• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Tærte med skinke og porrer

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nem og lækker tærte med skinke, porrer og kartofler, som er genial til aftensmad eller frokost. Nap opskrift på tærte med skinke herunder:

    Sus til opskrift Print opskrift
    Tærte med skinke - opskrift på nem og lækkert tærte

    Juni for 6 år siden.

    Der kom den her.

    Min første e-kogebog spækket med tærteopskrifter.

    Og jeg var dødnervøs, for wauw, jeg havde bare brugt lang tid på den og var der overhovedet nogen, som gad sådan en tærtesag.

    Well.. 

    Det var der :-)

    Siden har tusindvis af tærteglade hapset den og bagt løs.

    (Tak, hvis du er en af dem, det betyder meget).

    Så.

    Det skal fejres, det samme med sommeren lige om hjørnet og derfor får du den her (og flere endnu i den kommende tid):

    Porretærte med skinke og mandler

    Og introen til opskriften fra bogen med:

    "Er det kun mig som har virkelig lyst til picnic? Sådan et pænt sted med noget vand og hvor man kan grave tæerne ned i græs eller sand. Jeg vælger altid det sidste, det kan mine tæer bedst lide. Nå. Tilbage til virkeligheden. Det er halvlunket forår og den her sag kan sagtens spises inde. Server den med bagt torsk eller laks og du har et sundt og mættende aftensmåltid - uden frost i tæerne."

    Yup.

    Det er tærten, som kan det meste.

    Frokost, aftensmad - med eller uden tilbehør.

    Der er fuld smæk på fyldet; porrer, kartofler, skinke.

    Og så er den til den lette side. Ikke på mæthed. Men sådan tærte-sundt, du ved; Tærtedej uden smør og tærte med masser af fyld.

    Og det bedste. Den kan happes med på madpakke dagen efter. Eller fryses, hvis du har ekstra lange dage på pinden inden, sommerferien rammer.

    Tærte med skinke og porrer - opskrift på nem og lækkert tærte

    Inden du gør plads i fryseren, så lad os suse over opskriften:

    Guide til tærte med skinke og porrer

    Kan jeg bruge købe tærtedej?

    Ja, du kan nappe en færdig tærtedej fra køledisken, hvis du lige er ude i en hurtig sag. Ingen dybe panderynker herfra.

    Skal tærtebunden forbages?

    Ja, du kan ikke springe over forbagning af tærtebunden - det bliver noget snask med den massive mængde fyld.

    Skal fyldet tilberedes?

    Kom heller ikke fyldet i uden at have dampet det - så ender du op med en alt for våd tærte, der ikke vil bages færdig.

    Kan serranoskinke ersttates?

    Serranoskinke kan sagtens erstattes af parmaskinke eller lige den skinke, som du er vild.

    Jeg er ikke vild med parmesanost?

    Du napper bare din favoritost eller udelader den helt.

    Jeg kan ikke finde flødeosten?

    Flødeost med pesto, rucola eller grøn pikant. De skifter hele tiden udvalget, så nap en flødeost, som er på hylden og gerne til den "grønne side".

    Kan tærte med skinke fryses?

    Ja, det kan den fint.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Flere opskrifter på tærte:

    • Tærte med laks, spinat og fennikel
    • Kartoffeltærte med broccoli, bacon og ost
    • Små tærter med tunmousse
    Tærte med skinke - opskrift på nem og lækkert tærte

    Tærte med skinke og porrer

    Tærte med skinke og porrer
    Nem og lækker tærte med skinke, porrer og kartofler, som er super mættende.
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid55 minutter minutter
    Antal: 6 pers
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 tærteform (22 cm)

    Ingredienser

    Tærtedej

    • 100 g hvedemel
    • 75 g rugmel
    • 100 g skyr
    • ½ tsk salt
    • 50 g rapsolie
    • 1 spsk vand

    Fyld

    • 200 g kartofler i tynde skiver
    • 350 g porrer i tynde ringe
    • 3 æg
    • 200 g flødeost med smag, gerne BUKO rucola pesto
    • 1 dl mælk
    • ¼ tsk revet muskatnød
    • 1 tsk salt
    • 50 g mandelflager
    • 5 skiver serranoskinke
    • 2 spsk parmesanost
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Tærtedej

    • Bland alle ingredienserne i en skål og saml hurtigt dejen. Kom den tildækket i køleskabet i ca. 30 minutter.
    • Rul dejen ud og kom den i en springform. Prik bunden med en gaffel og forbag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 12-14 minutter.

    Tærte

    • Kom imens kartoflerne og porrerne i letsaltet vand, damp dem i ca. 3 minutter.
    • Kom dem i en sigte og skyl med iskoldt vand. Lad dem dryppe af.
    • Pisk æg, flødeost, mælk, muskatnød, salt og peber sammen. Vend kartoflerne og porrerne i.
    • Kom blandingen på den forbagte bund. Skær skinken i strimler og drys den på toppen, sammen med mandelflager og ost.
    • Bag tærten i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter til fyldet er fast. Du kan dække tærten med et stykke stanniol, hvis tærtedejen får for meget farve.
    • Lad den afkøle i min. 15-20 minutter før servering.

    Noter

    Kan fryses.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen