm <3 Jeg brugte 70 % Choko Coffee og tilsatte en smule revet citronskal - Fantastisk let og luftig opskrift. Tak :-)
Loui
Hej Sophie,
Tak for dit tip til opskriften.
Lyder lækkert - det må prøves en dag :-)
Hav en skøn dag.
Line
Kan det bruges i lagkager?
Loui
Hej Line,
Tak for dit spørgsmål.
Der er ikke husblas i, så det vil få svært ved at holde lag.
Hav en fantastisk aften :-)
Christina
Arhmen...den opskrift er himmelsk god. :)