• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Stenalderbrød

    Af Louise | Leave a Comment

    Stenalderbrød er fyldt med nødder, kerner og frø, som mætter godt og har et lavt indhold af kulhydrat. Her får du en opskrift på super nemt og sundt paleobrød, som sagtens kan bages gultenfrit. Brødet er hurtigt at bage og holder sig saftig længe.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Stenalderbrød

    Stenalderbrød 101

    • Kerner og frø: Vælg selv om du bruger græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, chiafrø, birkes.. - bland gerne, så du får et brød med masser af smag.
    • Nødder: Det samme med nødder: Hasselnødder, mandler, valnødder, pekannødder er altid gode.
    • Glutenfrit: Vil du lave brødet glutenfrit, så brug gerne glutenfri havregryn. Normale havregryn indeholder ikke gluten, men der kan være spor af fra andre kornarter, som kan gøre at der findes små mængder gluten. Så vil du helt undgå gluten, så gå efter de glutenfri havregryn til dit stenalderbrød eller glutenfri havremel smager også skønt heri.
    • Mandelmel eller kikærtemel: Undgå at bruge mandelmel, da brødet allerede indeholder nødder og du hurtig vil få et brød med højt fedtindhold og heftig smag. Kikærtemel er en anden glutenfri mel, men vær opmærksom på at det er grovere og mere grynet i konsistensen, så dit brød vil være mere porøst, men får  en dejlig smag og rigt indhold af protein. Bland gerne flere af de glutenfri meltyper, så du får det bedste fra dem alle, da de alle har deres styrker og svagheder.

    TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
    Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.

    KLIK OG E-BOGEN NU →

    Spis stenalderbrød med:

    • Hummus: Spis dit stenalder brød med hjemmelavet hummus eller den her lækre hummus med spinat og feta.
    • Hønsesalat: Lækker hønsesalat med estragon
    • Tapas: Perfekt på et Nordisk tapasbord

    Opbevaring af paleobrød

    Pak det ind i bagepapir, så det holder det sig fint uden at blive hårdt.

    Stenalderbrød blanding

    Bager du ofte stenalderbrød, så kan du med fordel gange op og blande frø/kerne, nødder og mel/havregryn sammen i en beholder. Så har du altid til en ny portion.

    🍴 Opskrift

    Stenalderbrød

    Stenalderbrød er fyldt med nødder, kerner og frø, som mætter godt. Opskrift på super nemt og sundt keto brød, som kan bages gultenfrit.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid50 minutter minutter
    Samlet tid1 time time
    Antal: 1 brød

    Ingredienser

    • 300 g frø og kerner, Græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, chiafrø, birkes..
    • 300 g nødder, Hasselnødder, mandler, valnødder, pekannødder..
    • 2 dl hvedemel, eller havregryn
    • 1,5 tsk salt
    • 3 æg
    • 0,5 dl olie, raps eller solsikke
    • 0,5 dl vand
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland alle ingredienser sammen i en skål.
    • Beklæd en sandkageform eller lille rugbrødsform med bagepapir. Fordel dejen heri.
    • Bag ved 175 grader i ca. 30 minutter.
    • Tag brødet ud af formen og bag videre ved 175 grader i ca. 15-20 minutter - til brødet er gennembagt.
    • Afkøl brødet helt inden, du skærer i det.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen