• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Havregrødsboller

    Af Louise | 41 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    De lækreste grødboller, som er så nemme at lave med en rest havregrød og holder sig saftige og lækre. Få opskrift på de gode grødboller med havregrød her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    grødboller med havregrød - opskrift på havregrødsboller

    Du har været gennem hele grødspektret Her halvvejs inde i januar kan selv den mest insta-værdige topping ikke få en skålfuld mere ned.

    Arrh, eller kan du? 

    Forestil dig havregrød pakket ned i en blød, saftig bolle.

    Både til morgenmad. Formiddag. Eftermiddag.

    Og to-go.

    Grødboller er et januar-must!

    Er sådan en grødbolle så mættende?

    Skal vi bare sige det sådan her;

    Napper du en grødbolle i eftermiddagspausen, så er det ikke dig, der fejer hele køledisken op i indkøbsvognen (med det skæve hjul) kl. 17.21.

    Kiksehylden med.

    Og 7 lakridspiber og den der proteinbar, som har lagt på den gode side af 9 måneder ved kassebåndet, er deform, fordi samtlige børn har gramset på den.

    Kommer hjem og opdager, at du åbenbart også fik købt  7 pakker havregryn på vanvittigt tilbud.

    Af hver slags.

    Grovvalsede og finvalsede.

    grødboller med havregrød  - opskrift på havregrødsboller

    Bare fordi..

    Du var hammersulten.

    Så.

    Niks - det er ikke dig mere. Det undgår du med en havregrødsbolle i maven.

    Just sayin' 

    Well, er du allerede endt op med kilovis af havregryn, så klarer grødbollerne også den sag.

    TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
    Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.

    KLIK OG E-BOGEN NU →

    Giv dem et par uger.

    De havregryn glider noget hurtigere ned sådan, end på den bøtte skyr, du måske også fik smidt i kurven.

    Fordi den var billig. Og opvejede for de 5 pakker klid...smørkiks.

    Yes.

    Havregryn på skyr. Pænt støvet fornøjelse.

    Den kombi er bare så svær at få ned en torsdag morgen lidt i seks.

    Grødboller derimod.

    Du kender svaret ;)

    boller med havregryn - opskrift på havregrødsboller

    Grødboller

    • Kan grovvalsede havregryn udskiftes med finvalsede? Jep.
    • Kan finvalsede havregryn så også udskiftes med grovvalsede? Niks - det bliver bare ikke samme grødboller, hvis du laver grøden på de grovvalsede.
    • Whaat! Kun 400 g mel? Inden du pøser mere mel i, så hold inde og tjek det her blogindlæg; derfor bliver dit brød tørt. Yes, det er mig, som ånder dig i nakken, når du får en voldsom lyst til lige at løfte melposen. Igen. Og igen.
    • Ja da! Selvfølgelig kan du undlade at vælte grødbollerne i havregryn. I get it - det bliver noget pangel, når du happer sådan en havregynsindsmurt bolle med på farten. Sidder der i morgenkøen, med fuld blæs på varmen i bilen og ...puff, så er der havregryn überalles!

    Flere fif til at få kål på havregrynene?

    Got ya. 

    Tjek de her tre opskrifter med havregryn ud:

    • Havregrynsboller med græsk yoghurt
    • Havregrynskage med brombær
    • Havregrynsbarer med chokolade
    boller med havregryn - opskrift på havregrødsboller

    Havregrødsboller

    Havregrødsboller
    Lækre, saftige boller med havregrød
    Print Email Pin
    Tilb. tid18 minutter minutter
    Antal: 10 stk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Havregrød

    • 100 g finvalsede havregryn
    • 4 dl vand

    Dej

    • 25 g gær
    • 1 dl yoghurt
    • 1 tsk salt
    • 1 spsk sukker
    • 30 g grovvalsede havregryn
    • 350 g hvedemel

    2. æltning

    • 50-100 g hvedemel

    Top

    • 1 dl grovvalsede havregryn
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Havregrød

    • Kom havregryn og vand i en lille gryde og kog det til havregrød ved jævn varme. Lad grøden køle af til den er lun. 

