Vi fortsætter derudaf med sommer-temaet; oprydning i opskrifter og billeder.
Første uge i juli var vi i Grækenland med den her, så slog vi et smut forbi Irland med Guinness Brownies. I dag suser vi til Mexico.
Oh yah.
Favorit-køkkenet over dem alle.
Friskt, stærkt, pivlækkert.
Og med en hjemmelavet salsa, så er der svung i sombreroen.
Altså, hvis vi lige ser bort fra, at jeg bryder den fundamentale foodstyling regel nummer #1.
Studerende på Foodstyling Masterclass har helt sikkert løftet et øjenbryn her.
Clean up, Louise.
Jep, den er helt "lige-fra-ovnen"-autentisk her.
En test tilbage fra januar, hvor jeg overvejede et blogtema med "spice det tørre kyllingebryst op".
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Det røg i gemmerne.
Sammen med de her ovnbagte kyllingebrystfileter toppet med hjemmelavet salsa.
Eller skal vi være helt præcise; Pico de Gallo.
"Uhh, nogen er nok blevet salsa-ekspert og slynger om sig med smarte navne."
Yeees.
Vær du glad for, at du ikke var med i køkkenet den dag. Der blev talt med tyk mexicansk-accent (altså alle ord fik et "o" eller "a" på) og vrikket hofter til mexicansk trubadur-musik.
Nå.
Forskellen på salsa og Pico de Gallo?
Det er ret simpelt; friskheden og teksturen.
Pico de Gallo er frisk og ret grov. Vi er ude i en hakket tomatsalat, der nipper lidt på tungen.
Skal den varmes?
Næ. Du vælger helt selv om du kører opskriften herunder eller griller kyllingen med ost, måske. Og kaster frisk Pico de Gallo på bagefter. Den er heller ikke dum, den version.
Og med mexicanske street majskolber, måske nogle krydrede ris eller bare hjemmelavede tortillas, så vrikker du også med hofterne og brummer med.
Frem med iskolde Coronas og så klarer vi da lige endnu en skoldhed weekend med tæerne i soppebassinet.
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 2 spsk olie
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- Salt/peber
- 150 g revet ost, valgfri - en pebret er god
Salsa (Pico de gallo)
- 200 g cocktailtomater
- ½ løg
- 1 chili
- 1 lime
- 1 tsk salt
- 1 dl Koriander, eller bredbladet persille
Sådan gør du
Salsa (Pico de gallo)
- Halver tomaterne og skrab kernerne ud.
- Hak tomaterne groft.
- Pil løget og snit det i fine tern.
- Snit chilien meget fint.
- Hak koriander eller persille groft.
- Bland tomater, løg, chili, koriander/persille sammen i en skål.
- Tilsæt limesaft og salt og bland godt. Smag til.
Kylling
- Smør et ovnfast fad med olie.
- Læg kyllingebryst i fadet.
- Krydr med spidskommen, koriander, salt og peber.
- Fordel salsa på toppen af kyllingebrysterne og top med revet ost.
- Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter til kyllingen er gennemstegt.
- Top med friskhakket koriander eller persille og server.
Noter
Anders
Skøn opskrift! Nem og lige til, og så smager det godt.
For at komme på en kernetemperatur på 79 grader skulle mine kyllingebrystfileter dog have omkring 50 minutter ved 180 grader :-)
Louiogbearnaisen
Hej Anders,
Tak for din kommentar - dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Det er helt normalt, at det svinger, hvor lang tid kyllingen skal have i ovnen, da der er stor forskel på ovne, og hvordan de bager. Nogle skal have mindre tid, mens andre skal have mere :-)
Hav en dejlig dag.