Tzatziki er nemt og hurtigt at lave og smager fantastisk. Opskrift på klassisk tzatziki med yoghurt, agurk, hvidløg lige her + guide til, hvordan du laver den bedste tzatziki.
Jump to:
Sådan dræner du agurk for vand - 3 måder
- Den helt nemme; du vrider/presser blot agurken for vand (yup, det er den jeg altid er på)
- Kom den revne agurk i en sigte og drys med groft salt. Lad det stå 5-10 minutter til agurken begynder at "smide" væsken. Pres herefter væden ud af agurken mellem de hænder eller med bagsiden af en grydeske ned mod sigten. Husk at være varsom med at tilsætte for meget salt til tzatzikien her, da agurken allerede er lidt salt.
- Kom den revne agurk i et tyndt klæde eller viskestykke og pres væden ud af agurken ved at vride klædet godt sammen.
Alternativ til græsk yoghurt i tzatziki
Er du til den lidt sundere version, så nap en omgang skyr og undlad citronsaften. Det er ikke helt samme cremede smag, som med græsk yoghurt, men det dur. Ligeledes med en neutral yoghurt, hvis du kan finde en udgave, som er drænet eller er en anelse tyk, så du ikke ender op med en sjasket tzatziki.
Hvad med creme fraiche? Well, det bliver ikke rigtig godt efter min mening, der er de andre produkter bedre.
Holdbarhed på tzatziki
Skulle du mod forventning ikke køre hele molevitten ned i et hug, så kom den i en lufttæt beholder og opbevar den i køleskabet. Her holder den fint 2-3 dage.
Lader du tzatzikien stå i køleskabet bliver hvidløgssmagen stærkere.
Det skal du servere til
Tzatziki dur til det meste både aftensmad, dip eller lige i en sandwich med godt fyld. Men er du til græsk mad så prøv de her
- Græsk salat
- Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater, ovnbagte krydrede kartofler og tzatziki
- Fladbrød
- Græske spyd med oksekød
Tzatziki
Ingredienser
- 3 dl græsk yogurt, 2% eller 10%
- 1 agurk
- 2 fed hvidløg
- 2-3 spsk citronsaft, ca. ½ citron
- 3 spsk friskhakket dild, kan udelades
- Salt/peber
Sådan gør du
- Riv agurken groft på et rivejern og pres den fri for væde over et par omgange. Der er virkelig meget væske.
- (Du kan også dele agurken på langs og skrabe midten med kerner ud inden, du river agurken - så får du en del af væden ud på forhånd).
- Bland græsk yoghurt, hvidløg og citronsaft i en skål og smag til med salt og peber.
- Bland agurk og dild i og rør det hele godt sammen.
- Server - eller sæt tzatzikien i køleskabet nogle timer.
Skriv en kommentar