    Dej

    • Rør gær og yoghurt sammen i en stor skål. 
    • Tilsæt havregrød, salt, sukker, grovvalsede havregryn og hvedemel. 
    • Ælt dejen sammen på en røremaskine ved medium hastighed i 4-5 minutter.
      Lad dejen stå og hvile i 10 minutter. 

    2. æltning

    • Tilsæt hvedemel lidt af gangen, mens dejen æltes til den slipper skålens sider. Dejen skal være smidig, men let klistret. 
    • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1.5-2 timer til dobbelt størrelse.

    Top

    • Fugt dine hænder og tag klumper af dej op af skålen - form dem forsigtigt lidt til boller og vend dem i grovvalsede havregryn. 

    • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.  
    • Kom bollerne ind i en ovn forvarmet til 250 grader (alm. ovn). Skru ned til 225 grader og bag bollerne i ca. 18 minutter - til de er gennembagte. 
    • Tag bollerne ud og lad dem køle på en bagerist. 

    Noter

    Havregrødsbollerne kan fryses.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    BILLEDE 4: Havregrødsboller - hel morgenmadsscene

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/4.0

    Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 13.00. Motiv ca. 0,5 meter fra vinduet

    Se mere: Gratis foodstyling video-masterclass

    boller med havregryn - opskrift på havregrødsboller

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Janni

      november 02, 2023 at 1:25 pm

      Hej - Hvis jeg smider nogle af bollerne i fryseren, hvordan tænker du så man får det bedste resultat når man skal tø dem op ? Vh Janni :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 06, 2023 at 12:55 pm

        Hej Janni

        Jeg plejer blot at tø dem op ved stuetemperatur og så er de stadig gode.
        Du kan også lune dem i ovnen, hvis de skal bruge med det sammen og være lune.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Charlotte Meilstrup

      februar 01, 2023 at 1:57 pm

      Hejsa
      Det er til dato de bedste boller jeg har bagt. Virkelig lækker, jeg strøede lidt havsalt på inden bagning. Mand !! Tak. ♥️

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 02, 2023 at 2:37 pm

        Hej Charlotte,

        Dejligt at høre, at opskriften kunne bruges og at bollerne blev lækre ♥️

        Og tak for tippet med havsalt - det må prøves 😊

        Hav en fortsat dejlig dag!

    3. Bente Vibe Steffensen

      januar 23, 2022 at 3:57 pm

      Hej Louise :-)
      Hvor mange kalorier vil du tro, der er i en bolle?

      Mvh Bente

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 24, 2022 at 3:05 pm

        Hej Bente,

        Det ved jeg desværre ikke, så der må jeg blive dig svar skyldig.

        Hav en dejlig dag og god bagelyst!

    4. Kirsten

      december 12, 2021 at 5:55 pm

      Hej Louise.
      Dejlige opskrift på nogle super lækre boller.
      Kan jeg bruge dejen til at bage brød i stedet?
      Dbh
      Kirsten

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 17, 2021 at 11:04 am

        Hej Kirsten,

        Dejligt at høre, at du er glad for opskriften 👍😀

        Du kan sagtens bage det som et brød - prøv det ad og lad os høre om resultatet.

        God weekend!

    5. Fie

      februar 12, 2021 at 11:34 am

      Hej - kan jeg bruge ymer istedet for yoghurt? Det har jeg nemlig i køleskabet :)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 16, 2021 at 3:45 pm

        Hej Fie,

        Det kan du sagtens - prøv det ad og lad os høre om resultatet.

        God bagelyst!

