Hvidløgsbrød er nemt og hurtigt at lave selv. Få hemmeligheden bag det bedste hvidløgsbrød, som slår de klassiske hvidløgsflutes med længder. Se opskiften her:
Jump to:
Hvidløgsbrød.
Indsæt selv en lang række tillægsord.
Jeg er ret sikker på, at jeg ikke behøver sælge dig det hvidløgsbrød.
De fleste af os er med ombord og har spist os gennem (kilo)metervis af sagen.
Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens rosé, så napper du det her hvidløgsbrød.
Du kunne selvfølgelig også gå med et hjemmebagt hvidløgsflutes, som ja..kræver lidt mere end 10 minutters arbejde.
Okay, du er den ambitiøse type?
Du finder du dem her:
Til os andre, så er det her hvidløgsbrød sagen.
Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle.
Og ja, det er lige præcis så nemt, som det ser ud.
At kalde det en opskrift er faktisk at strække den. Men nogle gange, så skal man også bare have et spark af inspiration - så det er der, vi er i dag.
Sådan laver du nemme hvidløgsbrød
7 ingredienser. Mix det hele og smør på brødet. Vi taler velvoksent lag, så brødet ræ'tig kan suge til sig.
Drys med parmesanost.
Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea - den siver ud i alle afkroge og bliver hængende.
(Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre...)
Hiv det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og spis løs.
Straks, hvor det er helt sprødt udenpå og blødt i midten.
Hvad skal du spise dit hvidløgsbrød til?
Well, alt eller bare helt for sig selv - der er ikke meget, som hvidløgsbrød ikke kan klare ;-)
Men det er klart et must til:
- Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
- Spaghetti Meatballs
- Klassisk lasagne
- Og alt sommermad på grillen
Ofte stillede spørgsmål til hvidløgsbrød
Der er frit valg på alle hylder! Men sådan et helt syndigt, lyst brød gør sig nu allerbedst. Du ved, ciabattabrød, landbrød eller filonebrød.
Niks, det kan ikke udelades, det er den hemmelige ingrediens. Det ekstra touch, som bare tager dit hvidløgsbrød til det næste niveau.
Jep, det skal være frisk persille - krus eller bredbladet, det styrer du.
Parmesanosten - Jojo, den kan udelades, hvis du ikke er på osteholdet. Men du går glip af noget, jeg siger det bare :-)
Tips til hvidløgsbrød
- Smør: Hiv det ud af køleskabet min. 15-20 minutter før brug. Du gider ikke det bøvl med at få mast hvidløg, persille og ost ind i en massiv klump smør.
- Hvidløg: Den er svær, den mængden. Har du hevet et helt nyt net hjem, så start med 2 fed hvidløg. Har du derimod gravet et halvt hvidløg op af grøntsagsskuffen, så gå med 3-4 fed. Men duft og juster, der skal spark på sådan et hvidløgsbrød.
- Salt: Dit smør kan være ret saltet og ligeledes din parmesanost, så hold igen med saltet.
Hvidløgsbrød
Ingredienser
- 1 langt brød, fx. ciabatta
- 200 g smør
- ½ tsk salt, hvis du er til meget salt
- 2-3 fed hvidløg, presset eller revet
- 1 tsk hvidløgspulver
- ½ dl friskhakket persille
- 50 g revet parmesanost
Sådan gør du
- Tag smørret ud og lad det stå 10-15 minutter på køkkenbordet til det er blødt.
- Bland smør med hvidløg, hvidløgspulver, persille og halvdelen af parmesanosten.
- Del brødet på langs og smør begge halvdele med hvidløgssmørret.
- Drys resten af parmesanosten på brødene.
Ovn
- Bag brødene ved 175° (varmluft) i ca. 8 minutter - til brødene er gyldne og sprøde, men stadig bløde i midten. Spis straks.
Grill
- Grill brødene på en rist ved indirekte, høj varme i ca. 6-8 minutter. Spis straks.
Madfotografering og foodstyling
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Bonus: Gratis video-træning i foodstyling
BILLEDE 1: Bagt hvidløgsbrød
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/125 sec. | Blænde: f/3.5
Lys: Skråt sidelys i vestvendt vindue kl. 14.00. Motiv ca. 1 meter fra vindue. Reflektor på modsatte side.
BILLEDE 3: Ingredienser
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/45 sec. | Blænde: f/4.5
Lys: Sidelys i vestvendt vindue kl. 14.00. Motiv ca. 0,75 meter fra vindue. Mørkegrå reflektor på modsatte side.
Carina
Mener du virkelig 200 gr. smør? 😱😅👌🏼👌🏼
Louiogbearnaisen
Jeps, det skal der 😅
Prøv det ad og lad mig høre, om det var for meget (hvilket jeg ved, det ikke er) 😉
Bon appetit!
Ulrik
Det her, er syndigt så englene synger, mums :-)
Loui&bearnaisen
Hej Ulrik
Dejligt, det kunne bruges :D