Nemme og lækre kranse fyldt med marcipan-remonce og appelsinmarmelade er lækkert bagværk til jul eller måske en brunch. Find opskrift på de fine kranse med fyld her.
Jump to:
Niks, der er ingen grund til at pille ved dem.
De dur.
100%.
Det er vi helt enige om (og de er da også blevet hevet ud af ovnen to weekender i streg herhjemme!)
Meeeen med julen lurende om hjørnet, lige på nippet til en kanelforgiftning og jojo, et godt tilbud på marcipan, så er der kranse på plakaten.
Spækket med remonce af den ekstra gode slags med marcipan og frisk appelsinmarmelade med bid.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Det er ren jul.
Eller bare en luksus morgenkage til brunch.
Man kunne toppe fyldet med et drys hakket hvid chokolade.
Just sayin'.
Det er slet heller ikke dumt.
Om du er på den plan eller ej, så garanterer jeg dig, at du godt gider den her alternative snurrer. Krans. Både på saftighed, på smag og ikke mindst på nemhed. For yup, de er bare twist og klem sammen - ingen 42 minutters Youtube-tutorial på snurring og 5 ..12 øve-snurrer her!
Er du på?
Jaaa?
Lad os suse over opskriften.
FAQ Kranse med remonce og appelsin
Du napper bare det, som du har i køleskabet; skummet, mini, let - de dur allesammen.
Hiv det ud af opskriften - de er stadig farligt gode, de kranse.
Jeps, det kræver bare du er lidt tålmodig og holder igen med melposen, så du ikke får kastet for meget mel i og ender op med tørre kranse.
Ja da, du laver bare en remonce på smør og sukker så.
Selvfølgelig - vælg lige den marmelade, som du er vild med .. faktisk er der et hav af gode muligheder, se bare her.
Fyld i kransene
Du kan bruge lige din favoritmarmelade, men de her er ekstra gode i min verden, da de har lidt syrlighed.
- Remonce + solbærmarmelade
- Remonce + lemoncurd (så godt!)
- Remonce + brombærmarmelade
- Remonce + rabarbermarmelade
Et andet hit er også chokolade, enten bare..
- Remonce + hakket chokolade
Eller..
- Remonce + appelsinmarmelade + hakket hvid chokolade
Og jojo, du kan selvfølgelig også gå helt klassisk og lave de her kranse med klassisk remonce og kanel. Ingen dikkedarer :)
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Flere opskrifter på kranse og snurrer
Kranse med marcipan-remonce og appelsin
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 2,5 dl mælk
- 80 g smør
- 1 æg
- 30 g sukker
- 1 tsk salt
- ½-1 tsk kardemomme
- 450-500 g hvedemel
Fyld
- 75 g smør
- 50 g sukker
- 50 g marcipan
- 6 spsk appelsinmarmelade
Top
- 1 æg
- 4 spsk mandelflager
Sådan gør du
Dej
- Smelt smør og bland det med den kolde mælk.
- Smuldr gær i en skål, tilsæt smør/mælkeblanding og rør gær ud heri.
- Tilsæt æg, sukker, kardemomme, 400 g mel og salt.
- Ælt dejen - gerne på en røremaskine ved medium hastighed, mens det resterende mel tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være smidig/blød og slippe skåles sider.
- Dæk skålen til med madfilm og lad den hæve ca. 45 minutter til dobbelt størrelse. Har du et meget koldt køkken skal dejen hæve lidt længere tid.
Fyld
- Kom smør, sukker og marcipan i en skål og rør det sammen til en ensartet masse med en håndmixer.
- Rul dej ud på et bord (evt. med lidt mel på, men dejen må ikke blive tør!) til en rektangel på ca. 30x40 cm.
- Smør remonce på halvdelen af dejen og fordel dernæst appelsinmarmelade i et jævnt lag på (på billedet er der også hakket hvid chokolade på halvdelen, som test).
- Fold den anden halvdel af dejen indover fyldet og pres godt sammen.
- Skær dejepladen i 2 cm strimler.
- Tag en strimmel og sno/twist den om sig selv og form så den snoede strimmel til en krans.
- Pres enden af strimlen ind i løkken af den anden ende af strimlen og pres dem lidt sammen, så du har en ensartet krans.
- Læg kransene på en bageplade med papir, dæk dem til og lad dem efterhæve 30-45 minutter.
- Pensl kransene med sammenpisket æg og drys med mandelflager.
- Bag kransene ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 15 minutter til de er gyldne og bagte.
- Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Noter
Madfotografering og foodstyling
Jeps, det er anderledes i dag, for spejlreflekskameraet er skiftet ud og i stedet er madbillederne fotograferet med en Iphone 13 og redigeret med Adobe Lightroom (app).
Skriv en kommentar