      • Charlotte S Meilstrup

        februar 26, 2023 at 5:25 pm

        Jeg bruger ymer, for det har jeg på lager, de bliver så gode, og hæver fint 🙂

      • Loui&bearnaisen

        februar 27, 2023 at 12:58 pm

        Hej Charlotte

        Det er også super lækkert at bruge - og dejligt at høre, du kan bruge opskriften :)

        Mange hilsner
        Louise

    6. Pierre Galuszka

      januar 17, 2021 at 7:11 pm

      Hej Louise.
      Jeg bruger 18% creme fraiche i stedet for, og det er himmelske boller der bliver ud af det.
      Nu har jeg så i dag prøvet at bage den halve opskrift som et brød i en 1,2-liters form.
      Samme start-temperatur på 250 grader, skruet ned til 225 grader så snart brødet kom i ovnen.
      Brødet skulle dog have 23 minutter, så var center-temperaturen 96 grader.
      Toppen en lille smule mørk, men ikke brændt.
      Hold da op en positiv overraskelse det medførte. FANTASTISK brød. Kan varmt anbefales.

      Svar
    7. Pierre Galuszka

      december 13, 2020 at 10:57 am

      Hejsa.
      Kan jeg bruge kærnemælk i stedet for yoghurt?

      Svar
    8. Veronica

      maj 02, 2020 at 8:08 am

      Hej, det lyder som en helt fantastisk opskrift. Men kan man eventuel bruge tør gær? Har ikke tilgang til frisk gær :(

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 04, 2020 at 4:31 pm

        Det kan man sagtens :-)

        Jeg har en guide lige her: https://louiogbearnaisen.dk/2020/03/toergaer-bageguide.html

        God fornøjelse!

    9. Belinda

      marts 26, 2020 at 10:17 pm

      Hej
      Jeg er alene hjemme og kan ikke så nemt handle pt. Så det eneste yoghurt jeg har hjemme er Cheasy vanilje nu det er så lidt der skal i tror du så at vaniljen har så stor en betydning ?
      Mvh
      Belinda

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 27, 2020 at 6:28 pm

        Hej Belinda,

        Hmm, det er svært at sige, hvor meget vaniljen vil smage igennem.

        Men prøv det af og fortæl os om resultatet 🙂

        God bagelyst!

    10. Line

      november 08, 2019 at 1:48 pm

      Hej. Du skriver at de kan fryses, men hvordan varmer man dem bedst op efter de har været frosset? Jeg skal have mange gæster i weekenden, så jeg skal have lavet 100 boller 😅 jeg tænker derfor at lave dem idag, og fryse dem ned til på søndag 😊

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 11, 2019 at 10:47 am

        Hej Line,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften. Det kommer måske lidt sent, men håber du kan bruge svaret alligevel.

        Jeg ville lade dem tø op på køkkenbordet og så lune dem i ovenen lige inden servering :-)

        Hav en skøn dag!

    11. Birgit

      september 27, 2019 at 6:02 pm

      Hej Louise,
      Kan man skifte hvedemelet ud med evt rugmel eller mandelmel?
      Mvh. Birgit

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 01, 2019 at 1:36 pm

        Hej Birgit,

        Nej, det kan man desværre ikke, da de har ikke samme hæveegenskab som hvedemel.

        Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål :-)

        Hav en fortsat god dag!

    12. Stig

      august 23, 2019 at 6:37 pm

      Jeg har en havregrødrest, og skal have lavet pølsehorn. Så det vil jeg nu prøve at se om det kan fungere med denne opskrift. :-)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 27, 2019 at 10:04 am

        Hej Stig,

        Ja, prøv det endelig af 👍

        Og lad os høre, hvordan resultatet blev :-)

        Hav en fortsat god dag!

    13. Maria

      april 01, 2019 at 9:28 am

      Hej Louise
      Kan jeg bruge glutenfri havremel i stedet for hvedemel, og i så fald, er det så samme mængde?

      Hilsen Maria

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 01, 2019 at 2:56 pm

        Hej Maria,

        Tak for din interesse i opskriften.

        Jeg har aldrig bagt med glutenfrit mel, så det har jeg desværre ikke erfaring med.

        Prøv det evt. ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en dejlig dag!

    14. Anette Holler

      februar 17, 2019 at 3:33 pm

      Hej Louise
      Er der et altenativ til at putte yoghurt i? Synes det er voldsomt at skulle købe 1 liter for at bruge en 1 del. Og vi får ikke spist resten.
      Bh Anette

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 21, 2019 at 4:43 pm

        Hej Anette,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Du kan evt. købe små (eller 1/2 liter) bægre med yougurt i supermarkedet. Så du er fri for at skulle smide den rest ud, som du ikke får brugt :-)

        Hav en fortsat skøn dag!

    15. Mette

      februar 08, 2019 at 9:45 am

      Hej.
      Har du et bud på hvor meget grød der er i dl/gram?
      Tænker det er oplagt at lave dem på resten af ungernes morgengød.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 08, 2019 at 3:24 pm

        Hej Mette,

        Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften :-)

        Det er helt klart oplagt at bruge rester af havregrød til disse boller :-) Regn med at du cirka skal bruge en stor skålfuld (omkring 3,5 - 4 dl).

        Håber det kan hjælpe :-)

        Del meget gerne resultatet med os her på bloggen, hvis du bager bollerne :-)

        Hav en forrygende dag!

      • Mette

        februar 12, 2019 at 10:39 am

        Bagte dem igår - de er nemme og mega lækre. En slags multi bolle. Hvide nok til at gå som en fødselsdagsbolle, grove nok til madpakken.
        Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dem.

    16. Malou

      januar 27, 2019 at 3:14 pm

      Kan disse bages uden røremaskine - og i så fald, hvor længe tænker du, der skal æltes i hånden? :)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 28, 2019 at 3:45 pm

        Hej Malou,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Du kan godt ælte dejen i hånden, men jeg vil anbefale dig at bruge en håndmikser med dejkroge og ælte cirka samme tid :-). Tjek om dejen slipper skålens sider - når den gør det, så skulle den være klar :-)

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en forrygende dag!

    17. Heidi

      januar 26, 2019 at 2:25 pm

      De var virkelig nemt at lave og gode - hele familien var begejstret og jeg vil sikkert lave dem igen. Tror de vil også holde sig fint et par dage som madpakke brød. Tak for opskriften!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 28, 2019 at 1:31 pm

        Hej Heidi,

        Tak for din kommentar - hvor er det dejligt at høre, at hele familien kunne lide dem 🙏🏻😊

        Hav en fantastisk dag!

    18. Maria Olesen

      januar 22, 2019 at 1:20 pm

      Hej! Jeg er nok lidt en nybegynder når det kommer til bagning og har altid haft en opfattelse at gær skulle opløses i noget lunt... kan man godt bare smuldre det i yoghurt?? Eller er det fordi du bruger tørgær? (Som jeg har 0% erfaring med!)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 23, 2019 at 3:26 pm

        Hej Maria,

        Tak for dine spørgsmål til opskriften.

        Jeg bruger altid frisk gær, når jeg bager. Du kan godt smuldre det i yoghurt (men gæren må ikke være iskold). Lige i denne her opskrift er havregrøden lun, så der aktiveres gærret i den lune grød :-)

        Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål til opskriften.

        Hav en dejlig dag.

    19. Anne Larsen

      januar 19, 2019 at 1:40 pm

      Åhhh Louise! Du har læst mine tanker. Hver morgen smider jeg, med ærgelse, ungernes havregrødsrester i skraldespanden, og jeg stod netop og ønskede jeg havde en opskrift!! 1000 tak man kan altid regne med en dejlig opfiske nyhedsmail fra dig!! Stor fan 🥳

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 21, 2019 at 11:08 am

        Hej Anne,

        Tusinde tak for din kommentar og de fine ord 🙏🏻

        Så dejligt at høre at du kan bruge opskrifterne på bloggen.

        Hav en fantastisk dag :-)

    20. Mette

      januar 17, 2019 at 10:09 pm

      Hej Louise

      Jeg var hurtig og lavede boller i dag og har lige serveret dem for familien. De var et kæmpe hit synes alle. Virkelig gode og nemme, dem kommer jeg til at bage igen og igen. Tak for masser af dejlige opskrifter, som altid virker.

      Dbh. Mette

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 18, 2019 at 11:30 am

        Hej Mette,

        Tusinde tak for din kommentar og de fine ord - så dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne :-)

        Hav en fantastisk dag og weekend, når du kommer så langt :-)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen