Den lækreste salat med feta, tomat og avocado, som er både frisk og cremet. Opskrift på nem feta salat med skøn dressing lige her.
Nogle opskrifter når aldrig ud af notesbogen, google doc-dokumentet eller det fedtede lap papir, den blev kradset ned på.
Og billederne til dem, de ligger hengemt hen i en støvet mappe på harddisken.
Det er ofte tests. Til bloggen, til kunde-projekter. Men der kom noget bedre indenom og de blev nummer 2. Valgt fra - og ser aldrig dagen lys igen.
Det er lidt ærgerligt, for der er intet galt med opskrifterne.
De blev bare overhalet af andre gode salgs.
Så.
Jeg har tømt gemmerne, sorteret og hevet de bedste opskrifter frem. Du får dem her i juli. Sammen med test-billederne.
Vi starter ud med den her: Salat med feta
Næsten en græsk salat, men alligevel lige lidt mere cremet med fetaen og avocado.
Jeg valgte at smuldre fetaen i meget små stykker, men du kan også brække den i store stykker i stedet.
FAQ salat med feta
Jeg har brugt blommetomater, som lige var dem, der var mest smag i, men du kan bruge lige den tomat, du er vild med. Det vigtigste er at den har noget smag.
Ja, er du ikke til forårsløg, så lader du bare være med at komme dem i salaten. Eller du kan bruge rødløg, som er en klassiker i det græske køkken.
Nej, den skal helst laves lige inden servering, så avocadoerne holder sig grønne og det hele er friskt og sprødt.
Det bestemmer du. Brug dem, som du er mest vild med.
Servering
Server salaten til Græske spyd med oksekød, Græsk farsbrød eller bare det hurtige kyllingebryst. Et stykke laks er også super lækkert sammen med salat med feta.
Salat med feta
Ingredienser
- 1-2 agurker
- 500 g tomater
- 2 forårsløg, eller rødløg, hvis du er til dem
- 2 avocadoer
- 200 g feta
- Evt. 1 dl oliven
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- 4 spsk rødvinseddike, eller æble-, hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
- 2 tsk oregano
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skræl med en tyndskræller skrællen af agurken i striber.
- Halver agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skiver.
- Del tomaterne i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
- Snit forårsløgene fint.
- Skær avocadoerne i mundrette tern.
- Bland agurk, tomat, forårsløg og avocado i en skål.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og pisk den godt. Smag til.
- Fordel dressingen ud over salaten og vend forsigtigt rundt.
- Top med feta brækket i stykker.
Skriv en kommentar