• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Tærte med laks, spinat og fennikel

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Tærte med laks, spinat og fennikel

    Fredag aften. I sofaen midt mellem popcorn, Suits og en snorkende hvalp mast ned i smørhullet

    Undertegnede: "Glæder du dig til weekenden?"

    Kæresten: "Mmmm..."

    Undertegnede (sagt henslængt nordjysk): "Ve' du, hva' vi ska'?"

    Kæresten (med ekstrem forhåbning i stemmen): "Ligge på sofaen og spise popcorn?"

    Undertegnede (meget begejstret): "Nope"

    Undertegnede: "Jeg har jo læst den der bog færdig med Life-changing Magic of Tidying up og [indsæt selv 3 minutters foredrag om pointer, observationer og ord som; bedre energi, universet, mental plads, flow...]

    Kæresten (nu med bange anelser, for han kender det ansigtsudtryk og toneleje): Høhø... [indsæt selv virkelig dårlig mande-joke om flow]

    Undertegnede (stadig voldsom begejstret): "Jeg har lagt en plan."

    Kæresten (mere træt end nogensinde for ordet "plan", "projekt" og "jeg har tænkt på.." betyder alt andet end sofa og popcorn ): "Jeg har ikke noget, som skal ryddes op!"

    Undertegnede: "Arrh..det bliver hyggeligt."

    ...

    Og sådan endte weekenden med:

    • 2 fulde dages (top hyggelig) oprydning
    • 8 ture på genbrugspladsen, sammen med resten af Aarhus
    • 10 sorte sække og storsælger på DBA
    • 4 ture i Ikea, som kæresten slap for - bare rolig ;-)
    • Og ét styk tærte efter oprydning af fryseren

     

    Tærte med laks, spinat og fennikel - opskrift på hjemmelavet tærte

    Den får du her:

    Helt klassisk tærtesag med laks, spinat og cremefraiche/æg-masse.

    Fenniklen kom ind fra højre, da den lå og råbte i grøntsagsskuffen. Ligeledes med tærtedejen, som blev gravet frem under fryser-oprydning. Er du mere på en hjemmelavet, grov tærtedej, så napper du den. Du finder min bedste tærtedej her.

    Og så er tærten bare lige ud af landevejen.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Husk metalform med løs bund, så du sikrer, at din tærte bliver sprød og den kan forlade formen igen. Du gider ikke det der med at grave dit tærtestykke ud i 7-10 stykker, fordi formen stædigt holder fast!

    Server tærten med en omgang grøn salat med de pivfriske, danske æbler, som allerede fås. Den her salat med æbler og valnødder vil være ret godt selskab til laksetærten.

    Og haps - aftensmaden er klaret.

    Præcis ligesom energien herhjemme.

    Jeg ved ikke, om det var helt sådan Marie Kondo (kvinden bag bogen) forestillede sig det, men jeg kører nu den her:

    "Whaaat! Ej, det er bare SÅ lækkert! Arhmen, f***, det er bare genialt!"

    Altså højlydt, hver gang jeg åbner en skuffe eller skab og beundrer min egen oprydning og nylige orden.

    Universet og jeg er vild med det ;-)

    Næsten lige så meget, som laksetærte med spinat.

     

    Tærte med laks, spinat og fennikel

    Tærte med laks, spinat og fennikel
    Print Email Pin
    Tilb. tid40 minutter minutter
    Samlet tid40 minutter minutter
    Antal: 4 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 1 rulle tærtedej eller hjemmelavet tærtedej, eller 1 hjemmelavet tærtedej
    • 2 spsk olie
    • 1 fennikel
    • 250 g frisk spinat, skyllet
    • 250 g frisk laks
    • 3 æg
    • 3 dl cremefraiche, her 18% - 9% kan også bruges
    • ¼ tsk muskat
    • Salt/peber
    • Friskhakket dild
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom tærtedejen i en metal tærteform med løs bund eller en springform.
    • Prik bunden med en gaffel.
    • Forbag bunden ved 200 grader i ca. 8-10 minutter (afhængig af tærtedejen).
    • Skær fennikel i tynde strimler.
    • Varm en pande op med olie og svits fennikelskiverne ved medium varme - de skal ikke tage farve, men begynde at blive klare. Det tager ca. 5 minutter.
    • Tilsæt frisk spinat, vend det lidt rundt med fenniklen og lad det falde sammen.
    • Krydr med salt og peber.
    • Tag panden af varmen og lad det afkøle lidt.
    • Pisk æg, cremefraiche, muskat, salt pg peber sammen.
    • Skær laksen i grove tern.
    • Vend hurtigt fennikel/spinat-blandingen med æggemassen og fordel det på den forbagte tærtebund.
    • Læg laksetern i tærtefyldet.
    • Bag tærten ved 200 grader i ca. 40 minutter - til den er fast og gylden.
    • Tag tærten ud og lad den afkøle 5-10 minutter til den har sat sig.
    • Top med frisk dild og server.

    Noter

    Kan fryses.
    Frisk spinat kan udskiftes med frossen, optøet og drænet spinat.
    Cremefraiche kan udskiftes med hytteost, fromage frais..
    Fennikel kan udelades.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Tærte med laks, spinat og fennikel - opskrift på hjemmelavet tærte

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og kun efterbehandlet i Adobe Lightroom.


    BILLEDE 1: 

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/45 sec. | Blænde: f/6.7

    Lys: Sidelys. Naturligt lys i vestvendt-vindue kl. 12.00. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med diffuser foran vinduet og skrå reflektor på modsatte side.

    Tag bedre madbilleder - klik her og se gratis video-træning

     

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. janne holm

      april 08, 2019 at 1:35 pm

      hej louise

      tak for dine dejlige opskrifter. vil bare lige høre om de 200 gr til tærten, er alm. varme eller varmluft

      venlige hilsner
      janne holm

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 08, 2019 at 2:29 pm

        Hej Janne,

        Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

        Det er altid alm. ovn, hvis ikke andet er nævnt i opskriften :-)

        Prøv den ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på blogindlægget.

        Hav en skøn dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen