En lækker og svampet havregrynskage med chokolade og frugt, som er nem at bage. Find opskrift på havregrynskage i bradepande her
Den famøse fredagskage skal du selvfølgelig ikke snydes for. Kun de rigtige billeder som jeg ikke fik taget af min havregrynskage, da det sådan set endte med, at jeg spiste halvdelen inden.
Havregrynskage
Ork, sådan en havregrynskage er god. Svampet, saftig og perfekt til en kop kaffe. Den kravler bare op af kagehitlisten herhjemme og konkurrer med Banankage med chokolade og Chokoladekage.
Jeg bagte kagen i en lille bradepande, men du kan også bruge dejen til at lave små havregrynsmuffins med. Det ville også være rigtig lækkert. Laver du dem, så bag dem i ovnen i kortere tid end kagen.
Chokolade
Jeg brugte en hvid chokolade, som passer godt sammen med de syrlige brombær. En mørkere chokolade vil også være et hit i havregrynskage, så tilsæt lige din favorit chokolade.
Nødder
For endnu mere knas til din kage, så tilsæt nødder - enten til dejen eller drys dem på toppen. Både mandler, hasselnødder eller valnødder vil smage rigtig godt i kagen.
TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.
Havregrynskage med frugt
Jeg brugte brombær i min kage med havregryn, som giver en dejlig syrlighed. Men har du ikke lige brombær, så kan du sagtens bruge hindbær, blåbær eller fx æble. Det smager også dejligt i en havregrynskage. Er du ikke til frugt, så kan den også bages uden
Opbevaring og frys
Havregrynskagen holder sig svampet og saftig i op til 3 dage på køkkenbordet. Du kan også fint fryse den ned uden problemer. Her holder den sig i op til 3 måneder på frost.
Flere opskrifter med havregryn
Havregrynskage
DET SKAL DU BRUGE
- 1 bradepande (20x30 cm)
Ingredienser
- 2,5 dl finvalsede havregryn
- 1,5 dl vand
- 115 g smør
- 115 g sukker
- 115 g brun farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 85 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 200 g bær, brombær, hindbær, stikkelsbær, solbær, blåbær m.fl.
- 75 g hvid chokolade, grofthakket, kan udelades
- ½ dl grovvalsede havregryn
- 3 spsk sukker
Sådan gør du
- Bland havregryn og vand i en skål. Lad det trække 5-8 minutter.
- Kom smør, sukker, farin og vaniljesukker i en anden skål.
- Pisk det med en elmisker lyst og luftigt, det tager ca. 3-5 minutter.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
- Tilsæt havregrøden.
- Bland mel, bagepulver og salt sammen.
- Sigt det i dejen og pisk det sammen, men kun til dejen er jævn.
- Vend forsigtig halvdelen af bærrene og alt chokoladen i dejen.
- Smør eller beklæd en lille bradepande med bagepapir.
- Fordel dejen heri og jævn den ud.
- Drys med resten af bærrerne på toppen, tryk dem evt. lidt ned i dejen.
- Drys med grovvalsede havregryn og sukker på toppen.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
- Tag den ud og lad den afkøle i formen.
- Spis den lun som skærekage eller server den med cremefraiche, flødeskum, creme eller vaniljeis.
Rita
Jeg skal bage kagen til 32 personer, og har tænkt mig at gange opskriftens indhold med 4, hvad siger du ?
Mvh. Rita
Loui&bearnaisen
Hej Rita
Jeg har ikke testet retten i den størrelse og tænker at det måske bliver mere end dejen kan holde. Lav evt. to dobbelt kager i stedet :)
Mange hilsner
Louise
Birgitte Fredsøe
Hej😊
Skøn kage😋😋
Vil lige fortælle at vi bager den glutenfri, og med rød Finax i stedet for alm. mel.
Den er stadig lige fantastisk 💖
Venlig hilsen Birgitte
Louiogbearnaisen
Hej Birgitte,
Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften.
Og tusinde tak for tippet til at bage kagen glutenfri - det er jeg sikker på, at rigtig mange læsere sætter stor pris på 😊
Trine Keler
Hejsa. Lækker kage. Jeg skal først servere den i morgen. Skal den i en pose og i køkeskabet?
Loui&bearnaisen
Hej Trine
Dejligt at høre, tak :)
Nej, bare dæk den til og lad den stå på køkkenbordet.
Mange hilsner
Louise
Brom Bær
endte på 50 minutter (180 grader varmluft)
smed hakkede valnødder og mandler med i top mixet
og brombærmarmelade i 'lasagne-striber' i stedet for hele bær
tak for opskriften
Loui&bearnaisen
Dejligt, du kunne bruge opskriften :)
Lækkert med nødderne i toppen og striber af marmelade - rigtig god ide :)
Bodil
Har lige sat den i ovnen og er spændt på hvordan den smager - kan næsten ikke vente de 40 minutter.
Loui&bearnaisen
Hej Bodil
Haha, nej, den er altid svær :) Håber den blev forrygende god :)
Mange hilsner
Louise
Christina
Hej!
Hvilken slags mel bruger du og kan man bruge glutenfri mel, fx den røde fra finax? Jeg har en masse brombær i haven og tåler ikke hvedemel, men er vild med at der er havregryn i opskriften.
Loui&bearnaisen
Hej Christina
Jeg bruger hvedemel, beklager jeg ikke fik det skrevet helt ud i opskriften - det er rettet.
Jeg kender ikke netop den mel, så må blive dig svar skyldig og desværre har jeg heller ikke så meget erfaring med at bage med de glutenfri meltyper.
Mange hilsner
Louise
Puk Lock
Hej!
Hvor stor er din lille bradepande ? Og er ovntemperaturen angivet for en varmluft eller en almindelig ovn?
Loui&bearnaisen
Hej Puk
Godt spørgsmål!
Den er 18x25 cm og det er alm. ovn :)
Marie
Har du prøvet den med andre bær? Den er jo inspireret af en blåbærkage, kan jeg se, men jeg har mange (halvgamle) hindbær i fryseren. Hvad tænker du om hindbær? :)
Sandra
Jeg elsker denne kage, og har snart lavet den med alle slags bær. Lige nu tømmer jeg fryseren for rabarber og prøver det (venter spændt)... Jeg har i øvrigt også prøvet at lave den med det halve smør og sukker, og erstattet med 2-3 mosede bananer, og så hindbær. Vi lavede en lille smagstest med den og en helt efter opskriften ;-) og den var et stort hit, og helt fantastisk på andendagen - hvor mand og børn bestemt synes den var sund nok til morgenmad ;-P
June Andersen
Så dejligt at høre, at kagen er et hit :-)
Og ja, den kan varieres i en uendelighed med forskellige bær, så man aldrig bliver træt at at spise den samme kage :-)
Lad os endelig høre hvordan kagen smager med rabarber :-)
Hav en skøn dag!
Sandra
Go! Det er en fantastisk tøm-fryseren opskrift!
Line
Har lige taget min ud af ovnen. Den skal med til hundetræning i morgen, hvor det er kutyme at give kage hvis ens hund letter ben op ad udstyret. Så med en 9 mdr gammel hanhund der kan lugte tæver, løber det hurtigt op. 😉
Louiogbearnaisen
Hahaha - ja, det kan jeg forstille mig :-)
Håber kagen falder i alles smag...
God hundetræning!
Stine
Hej :-)
Sindsygt lækre opskrifter, og hold da op nogen flotte og lækre kager! Har du nogen idé´om, om denne her lækre sag kan fryses ned? Jeg skal bruge en kage, som jeg kan bage nu, men først skal bruges om 14 dage (hvor jeg ikke kan nå at bage).
Mvh Stine
Loui&bearnaisen
Hej Stine
Tusinde tak :) Jeps, den kan sagtens fryses ned - har selv hevet en rest op af fryseren i sidste uge. Den er selvfølgelig ikke som nybagt, men ret god :)
Marie
jeg har lige bagt denne skønne kage og glæder mig vildt til at smage den!
Jeg må dog lige spørge, skal de våde gryn blandes med smøret og det andet våde inden melet kommer i? Jeg tog chancen og gjorde det, for pludselig stod jeg med grynene og kunne ikke lige gennemskue processen...
Tak for en masse gode opskrifter!
Loui&bearnaisen
Hej Marie
Ej, den er da smuttet i opskriften, det beklager jeg meget! Men det er helt rigtig hvad du gjorde :) Tak for updaten så jeg kunne få rettet opskriften til. Håber kagen smagte og god torsdag :)