Stenalderbrød er fyldt med nødder, kerner og frø, som mætter godt og har et lavt indhold af kulhydrat. Her får du en opskrift på super nemt og sundt paleobrød, som sagtens kan bages gultenfrit. Brødet er hurtigt at bage og holder sig saftig længe.
Stenalderbrød 101
- Kerner og frø: Vælg selv om du bruger græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, chiafrø, birkes.. - bland gerne, så du får et brød med masser af smag.
- Nødder: Det samme med nødder: Hasselnødder, mandler, valnødder, pekannødder er altid gode.
- Glutenfrit: Vil du lave brødet glutenfrit, så brug gerne glutenfri havregryn. Normale havregryn indeholder ikke gluten, men der kan være spor af fra andre kornarter, som kan gøre at der findes små mængder gluten. Så vil du helt undgå gluten, så gå efter de glutenfri havregryn til dit stenalderbrød eller glutenfri havremel smager også skønt heri.
- Mandelmel eller kikærtemel: Undgå at bruge mandelmel, da brødet allerede indeholder nødder og du hurtig vil få et brød med højt fedtindhold og heftig smag. Kikærtemel er en anden glutenfri mel, men vær opmærksom på at det er grovere og mere grynet i konsistensen, så dit brød vil være mere porøst, men får en dejlig smag og rigt indhold af protein. Bland gerne flere af de glutenfri meltyper, så du får det bedste fra dem alle, da de alle har deres styrker og svagheder.
TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.
Spis stenalderbrød med:
- Hummus: Spis dit stenalder brød med hjemmelavet hummus eller den her lækre hummus med spinat og feta.
- Hønsesalat: Lækker hønsesalat med estragon
- Tapas: Perfekt på et Nordisk tapasbord
Opbevaring af paleobrød
Pak det ind i bagepapir, så det holder det sig fint uden at blive hårdt.
Stenalderbrød blanding
Bager du ofte stenalderbrød, så kan du med fordel gange op og blande frø/kerne, nødder og mel/havregryn sammen i en beholder. Så har du altid til en ny portion.
Stenalderbrød
Stenalderbrød er fyldt med nødder, kerner og frø, som mætter godt. Opskrift på super nemt og sundt keto brød, som kan bages gultenfrit.
Print opskrift
Pin opskrift
Antal: 1 brød
Ingredienser
- 300 g frø og kerner, Græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, chiafrø, birkes..
- 300 g nødder, Hasselnødder, mandler, valnødder, pekannødder..
- 2 dl hvedemel, eller havregryn
- 1,5 tsk salt
- 3 æg
- 0,5 dl olie, raps eller solsikke
- 0,5 dl vand
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser sammen i en skål.
- Beklæd en sandkageform eller lille rugbrødsform med bagepapir. Fordel dejen heri.
- Bag ved 175 grader i ca. 30 minutter.
- Tag brødet ud af formen og bag videre ved 175 grader i ca. 15-20 minutter - til brødet er gennembagt.
- Afkøl brødet helt inden, du skærer i det.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Skriv en kommentar